[]

uyku felci -astral seyahat

merhabalar,
çok çok çok uzun süredir karabasan mı uyku felci mi neyse artık o lanet şeyi yaşıyorum. uyanıp uyanamama olayına resmen alıştım artık. ama dün akşam çok tuhaf bir şey oldu. uykuya daha yeni dalmıştım ve birden vücudum titremeye başladı. ama yatak da titriyor gibiydi. sanki çooooooooooooooook hızla giden bir trendeymişim gibi. kulağımda uğuldama sesi falan vardı. çok çırpındım ve sonra tak diye durdu. nedir bu olay? neden olmuş olabilir?



 
nörolojiye görünüp bir uyku laboratuvarına yat, çözüm bulurlar.


  • safepassage  (08.06.16 16:56:54) 
karabasan diyorlar işte.
1 kere de bana oldu.
felç geçiriyorsun galiba öyle.
ama sürekli oluyorsa bir doktora git.
  • Alt4y  (08.06.16 16:56:59) 
astral seyahatla bir alakası yok. bana yorgun olduğum zamanlar çok oluyor. bazen gaipten sesler bile duyuyorum. bir seferinde bir adam sesi "bili bili bili bili bili" diyordu böyle. bir yandan dediğiniz gibi yatak titriyor gibi, uğuldamalar falan vardı. vücut uyanıyor ama beyin hala uykuda kalıyor. olay bu, başka bir anlamı yok.


  • mit dir stehen die sekunden  (08.06.16 17:03:48 ~ 17:03:58) 
üniversite yıllarında fake wake hadisesiyle hayli içli dışlıydım. neredeyse 2-3 günde bir kesin karabasan olurdu. beyin-vücut iletişiminde artık kaçak mı oluyor ne oluyor bilmiyorum ama iki üç senem böyle geçti. hatta evdekilerin de haberi vardı, "böyle uyanmaya çalışıp da uyanamıyo gibi yapıyosam beni kendi halime bırakın sakın uyandırmayın" diyordum. çünkü başımda birilerinin olması daha da geriyordu. dediğin şeyi de sayısız kez yaşadım. tam uyurken ayaklardan başlayarak kafama doğru zangırdamaya başlardım. artık o kadar kanıksamıştım ki "aha başlıyoruz yine" der, uyumaya çalışırdım. "daha uyumadan karabasan geliyor amk izin ver de önce uyuyalım" diye açıklardım ben bu durumu. çünkü dediğin gibi o titremeden kurtulup uyanmak çok zor olurdu, o yüzden tam tersi uyumayı seçerdim ben. sonra yavaş yavaş o dönem bitti. uzun yıllardır hiç olmadı. ama düzenli uyku-beslenme alışkanlıklarımın olmadığı ve biraz içime kapanık yaşadığım yıllardı. yarın yokmuşçasına içtiğim şeylerin etkisi de vardı elbette. ben ona bağlıyorum. okulu bitirip düzenli hayata geçince kendiliğinden sonra erdi.


  • sir gawain  (08.06.16 17:50:19 ~ 17:52:52) 
sırt üstü yatma. uyku felcinin en büyük sebebi sırtüstü uyumaktır.


  • orpheus  (08.06.16 20:29:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.