[]

Amerika'da turist olarak ehliyet almak

Almanya'da ikamet ediyorum ve vatandaşlığına da geçtim ancak henüz burda geçerli bir ehliyet almadım. Hem uğraştırıcı hem bir ton para vermek gerekiyor (Türkiye ehliyetim var)

Bu sonbaharda Amerika'ya turist olarak gelip 1-1,5 ay kadar kalmayı planlıyorum. Bu süre içinde başvuru yapıp ehliyet alabileceğim bir eyalet var mıdır acaba? Çoğu eyalette mümkün olmadığını ancak bazı eyaletlerin sosyal güvenlik numarası vs istemediğini duymuştum. Aşağıdaki eyaletlerin ehliyetleri Almanya'da direkt çevirilebiliyormuş:

ALABAMA, ARIZONA, ARKANSAS, COLORADO, DELAWARE, IDAHO, ILLINOIS, IOWA, KANSAS, KENTUCKY,
LOUISIANA, MARYLAND, MASSACHUSETTS, MICHIGAN, NEW MEXICO, OHIO, OKLAHOMA,
PENNSYLVANIA, SOUTH CAROLINA, SOUTH DAKOTA, TEXAS, UTAH, VIRGINIA, WASHINGTON
STATE, WEST VIRGINIA, WISCONSIN, WYOMING, [PUERTO RICO]

Bunlardan birinde böyle bir imkan var mıdır acaba?

Teşekkürler

 
Turist olarak geldiginiz Amerika'da, geldiginiz ulkede gecerli olan ehliyetiniz var ise ehliyet almaniza gerek. Mevcut ehliyetiniz burada oldugunuz sure boyunca gecerli. Ha yok ben illa ki ehliyet alacagim diyorsaniz, sosyal guvenlik numarasi olmadan pasaportunuz ve pasaportunuzla beraber verilen I-94 belgesi ile basvurabilirsiniz. ( California icin ) Ama zaten kalacaginiz sure cok kisitli. Islemler bazen 1-2 hafta suruyor hem de alacaginiz ehliyet I-94'te gecerli olan sure kadar oluyor. Max. 6 ay.


  • kareem said  (11.06.16 03:18:29) 
Turk ehliyetin 6 ay gecerli burda demislerdi, californiada, 2 kez de ciddi cevirme yedim, ehliyetten sorun cikmadi.


  • fbeyza  (11.06.16 03:30:35) 
Yanıtlar için teşekkürler, ehliyeti daha sonra Alman ehliyetine çevirmek için almak istiyorum, orada kullanmak için değil. I-94 belgesi ile alma ile ilgili olarak acaba yukarıda yazdığım eyaletlerde böyle bir imkan var mıdır? Özellikle Massachusetts zaten ziyaret edeceğim bir eyalet.


  • restlesss  (11.06.16 03:46:35) 
Almanya da türkce ve ya ingilözge sınava girebiliyor olmanız lazım. Bi araştırın bence.


  • lion de la Turquie  (11.06.16 04:05:24) 
evet girebiliyorum ancak uzun, zor ve pahalı bir süreç. Hazır Amerika'ya gidip uzun kalacakken aradan çıkarmak istiyorum.


  • restlesss  (11.06.16 04:14:06) 
Turist iken ehliyet alabilirsiniz yukarirda dedigim gibi. Puana falan gerek yok. 2011 yilinda turist olarak aldim California'da. Bilmediginiz konu hakkinda yanlis yonlendirmeyin insanlari. Ayrica DMV'nin sitesinde gerekli belgelerde yaziyor. Suresi gecerli I-94 ve suresi gecerli pasaport yeterli.


  • kareem said  (11.06.16 07:54:19) 
Vatandaşlıktan bağımsız, İkamet almanya olduğundan, bu tarz çakallıklar için kural var. İkametin neresiyse oradan aldıkların geçerli dönüştürebilmek için, amerikada oturum var ise dönüştürürler, turist olarak gidip alırsan değiştirmiyorlar.


  • kurnaz  (11.06.16 11:40:41 ~ 11:41:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.