[]

kedileri sevmeyen var mı?

Duyuruda herkes mi kedileri seviyor yahu? Sevmeyen yok mu bu varlıkları. Ben hic sempati beslemiyorum, bisi yerken okulda rahatsız etmeleri filan sinirimi bozuyor. Hatta nefret ediyor da olabilirim.




 
Ben de sevmiyorum. Sizin okul da kedi cenneti gibi bi yer, tam yerine dusmussun :)


  • damdanakan  (09.06.16 18:36:43) 
Senden daha fazla ilgi ve sevgi görüyorlar diye mi kıskanıyorsun? Nefret etmek nedir? Uzaylılar gelse en sevdiği canlı kedi olur şu gezegende.


  • hasmetizm 2046  (09.06.16 18:36:47) 
ay kıyamam :/ yemek kokusu alınca yanına geldikleri için nefret ediyormuş.

onların doğasının eline vermeseydiniz karnını doyurmak için bırak yanaşmayı sizin yüzünüze bile bakmazdı.

korkuyorum diyeni anlıyorum da nefret edeni anlamıyorum arkadaş. hangi tür olursa olsun önyargılı olmak yanlış. senin sinirlerinin bozulacağı varmış.
  • nrmnm  (09.06.16 18:43:30) 
kedi tanımı kafalarda sadece "bişi yerken rahatsız etmeleri" ise bu yeterli bir değerlendirme olmuyor malesef.


  • matrix  (09.06.16 19:03:45) 
Sanırım benim de aram iyi değil kedilerle. Sevmiyorum, nefret ediyorum demek abartı olur; sadece bencilce ve umursamazca tavırlarından rahatsız oluyorum zaman zaman. İlginçtir sahipsiz kedilere bu şekilde yaklaşmıyorum ama evcimen kedilerle benim de aram iyi değil. Bir de herkesin kedileri sevmesi gerektiği gibi bir dayatma bana da rahatsızlık veriyor.

Lakin köpekleri pek sempatik buluyorum.
  • ana sevri  (09.06.16 19:04:53) 
diğer hayvanlara ve doğaya yaptığımız kötülüklerden dolayı ben hiçbir hayvandan nefret ettiğimi söyleyemem. Sapiens kitabını okudum ve hayatım değişti.

kedi sevmeyen abla ve anneyle büyüdüm ben. ona rağmen çok severim kedileri. sevmeye, beslemeye çalışırım dışarıda. çünkü düşününce hayat onlar için korkunç. onca gürültü, kalabalık, beton ve tehlike arasında yaşamaya çalışıyorlar. ve bunun sebebi insanlar.

tabii kimse geçmişte insanların yaptığı bazı şeylerden dolayı suçluluk duygusu taşımak ve ona göre yaşamak zorunda değil. ama hayvanlar, bizim sahip olduğumuz akıl ve gücün yanında çok masum ve savunmasız kaldıkları için ben onların tarafını seçiyorum ve tüm hayvanları sevmemiz gerektiğini düşünüyorum.
  • nathanieltroy  (09.06.16 19:11:34) 
Ben de sevmiyorum kedileri. Hatta hayvanları komple sevmiyorum. Ancak nefret de etmiyorum, sadece hiçbir şekilde sempati beslemiyorum. Gerçi kaplumbağaları severim bak, onları ayrı tutuyorum. Sakin sakin kendi hallerinde takılıyorlar, kimseye sırnaşmıyorlar.


  • köstebek kurabiye  (09.06.16 19:26:07 ~ 19:28:03) 
Kedi sevmeyen bi gitsin!


  • Polaroid  (09.06.16 20:14:02) 
Bu kedilerde tuhaf bi olay var. Misal, bir şekilde evine kedi girmiş bir insan, ondan önce sevmese bile bir anda kedi sevdalısı oluveriyor. Kedinin sokakta sırnaşması başka, onunla evde vakit geçirmek başka etki yaratıyor insanda. Tuhaf hayvanlar işte. Ben mesela baya şikayetçiyim benim kediden. Kendi bildiğini yapma arzusundan şikayetçiyim, çünkü laf dinlemiyor hayvan ama diğer yandan da onu bana çeken özellik de bu. Bildiğin karakteri var. Misal, köpeğin aksine kediye kızmak kısa vadede etkili olmuş gibi gözükse de uzun vadede hiçbir işe yaramaz, seni daha da fazla rahatsız etmek ister.

Onun dışında, kedinin sana sevgisini göstermesi özel bir durum olmaya başlıyor. Köpekten onu ayıran diğer özellik de bu bence. Köpek, tanımadığına da çoğunlukla sırnaşır ama biraz evde vakit geçirmiş olan kedi, eve gelen insanı önce şöyle bir süzer, sonra koklar, çevresinde tur atar, ardından ısınırsa sevdirir kendisini, ısınmazsa bir şey olmamış gibi geri döner yerine. Gerçi bu dediğimin olması için eve geleni daha baştan takması gerekir. Çoğunlukla olduğu yerden kalkmadığı da oluyor. "kim kalkacak şimdi amk" diyip götü devirebilen hayvanlar bunlar. İyiler işte ya. Birlikte yaşamadan anlayamıyor insan sanırım.
  • soso  (09.06.16 20:25:08) 
Kedilerden nefret mi ediyorum?hayir Besler miyim asla.Köpek beslerdim mesela uygun ortamim olsa.Hayvanlari cok seviyorum. Ama kedilere karsi bi mesafem var. Şiir de sevmem mesela.


  • trejemu  (09.06.16 20:25:35) 
Elinizde son model telefonlar ve internet paketleri
İstediğiniz yemeği ve içeceği istediğiniz yerde yiyorsunuz
Hergün güzel ve bakımlı olmaya çalışıyorsunuz
Yattığınız yer sıcak ve güvenli
Hastalandığınız zaman gidecek doktorunuz, başınızda bekleyecek aileniz var
En kötü iki üç günde bir banyo yapıp temizleniyorsunuz
Toplum içinde günübirlik ölüm tehlikesi yaşamıyorsunuz.

versus

O kediler,köpekler nereden su,yemek bulursa yemek zorundalar çünkü alternatifleri yok.Çamurlu suları içmeleri bundan. Çöpte karıştırdıkları yemeklerin içinden çıkan kürdan boğazlarına batınca açlıktan can çekişerek ölebiliyorlar. Açlıktan toprak ya da çim yemek zorunda kalabiliyorlar.
Onların temizlenmek için kendi dillerinden başka bir temizlenecek bir aparatları yok. Tozun toprağın arasında her türlü parazit, kene, böceklere karşı 24 saat tehlike içindeler.
Yavru kediler hem diğer erkek kediler hem de köpekler tarafından saldırıya uğrayabiliyor. Bu yüzden çıkan kavgalarda hayvanlar yavrularını soğuk da olsa güvenli bir yerde büyütmeye çalışırken teker teker telef olabiliyorlar.
Geçirdikleri hastalığa, yaşadıkları açlık ve susuzluğa karşı dertlerini anlatabilecek bir dilleri yok.

Son olarak bu tartışmayı Hz. Ömer'in bir sözüyle bitirmek isterim:
"Dağlara buğday serpin ki bu müslüman ülkede kuşlar aç demesinler!"
  • rakicandir  (09.06.16 20:39:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.