[]

Arkadaşınızı bırakır mıydınız?

Tatile gittim zamanlarda bu benim hep aklıma geliyor. Diyelim ki yurtdışına gidiyorsunuz arkadaşınızla, iki kişi. pasaport kontrolünde bir sıkıntı çıksa, veya biletinde, ve son son son saniyede gelemeyeceği ortaya çıksa, yalnız gezmekte de bir sorun görmeyen biriyseniz, yalnız gider miydiniz? etik değerlere bakılırsa gitmemek gerekiyor. ama ben olsam arkadaşımın gitmesini isterdim.

mesela geçen sefer indiğimiz ülkenin kontrolünden geçecekken arkadaşım baktı ki pasaportu yok. bir on beş dk pasaport aradık, saçma bir yere tıkmış. böyle bir durumda onunla türkiyeye döner miydiniz?


 
arkadaşıma bağlı, senin gibi olduğuna inanıyorsam bırakırım. tabii önce bi tereddüt yaşarım muhtemelen, bu süreçte onun davrandığı da nasıl önemli; üzüleceğini anladıysam birlikte dönerim ama çok sorun etmeyeceğine inanırsam anlık olarak, devam ederim.

ben de kesinlikle gitmesini isterdim, böyle şeyleri sorun etmem.
  • baba jo  (10.06.16 14:08:33) 
tek başına bi tadı olmaz ki. üç kişiysen biri bırakılabilir ama iki kişiysen bırakmamak mantıklı. zevki çıkmaz yani.

duyuruda gördüğüm en ilginç sorulardan biri oldu yalnız ha :D
  • elorelia  (10.06.16 14:08:42) 
giderim. hatta bilette isim değiştirme imkanım varsa o arkadaşın yerine gidecek başkasını bulur onunla giderim.


  • babilbaligi  (10.06.16 14:09:14) 
eğer pasaportu unuttuysa dönüp geri alması için bekler ya da biletimi yakmayıp gideceğim yerde havaalanında bekler birşekilde buluşup birlikte tatile devam etmek isterdim. kapıdan geri çevrildiyse veya son dakika tatilini iptal etmesini gerektirecek birşey olursa da duruma göre değişmekle birlikte geri dönmez tatilimi yapardım. çok çok ekstra bi durum ama olur ya ailesinden birinin ölüm haberi gelir. anca bu tarz bir durumda tatilden vazgeçip destek olmak için onla geri dönerdim ama diğer türlü o sorumsuzluk yapıp pasaportunu unuttu vs. gibi durumlarda onun problemi beni ilgilendirmez der tatilimi yapardım


  • avonkatalogu  (10.06.16 14:11:42) 
dönmem yahu gezmeye devam ederim.

insanların bazı şeyleri yanlış anladığını düşünüyorum. bunun onunla olan arkadaşlığımın temel taşı olmaması lazım. kötü günde yanında olmak ayrı bir şey ama bu kötü gün değil ki.

benim gezmemi istemezse arkadaşım olan kişi, onun bencilliğini anlarım bir daha da görüşmem.
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (10.06.16 14:12:03) 
beraber dönerim. yola beraber çıkmışız beraber de döneriz. benim mantığım bunu söylüyor.


  • skyangel  (10.06.16 14:13:09) 
Bırakırdım. Tatilimi yapmadan dönmezdim.
Sıkıntı çıkan ben olsam da arkadaşımın bensiz gitmesini isterdim. Samimi olarak söylüyorum.

  • battal gemalmaz  (10.06.16 14:20:31) 
Çok içime sinmese de gezerdim yahu. O kadar plan yapıp para harcamışım, arkadaşımın yaşadığı problemden dolayı hepsini çöpe atamam.

Problem bende çıksa arkadaşımın gitmesini isterdim. Çünkü zaten onu yalnız bir tatile mahkum bırakacağım için yeterince utanırım, bir de iptal ederse iyice ezilirim.
  • long live rock n roll  (10.06.16 14:36:53) 
evllik cudanı tasımıyorsa donmem.


  • bryan fury  (10.06.16 14:44:58) 
Ay tabi ki giderdim, seyahatimi yapardim.
Neyse ben zaten tek seyahat ediyorum da boyle dertlerim olmuyor.

  • kuehles blondes  (10.06.16 14:52:13) 
Giderdim tabii ki. Bileti yakma olaylarını hiç sevmiyorum. Tek başına da çok güzel tadı çıkıyor.


  • sefil  (10.06.16 15:02:00) 
avonkatalogu + 1

Son dakikaya kadar bekler, artık gelemiyorsa giderim. Bunun dışında, hastalık-ölüm gibi olağanüstü durumlar dışında giderim. Hem arkadaşlarla hem tek başıma tatil yaptım; ikisini de seviyorum. Tek başına da keyfini çıkarırım.
  • aychovsky  (10.06.16 15:05:52) 
giderdim.


  • instant crush  (10.06.16 15:15:10) 
yakin arkadasimsa zaten gitmemi sorun yapmayacaktir. yoluma devam ederim.
yakin arkadasim degilse de kalmama degmez. yine yoluma devam ederim.

not: hic yakin arkadasim yok.
  • letheavendangered  (10.06.16 15:15:51) 
Uğrunda bunu yapabileceğim arkadaş sayım 3. Diğerlerini umursamam giderim


  • aslmtn  (10.06.16 15:52:02) 
havalimaninin ofisine gidip bir sonraki ucusa transferimizi yaptirmayi denerim. bir gun gec giderim, problem degil. ama diger bir senaryoda, arkadasimin acil bir isi ciksa ve tatil plani iptal olsa ben giderim. kalmamin ne faydasi olacak? o kadar isyerinden izin vs almisim, ne yapicam evde oturup.


  • sttc  (10.06.16 16:43:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.