[]

bir arı ile yıllarca iletişim mi kurdum? okuyun lütfen

2004 - 2012 arası yaşadığımız ev zemin kat + üst katı olarak dublexti, o evde yaşadığımız seneler eve her yaz bir arı gelirdi. demir arısı sanırım adı ya da başka bir şey olabilir;

bugguide.net

bu fotodakinin simsiyah ve daha ince zarif olanı...

neyse bu arı her yaz girerdi üst katta salona, ve orada perde kornişinin arasına yuva yapardı...

bir yıl bir olay oldu, o evi satmadan bir önceki yaz..

benim odam salonun tam alt katındaydı. üst katta klima açmışlar, kapı pencere kapalı. ama benim haberim yok. ben odamda pc basında oturuyorum, bu arı pencereden içeri girip, omzuma gelip temas edip, geri pencereden dışarı çıkıyordu.. sonra tekrar içeri girip omzuma dokunup geri çıkıyor, allah allah dedim bana bişey anlatmaya çalışıyor. üst kata çıkıp bir baktım kapı pencere kapalı. balkon kapısını açtığım gibi içeri girip gitti yuvasına. kimseye de temas etmiyor, evin içini işgal etmiyor direk yerine gidiyor. sonra işini bitirip çıkıp gidiyor.

o hayvanın iletişim halinde ve zekalı olduğuna karar verdim o gün.
neyse aynı senenin son baharında evi sattık ve farklı bir ilçeye ( yaklaşık 5km uzak) taşındık.
taşındığımız senenin yazı, aynı arıdan yine eve girdi ve kornişe yuva yapmaya başladı. bizimkiler yine salon kapısını kapatmış, bu sefer ev dublex değil ve benim oda evin diğer kıyısında, arada koridor var.

ben yine pc basında takılırken, bu arı geliyor omzuma dokunuyor sonra odamdan cıkıp koridoru takip ediyor salona doğru. aynı şey oldu yani..
gittim kapıyı açtım gitti yuvasını yapmaya. sonra işi bitince çıktı gitti.

ben o arının aynı arı olduğunu ve bizi kokumuzdan bulduğunu tahmin ediyorum.
bu bir iletişim değil mi? yanlış mı düşünüyorum?


bir de bu hayvan yuvasını, taştan yapıyordu önce çamur taşıyıp kurutoyrdu orda sonra iğnesi ile delik açıyordu. delik açması günler sürüyordu ve matkap sesi çıkartıyordu.

 
Arı benden daha zeki...


  • powerpufgirl  (10.06.16 00:29:02) 
Bu arkadasa bisey yedirip icirmeyelim.


  • duptıs  (10.06.16 00:30:57) 
Böyle şeyler söylemeyin inanirim....


  • yuvarlanantencereninkapagi  (10.06.16 00:33:36) 
life is drunk görmesin çalar


  • cekilmis gayfe  (10.06.16 00:38:34) 
troll değilim, hikaye gerçek.


  • sahipsiz  (10.06.16 00:41:27) 
kraliçe gelip sizde takılmıyorsa ort 35 günlük işçi arı ömrüne göre yaklaşık 83 nesildir sizi takip eden bir aile var, çok tatlı lan


  • shubulubapshubaptishaluva  (10.06.16 00:43:59) 
ben de araştırdım onu arıların ömrünü merak ederek. kraliçe arılar 5-7 yıl arası yaşıyormuş. benim bildigim arı gidip yuva yapıp oraya yavrulamaz?
kraliçe arı olmasın o?

zaten bu olay 2013 senesinde bitti. muhtemelen öldü o arı. biz de ev değiştirdik zaten.
  • sahipsiz  (10.06.16 00:44:57 ~ 00:45:34) 
@cekilmis gayfe asdvnmhöj

belki arının huyu budur.
  • seksen9  (10.06.16 00:51:02) 
bikeresinde benim odama da aynı tarif ettiğin türden bi arı yuva yapmıştı. yazın cam sürekli açık olduğu için kafasına göre girip çıkıp duruyordu. bi ara şehir dışına çıkınca cam iki gün kapalı kaldı, geri döndüğümde arı camın önünde adeta kollarını açmış dua eder gibi bakıyordu. hemen camı açtım, içeriye girer girmez boynuma iğnesini batırdı. ben de bunu yere yatırdım, özür dilerim der gibi gözlerime bakıyordu ölmek üzereydi. canımın acısıyla hemen gidip yuvasını bozdum. evet bozdum. yuvanın içinden kocaman ölü bir arı daha çıktı. karısıydı belki de.


  • gone with the sin  (10.06.16 09:21:59) 
enteresan bir hikayeymiş. 2 kedim var, bir gün evdeyken dişi kedim hırlaya hırlaya odama girdi, erkek kedi mi sıkıştırdı dedim, hala hırlamaya devam ediyor.

Noldu kızım diye kalktım, sevdirmek yerine ben bir adım atıyorum o arkasına baka baka 2 adım atıyor, beni salona kadar taktı peşine götürdü.

Bir baktım yangın merdiveni döşeyen ustalar bizim kata ulaşmışlar, bizimki de bekçi köpeği gibi yabancı görmüş. Salona girdiğinde ustaların üstüne yan yan yürüyüp tüyleri kabartmıştı :)

Arıda benzer durum çok garibime gitse de inanasım geldi
  • kimlanbu  (10.06.16 18:30:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.