[]

DemirDöküm marka 'Vinto' model kombiyi 1.5 bar düzeyine çıkartamıyoruz

Geçen gün gazımınız bitmesi üzerine gittim ve karta gaz doldurttum. Kombi kırmızı ışık ile uyarı veriyordu, bar 1.5'in oldukça altında 0.0 şeklindeydi, bu durumda kombinin altında bulunan mavi vanayı saat yönünün tersinde çevirip 1.5'i elde edene kadar kombiye su eklemek gerekiyordu. Bu durum daha öncede başımıza gelmişti ve sorunu bu şekilde halletmiştik, ancak bu sefer hiç bir şekilde halledemedik. Normalde mavi vanayı çevirdiğimde su kombiye ulaşıp kombinin altından su bile akıyor yerler bir miktar ıslanıyordu ama 1.5 barı da elde etmiş oluyorduk. Hatta bunun için mavi vanayı bir iki defa çevirmem yetiyordu ama bu sefer sonuna kadar çevirmek bile fayda etmedi. Ocak yandığı için gazın mevcut olduğuna eminiz ama sıcak su elde edemiyoruz. Zilyon kere denememize rağmen sonuca ulaşamadık, teknik servisi de aradık ama onlar da bizim için astronomik sayılabilecek fiyatlardan bahsediyorlar. Ben de dedim ki EkşiDuyuru bize yardım eder, edersiniz di' mi? Umarım bi' bilen çıkar da bugün de soğuk duş almaya mahkum olmayız. Teşekkürler.




 
kombiye gelen borularda da vana oluyor. onlar kapalı konumda olmasın? bahsettiğiniz vanayı açtığınızda su dolduğuna dair ses duyabiliyor musunuz?


  • lazpalle  (10.06.16 12:45:23) 
Kombideki diğer vanalar açık, yine de kapatıp açarak totem de yaptım, yine de olmadı ve suyun dolduğuna dair herhangi bir seste duymadım. Her nasılsa su kombiye ulaşmıyor, maalesef.


  • lynch lynch  (10.06.16 13:57:35) 
iki sorum var; evde sular yeterince gür akıyor mu? bir de yerler neden ıslanıyor?

siz vanayı açınca yerler ıslanıyorsa, bir yerde boru kaçağı vardır. kombiye giden su borularını kontrol edin, muhtemelen biryerlerden dökülüyordur.

tesisatınızda kaçak olabilir; vanayı uzun süre açık bırakıp kontrol edebilirsiniz.

gelen suyun basıncı düşük olabilir. gelen su basıncı 1.5bar değilse, kombiye de o kadar su basamamanız normal.

bence önce su sızan yerleri tespit etmeye çalışarak başlayın. adım adım ilerleyin.

p.s. kombi yeniyse ve kombi su sızdırıyorsa, yetkili servis ücretsiz yapar.
  • babilbaligi  (10.06.16 14:02:04) 
bahsettiğim kombideki değil de tesisat borularında olan vanalar. görselin sağ alt köşesindeki beyaz vanalar gibi.
aristonacilservis.com
su dolduğuna dair bir ses duymadğınıza göre bir şekilde su akışı kesik.
  • lazpalle  (10.06.16 14:02:33) 
> babilbaligi > Sular gayet gür bir şekilde akıyor. Yerler ıslanıyor dediğim daha önce barı yükseltmeye çalıştığımızda su fazlaca kombiye dolduğu için fazlalık olan su akıyordu, onun sorun teşkil eden bir şey olduğunu sanmıyorum. Sadece daha önce yaptığımızda sorunu hallettiğimizi, hatta fazlaca hallettiğimizi ve bu yüzden ıslandığını belirtmek istemiştim, ancak şimdi hiç halledemediğimiz için bir damla dahi akmıyor. Yani şu an su sızan bir yer yok, su sızsaydı sonuca daha yakın olurduk sanırım, çünkü daha önce öyle halledebilmiştik. :)

> lazpalle > O vanaları kastettiğinizi anlamıştım, kombinin altında olduğu için kombideki diğer vanalar diye bahsettim, benim hatam. :)

.

Acaba barın artması ve akabinde suyun ısınması için gazın belirli limiti olması gerekiyor olabilir mi? Yani atıyorum, 4metreküp gaz varsa şu an, bu sorunu halledebilmek için en az 10metreküp dolayında olması gerekebilir mi?

Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim bu arada.
  • lynch lynch  (10.06.16 14:49:24 ~ 14:51:55) 
Sorun servis tarafından halledildi. Sıkıntı kombiye su pompalanmasını sağlayan o plastik mavi vanadaymış, yenisiyle değiştirildi ve sorun çözülmüş oldu.


  • lynch lynch  (25.06.16 12:03:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.