[]

Her gün bir limon

Sabah kalktığımda yarım limonu sıcağa yakın ılık suya sıkıp aç karna içiyorum. Aynı şeyi bir de gece yatmadan yarım saat önce yapıyorum. Bunu yapmaya seneler önce önce cilt sağlığım açısından başlamıştım ama yıllar içinde alışkanlık yaptı şimdi zevkine içiyorum, çok hoşuma gidiyor. Bunu yaptığımda kendimi arınmış hissediyorum.

Şimdi sorularım şunlar: Bunun gerçekten vücuda bir yararı var mı? Ya da uzun süreli alımda zararları var mıdır? Bir de kilo almaya çalışıyorum ama alamıyorum, bununla bir ilgisi olabilir mi?

Not: Herhangi bir mide problemim yok.

Edit: Söylemeyi unutmuşum, bu bir limon haricinde her gün salatama bol limon sıkıp yerim, çayları falan da hep limonlu içerim. Bu şekilde bazen günde 2 limon tüketiyorumdur.

 
Faydası oluyor mu sana sormak lazım, yıllardır yapıyorsun.

Bunu yapanlar hem kilo veriyor hem de öksürme falan olmuyormuş kışları.

Doğru mu?
  • amarat  (10.06.16 14:10:48) 
@amarat benim kilo verme gibi bir amacım yoktu zaten ayakkabı numarası gibi kilom var. Cilt problemleri yaşadığım için başlamıştım. Kışın öksürük oluyor tabii ki, buna bir etkisi yok maalsef.


  • köstebek kurabiye  (10.06.16 14:19:31) 
Ben de limonlu ılık veya soğuk su olsun çok severdim, düşük tansiyonlu bir insanım kendimi bildim bileli. Bir iki ay önce ''limon tansiyon düşürür, bir de düşük tansiyonlu insansın, ne bok yemeye her şeye katıyorsun!'' dediler, yapmıyorum artık.

Kısacası tansiyonu düşürür diye biliyorum.
  • kaymaktutmayansicaksut  (10.06.16 14:25:46) 
@kaymaktutmayansicaksut benim de tansiyorum çok düşüktür normalde 10'a 5-6 falandır. Son zamanlarda ayağa birden kalktığımda baş dönmesi oluyor, bundan olabilir mi acaba? :/


  • köstebek kurabiye  (10.06.16 14:28:09) 
Dis minelerinde erozyon olabilir.


  • neferkitty  (10.06.16 14:33:49) 
C vitamini birazcık yüksek sıcaklıkta bile hemen bozuluyor. Limonu meyve gibi yemek daha etkili olabilir. Ben kabuğunu bile seviyorum. Bazı limonların kabuğu bal gibi oluyor.


  • yirmisantim  (10.06.16 14:38:12) 
Altıüstü meyve bu kadar abartmamak lazım. C vitamini var içinde bir de asidik. Tadından dolayı psikolojik olarak arıtması gerekiyormuş gibi geliyor da o durum öyle değil. Vücudun arınma işlevinden karaciğer, böbrek vb. sistemler sorumludur ilaç ve tıbbi müdahale dışında öyle toksinlerimden arınayım falan mümkün değil bir de asidik gıdaların aşırı tüketimi sindirim sistemine (ağızdan başlayarak) zararlıdır.


  • ThomasJefferson  (10.06.16 23:26:12 ~ 23:26:39) 
sonra neden metabolik asidoz.. lol.


  • shotgunwoman  (10.06.16 23:26:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.