[]

Hırvatistan vizesi

Hırvatistan vize istemiyor diye biliyordum. Hırvatistan'a bilet aldım, kalacak yer ayarladım. Her şeyin parası ödendi. Bugün tekrar kontrol ettim ve vize istediğini öğrendim.

Salı akşamı saat 6'da uçağım var. Vize alıp gidebilme ihtimalim nedir?


 
imkansız eğer 14 haziran salıdan bahsediyorsan.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (11.06.16 14:12:38) 
lol. yok maalesef öyle bir ihtimal.


  • der meister  (11.06.16 14:14:17) 
imkansiz +1


  • in vino veritas  (11.06.16 14:14:27) 
50 öyro daha verip vip başvuru yapabilirsin ama yine de imkansız gibi..


  • nrmnm  (11.06.16 14:14:52) 
Bu kadar da ihtimaller dahilinde hareket edilmez hocam, vize isteyip istemediklerini kontrol etmeniz lazim. Biletleri aciga almayi deneyin bu saatten sonra.


  • ubi dubium ibi libertas  (11.06.16 14:26:56) 
normal prosedür ile bırakın vize almayı 14 hazirana kadar evraklarınızı bile teslim edemezsiniz bence. zorlamanız lazım. tahminimce en hızlı olabilecek yol jilet gibi giyinip p.tesi mesai başında konsoloslukta olup efendice derdinizi anlatmaya çalışmak olabilir. vfs falan zor bence. önceden geçerli schengen falan var mı?


  • tukenmez adam  (11.06.16 14:36:02) 
Cevaplar için teşekkürler. Hırvatistan planını iptal edip İstanbul'da tatil yapmayı düşünüyoruz.

@ubi dubium ibi libertas güvendiğim bir insan vize istenmediğini söyledi ben de ona göre hareket ettim. Şu saatten sonra akıl vermene gerek yok. Sözlükte "1 günde vize aldım" yazanlar olmuş. Vize alabilir miyim diye merak ettim. "Nasıl hareket etsem bunu engelleyebilirdim?" diye sormadım.
  • elcolerico  (11.06.16 14:38:02) 
@tukenmez adam Daha önceden Erasmus için İspanya vizesi almıştım. 1 haftalık tatil olduğu için kolay vize verildiğini okudum. Hatta konsolosluğun sitesinde "tatil vizesi 3 gün içinde çıkar" gibi bir ibare var. Pazartesi sabah başvursam salı çıkmış olur mu onu soruyorum aslında.


  • elcolerico  (11.06.16 14:40:53) 
bence çıkmaz, onu söylemeye çalışıyorum. vfs den randevu almadan başvurabilecek misiniz? bu konuda bir bilginiz var mı? konsoloslukta belki randevu almadan başvurma şansınız olur.


  • tukenmez adam  (11.06.16 14:46:33) 
hepimize göre o vizenin çıkma ihtimali %1'den bile düşük ama yine de arkadaşın dedigi gibi pazartesi günü direkt konsolosluga gitmek. aracı firma olan vfs ile ugraşma. biletin rezerve de degil üstelik direkt satın almışsın. burada işin gücün de varsa bi dene şansını bence de.


  • akatreil  (11.06.16 16:34:04) 
@elcolerico, ister akil verdigimi ister tavsiye verdigimi dusun; ama hicbir zaman bu tarz hata kaldirmayacak islerde baskalarinin sozune tam olarak guvenmem, kendim pesine duserim ve cevremdekilere de bunu tavsiye ederim. o cok guvendigin insan, simdi ne yapmayi dusunuyor? senin zararini karsilayacak mi? tam olarak benzer bir durum olmasa da, birinin tavsiyesi uzerine yapilan bir is yuzunden tanidigim birinin hesabindan gizlice para dusuldu daha dun. ayni seylere tanidigim kisiye de soyledim, hani dedim sana tavsiye veren cok bilmis? zararini karsilayacak mi? cevap: yok. arkasinda duramayacagi seyleri soylememeli insan.


  • ubi dubium ibi libertas  (11.06.16 16:48:00 ~ 16:48:17) 
@ubi dubium ibi libertas tavsiye veren insan kız arkadaşım ve defalarca zararımı karşılamayı teklif etti, ben istemedim. Bilmediğin konularda yorum yapma bence.


  • elcolerico  (11.06.16 17:37:04) 
@elcolerico, eksi duyurunun amaci, yorum yapmak bir seyler paylasmak degil mi? sen baska bir yere geldiysen bilmem. sana vize konusunda basarilar.


  • ubi dubium ibi libertas  (11.06.16 17:54:04) 
hocam geçmiş olsun ama randevuyu bile 14 üne alamazsın gibi duruyor.
açık bilet yapmayı deneyin ileri ki bir tarihe erteleyin.
Vize onaylaması 1 gün olsa bile randevuyu alman çok çok zor.
  • basond  (11.06.16 19:11:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.