[]

yüksek lisans başvurusu için referans mektubu

hacettepe yüksek lisans başvurularında iki adet referans mektubu istiyor. üniversitede derslere düzenli giren, göze görünen bi öğrenci değildim. hocalarla öyle sıkı fıkı da olmadım. mezuniyetin üstünden de iki sene geçti zaten. şimdi kapılarına gidip "hocam bana referans olur musunuz?" demek çok mu abes kaçar? başka ne şekilde halledebilirim bu referans mektubu olayını? ne diyorsunuz?

teşekkürler.


 
facebookumda ekli bikaç hoca var. direkt oradan mı mesaj atayım yoksa okula gidip yüz yüze mi konuşayım? nedir bu işin adabı?


  • damdanakan  (08.06.16 18:40:45) 
Sayın Hocam,
X bölümü Y yılı mezunuyum ortalamam A. Siizden de ders alıp, dersinizden Z notuyla geçmiştim. HÜ X bölümünde yüksek lisans başvurum için gereken şartlar arasında referans mektubu da var. Eğer uygun görürseniz sizden referans mektubu almak isterim.
Saygılarımla.

biraz allayıp pullarsın :) e-posta iyidir bence randevu almak için.
  • passion rules the game  (08.06.16 18:51:24) 
Ben okula neredeyse sadece sinavlar icin falan gitmis biri olarak gidip rica ettim, aldim. Sikinti olacagini sanmiyorum veriyor hocalar ya.


  • naberabi  (08.06.16 18:53:31) 
mezuniyetimin üzerinden iki sene geçti ve senden daha kötü durumda bile olabilirim tanınma konusunda. ama ben birini bölüm başkanından aldım geçen gün, anlattım kabul etti. ikincisi için yırtınıyorum da hep gak guk ediyorlar. sıradan tüm hocalara mail atıyorum :D


  • vayanasinisayinseyirciler  (08.06.16 18:57:22) 
facebookta ekli komunist iki hoca var. çok tatlıdır ikisi de. sorun çıkarmazlar sanırım. allah komunistlerden razı olsun.


  • damdanakan  (08.06.16 19:08:05) 
git yüz yüze al. facebook neymiş. ikincisi kapalı zarfla veriliyorsa çok farklı hocalardan 2'şer tane al. bu hacettepe şu da gazi için diye. gazi için olanları yırt, bak en iyi referansları ver.

ben lisans bitirme tezimi yazdığım hocanın referansını ışığa tutup görebildiğimi fark ettim, sonra diğer tarafa başvurmama gerek kalmayınca açıp baktım adam gayet ortalama notlar vermiş. efsane de bir proje yapmıştım oysa, gerçi asistanına pasladığı için hep bilmiyor olabilir ne yaptığımı. vermedim onunkini.

dersinden kaldığım ve beni tanımayan başka bir hoca ise şukuları döşemişti mesela.
  • antikadimag  (08.06.16 19:34:39) 
AA, bilemedin BA aldığın dersler varsa onların hocalarına yönel. Aynı hocadan birden fazla ders alıp hepsinde BA AA civarı aldıysan zaten düşünmeden çok güzel şeyler yazar, istersen derslere hiç gitmemiş ol.


  • noluyo yaa  (08.06.16 19:42:34) 
Valla benim transkriptimde öyle aa lar ba lar yok pek. :) Direkt iyi biri olduğunu dusundugum iki hocaya mail attım. Biri hemen olumlu dönüş yaptı, sağolsun


  • damdanakan  (08.06.16 20:03:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.