[]

Kedi evde 2 hafta yalniz kalir mi ?

Merhaba , yurtdisindayim ve yilda iki kez 2 haftalik tatillerle ulkeye geliyorum. Kimseyi bulamazsam 2 hafta yemi suyu temiz kumu olan kedi evde kendi badina kalabilir mi dersiniz. ?

Kedi otelleri cok pahali benim ucak param kadar. Bir de hepsi birarada ya da kafeste :/


 
Çok sıkılır, sizi özler ama 5-6 tane kum kabı; mümkünse otomatik veya kesinlikle dökülmeyecek su kabı ve bolca su, bolca mamayla idare edebilir diye düşünüyorum. Sonuçta kediler köpeklere oranla daha bireysel takılan hayvanlar. Bir de kediyi alıştığı ortamdan uzaklaştırıp travma yaşatmaktansa bu yöntem daha bile faydalı olabilir.

Yalnız benim de hep düşündüğüm bir konu bu 2 kedi sahibi ve yılda bir kez böyle uzun seyahate çıkan bir insan olarak. Pratikte hiç uygulamamış biri olarak tamamen teorik yazdım ama imkansız değil gibi geliyor.
  • Thredith  (08.06.16 16:44:32 ~ 16:45:33) 
2 hafta çok. bırakmayın bu risk alınmaz. biz 3-4 günden fazla bırakmıyoruz, eğer daha fazlaysa muhakkak 3 günde bir eve gelip su mama verecek, biraz sevecek birini buluyoruz. 2 hafta çok, suyunu devirir ne bileyim mamayı bir anda yer bitirir bir şey olur. yani en azından bir iki kere eve gelip biri baksın suyunu filan temizlesin.


  • kaputt  (08.06.16 16:45:22) 
Geçen sene ablam iki kedisini evde bıraktı 2 hafta kaldılar. Çok şükür bir şey olmadı ama sonrasında ağzımıza s.tılar diyeyim. Bir tripler bir pihlemeler.
Ama sonuçta 2 kediydi onlar.

  • SiyamkedisiZorro  (08.06.16 16:52:54) 
2 hafta insan yalnız kalsa evde hiçbir yere çıkmadan o bile sıkıntı çıkarır, öyle düşün.


  • angelus  (08.06.16 16:55:07) 
insan için bile 2 hafta evde tek başına kalmak ciddi sorun iken, kedinizi bırakmayın nolur:( yazık minik cana. güvendiğiniz bir arkadaşınız yok mu, 2-3 günde bir gidip kontrol etse?


  • holy diver  (08.06.16 17:06:51) 
Ama hep evde olacak zaten.. belki tasmayla cikaririm arada apartmandayim :(


  • chezsoi  (08.06.16 17:07:12) 
Ya zaten bu en kotu ihtimal. Birini bulursam zaten sorun yok.


  • chezsoi  (08.06.16 17:08:01) 
2-3 günde bir biri bakarsa ideal olur. Mutlaka yalnız bırakmanız gerekirse sorun çıkaracak her şeyi kontrol edin. Kapılara stopper koyun, sıkışabileceği, takılabileceği her türlü şeyi kaldırın. Olmaz demeyin sıkılınca başlarına iş açıyorlar. Girmesine gerek olmayan odaları kapatıp alanını kısıtlayın. Kediler dar alanda daha güvende hissedeler. Farklı yerlere birden fazla su ve mama kabı koyun. Evimde 40 dolara aldığım ip kameram var. Seyahatlerde telefondan bakıp kontrol ediyorum. Sık seyahat edenler böyle bir önlem alabilir. Birine yedek anahtar vermeyi unutmayın. Seyahatte başınıza bir terslik gelirse kedinin maması suyu bitmesin


  • bamya84  (08.06.16 17:12:16 ~ 17:13:11) 
2 hafta kalmaz. 1 hafta max o da evde başka kedi varsa. arkadaş oluyor yani. ben 3 gün bıraktım döndüğümde sokaktan sesimi duymuş ciğerime ciğerime miyavlıyordu kapıdan. taa sokaktan duyuluyordu. yavrum ne oyun oynamış ne etrafı dağıtmış. yemek yiyip uyumuş sadece mutsuzluktan.

hiç mi arkadaşın yok 2 günde bir gelsin hayvanla 1 saat falan geçirsin en kötü?
  • rayde  (08.06.16 17:14:37) 
Var arkadaslarim ama onlar da tatilde olabilir vs. Diye en en kotu ihtimali yazdim.


  • chezsoi  (08.06.16 17:21:47) 
@bamya84. Süper fikir.. Adi nedir bu ip kameranin ?


  • chezsoi  (08.06.16 17:22:40) 
sokağa bıraksan daha güvenlidir.


  • hakim oynayin dedi  (08.06.16 17:22:43) 
benim arkadasim kedisini 1 hafta birakmisti kedi bu duruma artık nasıl sinirlendiyse arkadaşımın pahalı elektronik ekipmanının üzerine işeyip cihazları bozmuştu :D


  • ambrosia  (08.06.16 18:30:23) 
sıkılmaktan başka bir problemi olmaz. onu da etrafa bol miktarda oyuncak atarak çözebilirsiniz. yalnız su olayı sıkıntı. dökebilirler ya da su bayatlayıp kokabileceği için içmeyebilirler. etrafa su kabı koymaktansa bir musluğu hafif damlar halde bırakmak daha mantıklı. hem susuz kalma riski olmaz hem de taze taze içer suyunu.


  • karasin  (08.06.16 22:40:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.