[]

Bazı üniversiteler ve bölümleri okumak çok zor mu?

Mesela çevremde iühf ve mühf öğrencileri var.Bu arkadaslar çalışmalarına rağmen düsük not alıp okulu uzatabiliyorlar.Mesela 6 yılda 3.sınıfa gelmiş birini taniyorum.Ders çalışan biri olduğunu söylüyor.Bazı tıp fakültelerinide de aynı zorluk var.Gerçekten zor mu bu okullar ?Öğrenciler mi tembel yada yapamayan kişiler ?




 
Zor tabi. Öğrenciler de çalışkanlardan oluşuyorsa çan eğrisi de yüksek oluyor. İyi üniversitenin hocası da zorlayıcı. Bir kavanoz bala ders geçirmiyor. Yani ODTÜ'yle Erzincan üniversitesi bir değil.


  • kelepir  (09.06.16 21:19:27) 
yanlış bölüm seçmekle alakalı. sevmediğiniz birşeyi yaparken zulüm gibi gelir ya öyle birşey. düzenli çalışma ile herşeyin üstesinden gelinir. zor bölüm yoktur çalışmayan öğrenci vardır.


  • latsc  (09.06.16 21:20:35) 
iühf için konuşabilirim. zor değil. sadece dersler yıllık olduğu için sermeye çok alışıyorsun sonra yazında toparlamak zor oluyor. biraz abartıldığını düşünüyorum açıkcası.


  • fosforlu cevriye  (09.06.16 21:21:40) 
Bölümüm diye demiyorum ama makine mühendisliği zor. Bir ineğin rakibi inek olunca işler karışıyor.


  • dissendium  (09.06.16 21:22:03) 
Muhf icim konuşuyorum, ticaret kürsüsü cok zor .ticaret, deniz, sigorta,kiymetli evrak hukukunu vermek cok zor.


  • cabiday  (09.06.16 21:26:52) 
Mühendislikler için, teknik üniversiteler dışında hiç birinin zor olduğunu düşünmüyorum. Bazı dersler hocalarından dolayı geçilmez olabiliyor ama bir iki ders kalıp toparlarsın. Okul uzatacak kadar zor değil yani. Teknik üniversitede okumadım ama zor olduğunu düşünüyorum ve bu üniversiteler dışında okul uzatıyorsan ya çalışmamışsın ya da gerçekten yanlış bölümdesindir bence.


  • akil kupuru  (09.06.16 21:29:20) 
Bazı üniversitelerin bazı bölümleri çok ama çok zor.


  • rakicandir  (09.06.16 21:31:29) 
Sevmekle ilgisi yok. Ben gayet severek ve isteyerek sühf yazdım, hep alttan dersim kaldı. Okuldan kopuk da değildim ama olmayınca olmuyor. Hocalar genel olarak tuhaf bence.


  • megalomaniac  (09.06.16 21:31:34) 
Mimarlikta zorluktan ziyade cok zaman alir projeler. Projeyi tasarlayacan, cizecen, maketini yapacan filan hep bir kamyon zaman. Haftasonlari filan evde esek gibi cizim yapiyodum ben hep. Ortalama haftada 1-2 sabahlanir.


  • fortisvita  (09.06.16 21:34:19 ~ 21:41:21) 
türkiye de taş çatlasın 5 tane fakülte/bölüm vardır zor olan. örn odtü makine, odtü ee gibi. fazlası da yoktur.

belki 20 sene önce bu rakam fazla olabilir ama inanılmaz düşük şu anda her üniversitede eğitim. tıp dahil buna.

öğrenciler zeki, harbiden zeki ama okullarda iş yok. çok doğru olmasa da ilk 2-5 bine kadar olanları al mesela nereye götürsen okur dünyada, tr dışında çoğu iyi bilimadamı da olurlar, ama çıkamayanlar harcanıyor.
  • kurnaz  (09.06.16 22:00:40 ~ 22:02:33) 
mimarlık, hukuk, mühendislikler, tıp, ekonometri, maliye, istatistik, fizik ,kimya, biyoloji bunlardan uzak durmak lazım.


  • patikliteletapi  (09.06.16 22:49:18) 
Tıp her yerde zor. gerçekten....


  • yuvarlanantencereninkapagi  (09.06.16 23:23:34) 
ben belki sözlükte dalga geçilen okuldan mezunum ama çok zor ders geçtik. hocalarımın hepsi odtülüydü ve özel okula ders vermeye de gidiyorlardı. kuantumu geçmek için neler çektiğimi bir ben bilirim. ismi olan okulda asistanlık yaptım. berbat. öğrenciye verdikleri önem, dersleri, bu kadar saçmasına denk gelebilir miydim bilmiyorum. yüksek lisans yaptığım okulunda ismi var. proje ödevlerini bir tek ben verdim ama hoca vatsaptan yazdı hepinize 100 verdim diye. ki diğerleri aynı anda vatsap grubundan ödevleri vermediklerini yazıyordu. bölüm birincileri yüksek enerjide yüksek lisans yapıyor, ortalaması 3.80 standart modeli bohr atom modeli sanıyor.

okulu, bölümü, dersi pek gözünde büyütme. tabi ki zor olanları var. benim tanık olduğum odtü elektronik ve ankara tıp. ama bu gibi bölümlerin dışında okulu bitirmek için, kurallarına göre oynamak fazlasıyla yeterli.
  • durgunfoton  (09.06.16 23:42:37) 
Odtu fizikten sonra işletme masterina gectim. 11 işletme dersine 1 istatistiksel mekanik kadar calismadim. O kadar soyleyeyim.

Ama fizik daha zevkliydi.
  • babilbaligi  (10.06.16 12:11:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.