[]

Cilt ve Gözaltı Çizgileri!

İyi nöbetler arkadaşlar.

Önce müsadenizle kendimi anlatayım. Efendim bendeniz gecesi gündüzü olmayan, otobüs-araba koltuklarında uyuklayan, daha 3 gün önce izmir kordon venezia'da 2 süper hatunla bira içerken ertesi sabah afyonkarahisar'da olan, kaç oldu oldu hatırlamadığım itibariyle de istanbul'da mobil olarak ikamet etmekte olan biriyim.

Uyku düzenim yok, çünkü düzenlenebilecek bir uykum bile yok. Düzenli yaşantım sırasında bile 3,5-4 saat zor uyuyabiliyorum.

"Stres sarmış dört bir yanımı, baktığım her yerde stres duruyor" durumlarındayım, sanırım anksiyetem var.

Beslenme düzenim yok, genelde yemek yemeğe çalışıyorum ama düzgün beslendiğim söyleyenemez. Meyve kültürüm hiç olmadı, en son ne zaman meyve yedim hatırlamıyorum.

Cilde iyi geliyor diye bol bol su içiyorum.

İçkim sigaram yok. Yani ortam olursa ancak.

Şimdi "bunlardan bize ne, yediğin içtiğin senin olsun, gördüğünü anlat" diyeceksiniz elbette. Bu faktörlerin cilde ne derecede zararı olduğunu bilen biriyim, o yüzden yazdım.

Şikayetim şu hakim bey; göz altlarım mosmor. "Ee hadi bu normal, buna alıştık zaten" diyordum, ancak bugün itibariyle farkettim ki morlukların içinden şerit şerit çizgiler geçmekte.

Zaten altımın ortasında duble yol gibi çizgiler var ve bu beni üzüyor, bir de bu gözaltları iyice canımı sıkmaya başladı.

Asıl soru: Yok mudur şöyle gözümüzün altına sürüp çizgileri yokedebileceğimiz kremler vs...? Ya da illa şu kadar saat uyumalısın gibi bir formül? Kocakarı ilacı da olur. Ama yarım kilo anzer balını sür demeyin bana. Onu ekmeğe sürer yerim daha iyi.

Not: Evlen, düzenli hayata geç vs... diye gelmeyin bana. Onu ben de biliyorum şekerparelerim.

 
ya bir şey diyecem de; 6 saatin altında uyku kanser riskini arttırıyor. tamam göz altı torbaları falan da kötü de, ama yani ilerde ciddi sağlık problemleri ile karşılaşabilirsin. elinde olmayabilir tabi 6 saat uyumak ama mümkün mertebe şu anki mevcut düzenini değiştirmelisin.


  • cedric  (18.11.09 20:12:00) 
Uyku ve yemek düzeni önemli tabi, bunu biliyormuşsunuz zaten. Ciltte eğer böyle bir durum sözkonusuysa dışardan bir müdahaleden önce bu ikisine dikkat etmekte fayda var.

Ayrıca..

İhtiyarlamaya başlamışsınız. Ben de...
  • pass  (18.11.09 21:24:06) 
- karanlıkta uyuyun, aydınlıkta uyumaya mecbursanız uyku maskesi kullanın.
www.medikalhersey.com

- buzdolabında soğutulup göze konan içi jelli maskeler var, gözaltı morlukları arttığında gözleri rahatlatmak için işe yarayabilir.
www.binbirmarka.com

- gözaltı morlukları ve kırışıklar için binbir çeşit krem var. fakat bunlar genellikle pahalı ürünlerdir. en iyisi cilt bakım ürünleri satan bir yere gidip oradaki uzmanın önerdiği ürünü kullanmak. yves rocher ürünlerini tavsiye ederim, sitede anti-age başlığı altındaki inositol végétal serisi size uygun olabilir, diğerleri daha ileri yaşlar için: www.yvesrocher.com.tr
  • zen spider  (18.11.09 23:28:55 ~ 23:29:43) 
medobalm diye bi krem varmış iyiymiş. bi de kan tahlili yaptır kansızlık varsa ilaç kullan


  • clementine  (19.11.09 01:07:10) 
şimdi hem uyumam hem meyve yemem olmasın.
eğer uyku düzeniniz zorunlu olarak bu şekildeyse, zorla da olsa düzenli beslenmeye çalışın.ben hayatında 3 mevye yememiş, sütü tatlıdan alan bir insan olarak, günde 3 meyve, 2 kase yoğurt, 1 yumurta, portakal suyu içmeye başladım bir kaç aydır.
inanılmaz zor geliyor ama yapmam lazım, yoğurdu hap gibi lüp lüp yutuyorum.
yani hem gözümün altı güzel olsun hem de düzenli yemeğim diyemezsiniz.çünkü öyle sürelim kremi hoop düzeldi, yutalım hapı hop süperim gibi bir imkan yok.

içki sigara yokmuş ne güzel.gece 23.00-03.00 arası uyumak iyidir derler.illa az uyuyucam diyorsanız, ama ne kadar doğru bilemem.

bir de dermalogica total eye care.bu dediğiniz konularda iddalı olan bir krem.ben nemlendirici olarak anti aging olamayanını kullanıyorum, çok büyük bir sorunum yok, çok faydasını gördüm o sebeple diyemem.
böyle sorunu olan biri kullanmaya başladı, "o da bilmiyorum işe yarıyordur işallah" dedi.

neidü belirsiz, abidik gubidik yüzdeyüz doğal olduğunu idda eden ürünleri denemeyin.gözaltı şakaya gelmez.ciddi bir ürün kullanın.

bir de son olarak gözünüze morluğu geçiriyor diye buz sürmeyin, iyi bir hareket değil o.
  • urasil  (19.11.09 13:53:55 ~ 13:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.