[]

İman gücü diye bir şey gerçekten varsa Türk Milli Takımı neden 1. olamıyor

Bu bile dinin uydurma olduğunun kanıtı değil midir? Milli takımdan bazıları oruç tutacakmış, kazanmak için dua edecekmiş (muhtemelen abdest de alacaklardır "cenabet" çıkmamak için). Eğer gerçekten böyle bir ilahi güç olsaydı milli takımın veya diğer müslüman ülke milli takımlarının her şampiyonada birinci gelmesi gerekirdi. Halbuki son şampiyonalara katılamadık bile. Ki bu turnuvada gruptan çıkacağını bile sanmıyorum Türkiye'nin.

Sizin fikriniz nedir?


 
"inanınca başarmak" kendi içinde saçma zaten. başarınca "inandım oldu", başaramayınca "demek ki inanmadın" - bu olayın kendi adı bile var :yourlogicalfallacyis.com


  • celeron 300a  (08.06.16 23:10:30) 
3. ler de gruptan çıkıyordu gruptan çıkıp bala göte bir kaç tur geçerler. ama işte çanakkale savaşında yardım eden evliyaların sarıkamış'ta yardım etmemesi gibi, avrupa şampiyonasında yardım eden iman kuvveti dünya kupasında yardım etmiyor :)


  • cekilmis gayfe  (08.06.16 23:12:03) 
şu mübarek ramazan bayramında insanları günaha sokmayın lütfen. oruç tutan siporcuların, oruçluyken daha yüksek performans sergiledikleri bilimsel bir gerçek. bu da imnan gücünün kanıtı işte.


  • mahone  (08.06.16 23:14:13) 
@mahone

(ironi yapmadığını farz ederek yazıyorum) Senin ve senin zihniyetindeki muhafazakar insanların günaha girip girmemesi fikrimizi özgürce ifade etmek için engel teşkil etmemeli.

Dediğin oruçluyken yüksek performans sergilenmesi olayı habervaktim'den falan alıntı herhalde? :D
  • s0phiesw0rld  (08.06.16 23:26:02) 
iman gücü çalışmayla birleşirse bir değer kazanır. bu iş sadece inanmayla olmuyor. atalarımız da imanlıydı ama oturduğu yerden savaşmamış. çalışmış çabalamış. fatih istanbul'U iman gücüyle almamış sadece. gerekli tedbirleri almış...
ayet ne diyor: Şüphesiz insan için kendi çalışmasından başkası yoktur.
yani çalışırsan var çalışmazsan yok.
  • gotic  (08.06.16 23:37:57) 
benim bildiğim uefa oruç tutmayı yasakladı çünkü oyuncuların performansı aşırı artıyor. misal messinin de barcelonada maçlara çıkmadan oruç tuttuğu biliniyor.


  • bohr atom modeli  (08.06.16 23:40:38) 
Çünkü diğerlerinin iman gücü daha fazla.


  • humblebirth  (08.06.16 23:49:00) 
@Sour

Misal Alman Milli Takımı oyuncularının Türk Milli Takımı oyunucuları kadar muhafazakar ve milliyetçi olduğunu sanmıyorum. Zaten birçok oyuncu farklı ülkelerden devşirme. Yine de olaya profesyonel yaklaşarak son dünya kupasını kazandılar ve en iyi ülkelerden biri durumundalar.

askerin teröristle savaşmasının en büyük nedeni ölünce şehit olmak ve cennete gitmektir (türkiye'de sürünmektense), ondan sonra vatan sevgisi gelir. Cihat ve şehit kavramı olmasa Müslüman askerlerde Batılı askerler kadar çekingen olurdu savaşınca ölmek konusunda. rte bile çoğu söylemini şehitlik üzerinden yapar zaten (ki halkı uyutsun daha da)

sonuç hüsransa allah'ın takdiri, kısmet değilmiş, allah'ın işine karışılmaz gibi açıklamalar getirmek, atıyorum, futbol maçından önce uğur getirsin diye baş parmağını yalayan bir taraftarın "hadi ya, sonraki sefere serçe parmağımı da yalarım, ama bu uğurumun yanlış olduğunu kanıtlamaz" demesinden farksız bana kalırsa.

@gotic

fatih imanlı olmasaydı da sadece gerekli tedbirleri alarak istanbul'u yine de alırdı (misal, moğollar). ancak gerekli tedbirleri almadan tek başına imanla bir şey yapamazdı. Bu da iman gücünün etkisiz olduğunu gösterir aslında.
  • s0phiesw0rld  (09.06.16 00:09:56) 
Tarlanın başına geçip oturduktan sonra duaya başlıyor ve sürekli bu sene fazla mahsül almak için dua ediyor. Tohumlar da çuvalda duruyor.
Tarlaya gelip tohumları ekiyor, suluyor, temizliyor vs sonra da duasını ediyor.
Hangi seçenek daha çok verim almayı sağlar?
Din sadece iman gücü ve dua ile yaşanmıyor. Allah'ın sünneti böyle işlemez. Çok dua eden değil çok çalışan kazanır. "İlim de ve fende düşmanlarını geçecek kadar ilerle" telkinin de bulunur din. Müslüman olup otur sürekli dua et demez. Çok yanlış anlamışsınız olayı ve bununla da dini yalanlama çabasına girmişsiniz. Sualinizde samimiyet görmememe rağmen yanıtlıyorum. Dahası da var. Mesaj ile sorabilirsiniz.
  • odiyus  (09.06.16 03:04:13) 
demek ki ateistlerin iman gucu daha fazla.


  • scars dont fade  (09.06.16 03:38:47) 
@Odiyus

diyorsun ki "iman gücü + çalışma > çalışma". Eee peki o zaman nasıl oluyor da Müslüman olmayan takımlar sürekli şampiyon olabiliyor. Veya imanı Müslümanlara göre zayıf olan Avrupa, Kanada, Japonya, Avustralya vs. nasıl oluyor da her alanda Türkiye'ye göre daha ileri.

Gerçekler acıdır ama ben sana bunun cevabını söyleyeyim, senin kurduğun denklemdeki iman gücü koca bir sıfırdan ibaret. Hatta çoğu Müslüman ülkenin yaptığı gibi suyu çıkarılırsa (misal Türkiye ve Arap ülkeleri) çalışmayı da olumsuz etkiliyor, yani negatif değer katıyor. Sonuçta Müslüman ülkeler başarısız oluyor.
  • s0phiesw0rld  (09.06.16 08:49:50) 
alınma lütfen ama bu kadar sığırca bir din eleştirisi görmedim.


  • Nox  (09.06.16 08:53:21) 
Şaka yaptığını varsayıyorum, kimsenin bu kadar aptal olmaya hakkı yok.


  • harvey  (09.06.16 09:31:36) 
@Nox @harvey

yaptığım şey eleştiri bile değil ki, gerçekler ortada.

misal çanakkale savaşında mucizeler yaratan iman gücü hilafet sahibi osmanlı yıkılınca osmanlıdan yana olmuyor. aynı zamanda abdestli ve oruçlu milli takım avrupa şampiyonasında kuvvetle muhtemel gruptan çıkamayacak. siz de kendinizi kandırmaya devam edersiniz, Allah Müslümanlardan yana elhamdülillah diye. :D
  • s0phiesw0rld  (09.06.16 10:08:16) 
Yanlış anlaşılma olmasın, ben diğer dinlerin iman gücü işe yarıyor bizimki yaramıyor demiyorum. Hepsi toptan uydurma ve psikolojiyi iyileştirmek için ortaya atılmış kavramlar diyorum. Ne var ki böyle bir kavramın muhafazakarları tembelleşirdiği ve aptallaştırdığı için (günüzümüzde İslam sekülerleşmediği için bilhassa müslümanlar adına) olumsuz etkisi olduğunu düşünüyorum.


  • s0phiesw0rld  (09.06.16 11:02:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.