[]

ayak üşümesi

ey dostlar.

bugün okuldan bir geldim ki ayağım bir türlü ısınmıyor. donuyor ayaklarım. biraz baktım, kansızlıkla alakası varmış sanırım, fakat bir de bunun üstüne ayak üstünde durduğum zaman ayağımın altındaki bin bir çeşit noktaya iğne batırlıyormuş gibi hissediyor olmam var. neden olur bu acaba, bi' fikri olan var mı? yürüyemiyorum anasını satayım.


 
ayaklara yeterli kan gitmediğinden olabilir o da. bir doktora görün, başka bir problem yoksa kan yapıcı bir ilaç yazar en azından.


  • jangara  (19.11.09 02:03:27) 
kanın dışında,

ısınan hava yükselir, bu nedenle ayaklar nispeten soğuk havayla muhatap olur.(alt komşunuz da yakıt olayında biraz tutumluysa yerler de soğuk demektir ki yüzeye temas eden hava iyice soğuyacaktır.) karıncalanma bence şöyle: ayak soğuyunca damarlar daralıyor fizik kanunları gereği ve kan oradan çekilmiş oluyor. şişen moraran yere buz koymanın mantığı da budur zaten. tekrar kan gelince karıncalanma hissi oluşuyor.

çorap, patik, demir takviyesi... önemli icatlar bunlar.
  • cashkopat  (19.11.09 02:16:07) 
dolaşım sisteminle alakalıymış. ben de ellerim için aynını doktora sordum, bir sıkıntı olmaz dedi.


  • BloodGroove  (19.11.09 02:28:38) 
dolaşım sistemi ile ilgili. herkesin ayakları (hatta bacakları) vücudunun diğer kısımlarına göre daha soğuk olur ama bazılarınınki daha bir aşırı üşür (kendimden biliyorum). zayıf sirkülasyonun var ise yapabileceğin fazla birşey yok, başkasının ince çorap giydiği yerlerde sen kalın giyeceksin..yada iki kat giyeceksin.


  • kuja  (19.11.09 04:34:01 ~ 04:34:27) 
daha önce bakılmadıysa bir açlık kan şekeri baktır derim.


  • hebelehubu  (19.11.09 17:21:44) 
benim de ayaklarım zor ısınıyordu, ayak tabanıma kına yaktım, işe yarıyor.
ayakta durunca batma hissi falan dolaşım bozukluğuyla ilgili olabilir, özellikle soğukta uzun süre hareketsiz kalmayın, ayaklarınızı biraz yüksekte tutmayı deneyin. dışarıdan eve gelince ayaklarınız hemen ısınmıyorsa ılık suyla yıkayıp iyice kurulayıp hemen çorap giymek iyi gelebilir.

  • zen spider  (20.11.09 11:53:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.