[]

ABDde toplu parayı saklama

Merhabalar Temmuz başından iitbaren 35 günlük bir abd gezim olacak new york cityde olacağım zamanın çoğunda. Tüm geziyi finanse edecek parayı nerede saklayabilirim.

işlem ücreti vs gibi gereksiz giderler olmasın.
haftada 1 defa ihtiyacım olan parayı çekebilsem yeter.

en kötü ihtimal babanne cüzdanına koyup koynumda saklayacağım :).

nasıl yapsam sizce?

 
Nakito card, Turkish bank


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (08.06.16 18:49:54) 
walmart'ta şu karttan al paranın yüklü kısmını buna yatır. harcamalarını heryerde bu kartla yap.

www.walmartmoneycard.com

tabii bunu türk kredi kartıyla da yapabilirsin neden o kadar çok para elde götürüyorsun bilemedim. paran türkiye hesabında dursun, harcadıkça karta yatırırsın. abd'de kağıt para ödemek zorunda kalacağın çok çok az şey var. aklıma bir dilenciler geliyor sadece. bahşişler ve taksiler dahil heryerde kart geçer. illa nakit ödeyeceğin ufacık şeyler için de 1-2 kez bankamatikten çekeceğin avanslar yeter, kafayı takmaya değmez çaldırma riskine.
  • 507  (08.06.16 19:01:39 ~ 19:02:37) 
Türk bankalarının dertleri burada bitmiyor bi de dertleri oraya taşımak istemedim. yanımda götüreyim orada bir yere yatırayım diye düşündüm.


  • zebragibi  (08.06.16 19:04:57) 
16 günlük gezimde yanımda 200 dolar götürdüm ve 160 dolarını geri getirdim. amerikada nakite neredeyse ihtiyacın yok. street food yemenin dışında takside bile kredi kartı kullanabilirsin (uber, lfyt)


  • mr.goodcat  (08.06.16 19:09:35) 
her banka, her credit union sana "debit card" verebilir. sadece card'ı şubede hemen veremeyebilirler. bu yüzden walmart card daha hızlı olur sanırım. bizim bankamatik kartlardan farkı yok. sonuç olarak yanında nakiti yüklü taşıma birini seç yatır.

ha şunu da yazayım: hangi kartı kullanırsan kullan atm'ler senden komisyon alır. sadece her banka kendi kartından almayabilir. bu da tr'dekinin aynısı sonuçta.
  • 507  (08.06.16 19:12:25) 
www.cepteteb.com.tr

Amerika'da Bank of America ATMlerinden dolar hesabinizdaki parayi ucretsiz dolar olarak cekebiliyorsunuz
  • MBrain  (08.06.16 19:28:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.