[]

benzinli araç-dizel araç?

Kısmetse alacağım araçların benzinli ve dizeli arasında 8 bin lira fark var.

Netten hesapladım, nşa 4 yılda kendini amorti ediyor.

Benzinliye bu yüzden sıcak bakıyorum, siz ne dersiniz?


araç: dacia sandero stepway 1.5 dci -ve- 90 bg turbo.

 
kararını vermişin işte.


  • kurnaz  (08.06.16 17:54:03) 
burada olay şu: yılda 15bin kmden az kullanacaksan o zaman benzinli karlı.
yok fazlaysa dizel. (boschun hesaplamalarına göre)

bence eeen önemli olay şu an 60bin liran varsa biri 52 biri 60sa ben olsam dizeli alırdım.
ama yok şu an 52bin liran varsa üstüne para koyup dizel almaya değmez.
  • logisticsmanager  (08.06.16 17:56:01) 
15-20 seviyesinde kullanılacak büyük ihtimal, tam sınırda. benzinli olabilir gibi.

en kötü sorunumuz böyle olsun :)
  • anonymice  (08.06.16 17:57:54) 
Dacia benzinli elinde patlar. Arabayı 5 yıl kullanıp satacaksan ikinci eldeki fark direk cebine kalır. Dizel daha mantıklı gibi duruyor.


  • babilbaligi  (08.06.16 18:09:38) 
dacia pişmanlıktır.


  • late viper  (08.06.16 18:32:04) 
Satarken o fark değerini arttıracak. Olay sadece tasarruf değil.


  • fuzzy olmak istemistim  (08.06.16 18:45:16) 
bana göre en ciddi sorun sen dizel alıcam diye kendinden kısacak, kredi çekecek şu bu yapacaksan alma. 5 sene sonra daha iyi fiyata satarım diyerek bir kaç sene sıkıntı çekmeye gerek yok bence.


  • logisticsmanager  (08.06.16 22:17:51) 
logisticsmanager +1

eski arabam dizeldi, yenisi benzinli. ben de aynen bu sekilde dusundum. zaten aradaki farki amorti edecek kadar binmiyorum arabaya. eee derdim tasarruf yapmaksa onu arabaya yatirarak niye yapayim ki. bunun kazasi var, aracin hatali cikma olasiligi var vs vs. 7-8 bin lirayi yatirim olarak gorme bence. benzinli al gec.
  • bim tribi  (08.06.16 22:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.