[]

30'dan sonra hayatını degiştiren var mı aramızda?

baslık haber baslıgı gibi oldu. 30 olmasa da olur, hayatı komple degiştirmese de ama alıskanlıkların kemiklestigi, atılımların yavasladıgı dusunulen yaslardan sonra hayatını ya da yaşamında önemli seyleri degistiren var mı aramızda?

su soru tutsa, şöyle güzel ilham hikayeleri okusak ne güzel olurdu di mi?


 
şöyle infographic'ler var ortalıkta, Y kuşağının hüsranına epey pansuman oluyor. sizi bir kaç ay daha götürür:

cdn-media-1.lifehack.org

geekguru.co.in
  • celeron 300a  (08.06.16 23:02:27 ~ 23:03:01) 
linklere tıklamama gerek kalmadı. modu iyice batırdın sagol:)


  • galandar kostumu  (08.06.16 23:09:55) 
Var, erkek arkadaşım. Mühendisti. İşini bıraktı, Hindistan'a gitti, 3 ay kaldı, enerji şifası, masaj, meditasyon vs. öğrendi. Geldi burada çiftliklerde gönüllü çalıştı. Çeşitli doğa aktivitelerinde meditasyon eğitmenliği falan yapmaya başladı. Şimdi de evini kapatıp karavan alıyor, gezgin bir yaşam sürecek bundan sonra.

Erkek arkadaşım demiştim ama ayrılıyor olduğumuz anlaşılmıştır herhalde.
  • buff  (08.06.16 23:25:00 ~ 23:25:17) 
29 yaşındayım. Yaşama hevesi yeni yeni geliyor (bkz: kafası şimdi geldi). Her şeyi yeniden keşfediyor gibiyim, inanılmaz meraklı ve heyecanlıyim. Bugün ilk defa penceremin önüne kuşlar sebeplensin diye ekmekle su koydum mesela. Bunu yapmak bile gelmiyordu aklıma.


  • damdanakan  (08.06.16 23:29:44) 
28 yaşında üniversiteye girdim. 2010'du sene. şimdi öğretmen olmayı bekliyorum, ayrıca bu eylül yüksek lisansa başlayacağım. iki yıl önce spora başladım 53 kiloydum (erkeğim) başladığımda, şimdi 72. spora başlamamdaki en önemli sebep alkol problemimdi. yaklaşık 15 yıldır yoğun bir şekilde içki içiyordum. sırtımda mor sivilceler çıkmaya başlamıştı. yemek de yemiyordum, durmadan içiyordum. üniversitede biraz azalmıştı ama bana göre azalmıştı. normal insanlara oranla hala çok içiyordum.

doktora gittim doktor bırakmazsan ölürsün dedi. nasıl bırakıcam dedim, spora başla dedi. hadi lan ne sporu dedim ama ben de ciddi bir sorunum olduğunun farkındaydım, işe yaramaz ama neyse dedim başladım, yaradı. kırk yılda bir içiyorum artık.garip bir şekilde canım istemiyor ve canımın istemiyor olması bana hala ilginç geliyor. yani hala ''ne alaka ya?'' diyorum ama bir alakası varmış sahiden de. bu arada ruh halim de epey düzeldi o kısımlarını anlatmıyorum. benim hayatımda otuzumdan sonraki en önemli değişiklik bunlar oldu sanırım. öğretmen olma yolunda ilerleme, içkiyi bırakma.
  • belirsiz biri  (08.06.16 23:33:31) 
Olmuyor.


  • nick konusunda kararsizim  (08.06.16 23:40:22) 
@celeron, ilk infografik çok güzel, içimi ferahlattı :D. stephen king hariç, fuck him.


  • no frost  (08.06.16 23:42:31) 
Zor ihtimal , daha kötüye gitme ihtimali daha fazla .
Kimse olmaz , değişmez diyemez . Örnekler az olsa da var .
28 yaşındayken duvarda , insan 80 yaşında bile uzun vadeli planlar kurabilmeli , Yazıyordu .
28 yaşındayken bile her şey için geç geliyordu ,
Hala öyle .
Şey alman gerekiyor , riks , RİKS yapabilirsen olur .
Başarılar .
  • dunyatuhaf  (09.06.16 00:47:11) 
29 yaşındayım, Türkiye'nin en büyük lan altyapısını yöneten ekipteyim geçen hafta istifa ettim çok daha ufak ölçekli ama daha çok şeyler öğrenebileceğim bir firmaya geçiyorum ve sevdiğim insanların yanına dönüyorum.

400 bin kişilik firmadan 30 kişilik firmaya geçiyorum diyeyim :)

herşey para değil
  • mirty  (09.06.16 01:16:33) 
inşallah riskleriniz size hep güzel geri döner gencler, güzel atılımlar bunlar


  • galandar kostumu  (09.06.16 01:23:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.