[]

Dolandırıcılık-Hukuk Bilgisi olan veya Avukat yardımcı olabilir mi?

istanbul'da yasayan ve daha önce antalya'da hiç bulunmamis birinin, antalya kemer asliye ceza mahkemesinde dolandiriciliktan giyabin da yargilaniyor olmasi ne anlama geliyor?

suç antalya'da islenmis diye anlayabilir miyiz?

dolandirilan kisi var, tanik var. lakin vekalet verilemediginden icerik belli degil. tanik olduguna gore; dolandirilan kisi, dolandiran kisiyi gormus diyebilir miyiz? hal boyle ise zaten sorun yok.

biz bu arada yargilanan tarafiz. 4 defa da mahkeme gorulmus, mahkeme devam ediyormus.

son sorum su; yargilanan mi ispatla yukumlu, dolandirilan mi?
(e-devlet yok, su anda vekalette veremiyor.)

-imla icin ozur dilerim. mobil.

 
Müşteki Size Antalya sınırları içerisinden

Para göndermiş. Karşılığını alamayınca Savcılığa suç duyurusu yapmış olmalı.

Savcılık Hakkınızda iddianame hazırlamış

Yerel Mahkemede kabul etmiş !

Yaşadığınız yerdeki Adliyeye Talimatlı dosyanın gelmiş olması gerekiyor.

Sizin Yerel Mahkemeye gidip iddianameye karşı delillerinizi ortaya koyarak

suçsuz olduğunuzu ispatlamanız gerekiyor.

4 mahkeme olmuş diyorsunuz. Mahkeme sizin ifadenize ulaşamadığı için 2. mahkemeden sonra Tutuklama çıkarmıştır muhtemelen.

Ayrıca Yurtdışına Çıkışınıza tahdit konulmuştur.

İddianameye ulaşın. delillerinizi mutlaka hazırlayın. Muhtarlıkta tebligatınız vardır.
  • voyage  (10.06.16 02:49:54) 
cevap icin tesekkur ederim. peki bu durum da tanik neye taniklik etmis oluyor?

para gonderme-alma gibi bir durum soz konusu degil, mumkun degil.

cunku yargilanan kisinin: banka, ptt, cep bank, paypal, cep telefonu, elektrik, su vb gibi adina hic bir sey yok.

olasiliklarimiz kimlik calinmasi (2006 ihtimal dahilinde) ve adina hat acilmis olmasi.

iddianameye ulasamiyoruz vekalet olmadigi icin. e-devlet yok.

kimlik hirsizligi durumunda banka hesabi acilabiliyor mu ki? yani kimlik birinin eline gecmis ve zayii verilmemis ise butun ihale ustune mi kaliyor vatandasin?

baska bir sey olabilir mi?
  • kaybeden adam  (10.06.16 03:54:52) 
hukukçu değilim ama başımıza telefonla dolandırılıcık olayı gelmişti, savcılığa başvurmuştuk. sonunda bir şey çıkmadı tabii ama dava sürecinde ülkenin 4 bir yanından insan yargılanan taraf olmuştu, sanıyorum işte telefon hatları yüzünden, onların adına hat açılmış. bana öyle bir şey gibi geldi.


  • gmzo  (10.06.16 08:31:26) 
mahkeme size tebligat ile ulaşamazsa adres tespiti ister, adres tespitinde adli yargı çevresi dışında ise talimat yazar, talimat mahkemesi de ulaşamazsa mahkemesine göre, ağır ceza mahkemesi ise suçun durumuna göre tutuklama veya yakalama, asliye ceza mahkemesi ise yakalama çıkar, ifadenizi verdikten sonra serbest kalırsınız.

bir diğer husus da ispat yükümlülüğü müşteki tarafta. her türlü şüphe sanığın beraati ile sonuçlanır, şüpheden sanık yararlanır. öncelikle ilgili mahkeme adı ve dosya numarasını biliyorsanız bulunduğunuz yerdeki mahkeme aracılığı ile dilekçe gönderin ve adresim burası, ifademi burada vermek istiyorum derseniz o mahkemeye talimat gelir.

yine dilekçeniz aracılığı ile asıl mahkemeye varsa suçu işlemediğinize dair deliller, gönderebilirsiniz.
siz eğer kimlik vs kaybettiğinizi beyan ediyorsanız ilgili mahkemeye
  • lostys  (10.06.16 08:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.