[]

Boks sporunun populerliği ?

Son dönemde artan ' boks ' sporuunun populerliğin sebebi nedir arkadaşlar ?
Eski fitnessçı arkadaşlarımdan kimle konussam bi şekilde bu spora kaymış ?

Yapanlar, bilenler hiç yapmamış olanlara tavsiye verebilir mi ?

 
Popülerlik sebebini bilmiyorum, benim bi arkadaşım yapıyordu çok güzel form buldu ve kondisyonu arttı. Ben de ondan görünce heveslendim ve kick boksa başladım. 1 senedir yapıyorum.
Başladığımdan beri kendimi daha enerjik hissediyorum ve toplu ders aldığım için ortam da eğlenceli oluyor.

  • lcha  (10.06.16 14:46:09 ~ 14:46:26) 
Fitnessçıların yapabileceği başka spor yok zaten. Karate, Tekvando desen hız ve esneklik gerektiren sporlar. Judo desen son derece teknik bir spor. Yiye yiye şişmiş ve bu sayede güç kazanmış ama estetik olarak sporla alakasız kişiler mecbur olarak kaba kuvvete dayalı sporlara yöneliyor. Boks bence yapılacak iş değil. Karateciyim, bulunduğum kulüpteki boksörlerin üzerinde çok baskı var. Sürekli aslansın kaplansın gazlamalarıyla insana zarar veren seviyede bir antrenman programıyla çalışıyorlar. Belki popülerliğin sebebi Muhammed Ali olabilir.


  • dissendium  (10.06.16 14:51:39 ~ 14:52:30) 
@dissendium ne kadar saçma bir yorumdur bu.
senin yorumuna göre karate de kaba kuvvete dayalı bir spor, neden yapıyorsun?
boks hız ve esneklik gerektirmiyor öyle mi? yiye yiye şişmiş ve güç kazanmış sporla alakasız insanlar yöneliyor öyle mi boksa? boksör değilim amatör boksör bile sayılmam ama ben kendimi tutamayıp sana cevap yazıyorum eminim bu kadar salakça yorumu bir boksör okusa sinirden eldivenlerini kemirir.

boksun popüler olmasının sebebi de salon sporu olması bence, 365 gün yapabilirsin spor salonunda imkan varsa orda da çalışabilirsin, kardiyo olarak mükemmel bir aktivite, yumruk sallamak çok rahatlatıcı bir olay, kendini savunabilecek bir dövüş stili öğrenmek de ekstra güven kaynağı.
  • gaza gelen  (10.06.16 15:56:31 ~ 15:58:11) 
@gaza gelen, nickinden de anlaşılabildiği gibi gaza gelmişsin. benim yorumuma salakça demişsin ama senin yorumun salaklıktan daha beter. boksa salon sporu demişsin, karateyi biz havuzda yapmıyoruz. karate de salon sporu, o zaman karate de en az boks kadar tercih edilmeli. bunu nasıl sebep olarak ortaya koyuyorsun? karateyi de 365 gün yapabilirsin, masa tenisini de. boks, karate ve tekvando kadar hız ve esneklik gerektirmiyor. esneklik dediğin zaman 1,85 boyundaki birinin kafasına tekme atmak olarak anlıyorum ben, yumruklardan sağa sola kaçmayı değil. Gerçek fitnessçıları olayın dışında tutuyorum tabi ki. Boksörler zaten en fazla sinirlenirler, başka da bir şey yapamazlar. Yaptıkları şeye spor demek zor çünkü. Ben hiç bir yüzücünün yüzme sporu eleştirilince sinirlendiğini görmedim. Sen daha amatörsün, olur böyle şeyler.

edit: karate'nin kaba kuvvetle alakası yok. karate hakkında bilgisiz olduğun nereden belli. karatede yumruklar boks gibi gelişine değil, hara (karın) bölgesinden direkt olarak çıkarılır. Yapılan her teknikte (kime) sıkışım gösterilir. Amaç yüksek güç yoğunluğunda bir atak yapmaktır, bu gücün kaba kuvvetle hiçbir ilgisi yoktur. Çünkü kaba kuvvet dediğimiz şey çoğu zaman teknik hareket değildir.
  • dissendium  (10.06.16 17:04:53 ~ 17:14:58) 
boks, tarihin en rezil döneminde.

popülerlik ve maç zevkleri bakımından yerlerde sürünüyor adeta şu sıralar bence.

insanlar eskiden nba gibi sabaha karşı uyanırmış boks izlemek için. şimdi kimsenin şeyinde değil.

geçenlerde tarihin en büyük maçı oynandı güya.
birbirine vurmaktan aciz, sürekli savunmada kalan 2 tip karşılaştı. 15 dakkada uyuttu.

bence boks popüler değil
  • tchuck  (10.06.16 17:26:41) 
ben de bir soruyla czn'nin sorusuna kaynayayım. boks sporunu yapmak için illa ringde yumruk yememiz gerekiyor mu? yoksa sadece diğer antrenmanları yaparak da bu spor yapılabilir mi?


  • microfiction  (10.06.16 21:20:19) 
@microfiction, boks karşılıklı yapılan bir spor. sen kendini biri üzerinde geliştirirken bir başkası da senin üzerinde kendini geliştiriyor. oyun alanına bulaşmadan yaptığın şey sadece spor olur, oyun olmaz. Boks aslında bir oyundur. Adı üstünde olimpiyat oyunları.


  • dissendium  (10.06.16 21:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.