[]

Schengen falan karışık işler

Merhaba arkadaşlar.

23-31 temmuz arası Finlandiya'da (tek başıma), 6-21 ağustos arası Hollanda'dayım. Hollanda'daki ziyaretimin 7-8 günü orada geçecek diğer günleri için Almanya-Fransa-Belçika falan karışıklı gezelim istiyorum. Hollanda'ya eşimle beraber gideceğiz. Şimdiye kadar vize almadım, gri pasaport işimi çözüyordu her zaman.

Sorum şu;

Eşimle beraber yazın Yunanistan'a falan da gitmek istiyoruz, en rahat vize de Yunanistan'dan alınıyor diyorlar. Yunanistan'a bu yaz en azından 2-3 defa giriş çıkış yapacağız gibi gözüküyor ama; biz şimdi Yunan'a başvursak vize için, daha sonra aynı vize ile Finlandiya,Hollanda vs diğer yerlere gitsek bir sıkıntı olur mu?

Aslında gri pasaport ile de halledebilirim Hollanda ve Finlandiya işini ancak vizemizi alalım rahat rahat yunana gidip gelelim istiyoruz. "Bu gezileri gri ile halledip sonra sadece Yunanistan için alalım vizeyi" daha mı mantıklı?

Siz ne dersiniz.

Not: Gri pasaport işi bize en azından 2000 lira daha ucuza mal olacak.

 
Basit kural: İlk hangi Schengen ülkesine girecekseniz vizeyi oradan alın.

Yaşanmış gerçek: Almanya'dan alınan vizeyle ilk olarak Hollanda'ya girmeye çalışan arkadaşımız yüzünden 8 kişilik grubu kapıda bekletip, otel aramasından kredi kartı limitimize kadar her şeyi vıcık vıcık inceledikten sonra biraz kalan 7 kişinin biraz da arkadaşımızın geçmişteki bol bol vizelerinin hatrına geçiş verdiler.
  • lcha  (10.06.16 11:08:01 ~ 11:08:21) 
@lcha, Ilk hangisine giriyorsaniz oradan alin diye bir olay yok demisti bana VFS'deki gorevli. En cok hangi ulkede kalacaksaniz oradan almaniz gerekiyor, hatta Hollanda eger basvuruda en cok orada kalmiyorsan direk red veriyormus. VFS basvurumu kabul etmemisti, yaptigim rezervasyonlari degistirmek zorunda kalmistim.


  • MBrain  (10.06.16 11:44:48) 
en kolayi Yunanistan'dan alin. oraya bir giriş-cikis yapin. ardindan diğer ulkeleri de rahat rahat gezersiniz.


  • for the record  (10.06.16 12:51:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.