[]

akıllı ev

ya gavurlarda gördüm inanılmaz canım çekti. otomatik kapı kilidi siri ile açılıyor, termostat nest falan var. türkiye'de nerde bulurum böyle şeyler, amazon'dan başka seçenek var mı? bunlar her kapıya, her şofbene olur mu? homekit entegrasyonlu neler var? sanmıyorum ama belki kullanan vardır. tabi pahada yüksek oldukları için bir anda alacağım şeyler değil ama bir yerinden tutabilsem...

veya türkiye'de alternatif var mı yerli falan?

danke.

 
Sadece kit yeterli degil,kullanacagin urunlerinde uyumlu olmasi gerekiyor.turkiye de uzun suredir var bu urunler ,fiyat skalasi biraz yuksek.birde onemli konu heves edip yaptiranlarin cogunlugu kullanmiyor bu ozellikleri.arkadasin evinde vardi herseyi kapatmis karsilamayi kapatamamis eve girdikce hosgeldiniz emre bey diyordu ev.


  • duptıs  (11.06.16 12:42:34) 
ya mesela geçen philips hue seti aldım, siri ile ışıkları açtırmak kapattırmak zevkli. bir noktadan sonra ee diyorsun ama amazon'da bir kapı kilidi var 800 tl'ye yakın, siri'ye kilit aç diyorsun açıyor :) nest ha keza sıcaklığı ölçüp kaloriferi ayarlıyor. samsung smartthings ve yan ürünleri var su basınca bile haber veriyor, ütüyü unutmaktan tut.

böyle hayatı kolaylaştıran şeyler vardır illa ki, ama çok pahalılar sanırım. acaba zamanı değil mi? ben daha çok apple homekit uyumlulara baktım, yerli ürünler daha ucuz olur diye düşünmüştüm :)

hoşgeldiniz emre bey süpermiş :))

ben yaptırma değil de parça parça alıp monte etsem daha iyi belki, yine de sırf kendiliğinden açılacak diye 800 tl'ye bir kilit bilemiyorum tabi :))
  • passion rules the game  (11.06.16 12:47:37 ~ 12:48:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.