[]

Beyaz ekmek yemiyoruz, pekala..ama..

Yahu bu tam buğdayların hepsinde ya sodyum propiyonat veya kalsiyum propiyonat var. İkiside çok zararlı koruyucularmış, yan etkileri saymakla bitmiyor. Ee napacaz bu durumda? Beyaz ekmek daha çok zararlı değilmi şimdi bunlar içerdikleri koruyucular yüzünden? Aydınlatın beni lütfen..




 
Ekmek komple yemeyin diyorlar zaten; tam buğday vs ayırt etmiyorlar ki.

Ha ben kahvaltıyı ekmeksiz yapamıyorum, o yüzden fırından eksi mayalı koy ekmeği alıyorum. 1 dilim yiyorum. Buzdolabında 1 haftaya kadar saklanıyor ama dışarda kalınca 1 günde bozuluyor.

İlla ekmek yemem lazım diyorsanız güvendiğiniz organik bir fırın bulabilirsiniz ya da zamanınız varsa evde kendiniz yapabilirsiniz.
  • fraise  (08.06.16 16:12:30) 
Öyle bakacaksan zararlı birçok şey tüketiyoruz. Soluduğumuz hava dahil. En azından kahvaltıda ekmek yiyebilirsin.

@angelus ne yazsa doğrudur bu arada. idol.
  • ThomasJefferson  (08.06.16 16:16:29 ~ 16:17:24) 
Tahıl ürünleri komple sakat, zira asıl sıkıntı içeriğindeki koruyucular değil tahıl ürünlerindeki gluten ve lektin. İçinde koruyucu olmasa bile bunlar yeterince problem yaratıyor.


  • angelus  (08.06.16 16:16:32) 
Şu her şey zararlı zaten muhabbetini bir bitiremediniz, her şey zararlı zaten amaan ekmek de bir öğün yiyin canım nolcak. Bu nasıl bir mantık abicim.

Tahıl ürünleri tahıl çatısı altında tehlike arz ediyor zaten koruyucu maddelere gelmeden daha.
  • gozu acik sevisen yahudi  (08.06.16 16:25:14) 
Oturup her şeydeki zararı araştırmaktansa kaçabildiğinden kaçıp çok kafa yormadan mutlu yaşamak daha sağlıklıdır demeye çalıştım sadece. Hanginiz aldığı her şeye kurşun testi yapıyor, satın aldığı her şeyin içeriğini tek tek araştırıyor ki zaten etiketlerde yeterince bilgi de yok. Sınırı nereye çizeceğiz?


  • ThomasJefferson  (08.06.16 16:31:06 ~ 16:32:09) 
gecen canan hoca kepekli ya da tam bugdaylı ekmek de nerdeyse beyaz kadar hızlı sekeri yukseltiyor dediginde ehh dedim. tam da diyete baslicaktım, nerdeyse hiç ekmek yemiyorum bikaç gundur. ekmek yerine ceviz yiyorum, baya da yiyorum yalan yok:) ramazanda hiç acıkmadıgım gibi sislik de olmadı, şimdiden bel bölgemde bi hafifleme var. ama bu da cok pahalı bi muadil, ne kadar gider bilmiyorum:)


  • galandar kostumu  (08.06.16 16:31:12) 
oturup gunde 1 ekmek yemiyorsan, Kilo problemi de yoksa kasma o Kadar hocam. tadinda tukettikten sonra hicbir sey olmaz. tadinda tuketmezsen su bile zararli.


  • fayfim  (08.06.16 16:51:56 ~ 16:53:24) 
yulaf ye. glisemik endeksi en düşük tahıllardan biri.yulaflı omlet. yulaf muz süt karışımı. yulaf yoğurt. gibi.


  • mrthany  (08.06.16 17:16:06) 
Mesela lif de zararlı. Meyve de zararlı. Kendin yetiştirmiyorsan sebzelerin çok büyük kısmı da karsinojen (zirai ilaçlar). Şarküteri ürünlerinin hepsi de karsinojen. Balıkta da civa var ağır metal var. Telefondan yazıyorum, bunlar böyle alelade aklıma gelenler. Çok ağır uzun bir liste vardı da neyse konusunu açmıyorum. Her şeye muhalefet olduğumu kendimi bildim bileli insanlar bana söyler. Üzülüyorum :(

www.youtube.com
  • ThomasJefferson  (08.06.16 17:36:35 ~ 17:39:39) 
şahsi deneyimlerime dayanarak belirtebilirim ki sadece ekmeği keserek gün içindeki dinamizmimi arttırdım. ekmek (vb bisküvit, hamurişi, gofret) vücutta yorgunluk yaratıyor burası kesin.


  • zvonimir  (08.06.16 18:07:04) 
Ekmeği kendin yap. Hem tadı değişiyor hem sağlık açısından fark atıyorsun...


  • babilbaligi  (08.06.16 18:11:57) 
nasıl yaşıyorsunuz çok merak ediyorum...

şekeri, tuzu deli gibi tüketiyorum, allahın günü cips yiyorum. hayatımda bir kere bile diyet yapmadım, 30 bitmek üzere. çok şükür turp gibiyim. böyle yazılanları okudukça 'öeehhh' diyorum. gerçekten o yasak, bu zararlı diyerek nasıl yaşıyorsunuz?
  • mermize  (08.06.16 18:27:15) 
Tahıldan uzak durunuz.


  • arnold schwarzeneger  (09.06.16 10:49:10) 
ben genelde uzak duruyorum ama arada bir de evde kendim yapıyorum. içine çavdar unu, tam buğday unu, ceviz, ay çekirdeği, ruşeym, yulaf kepeği vb. bir sürü şeyi karıştırıyorum ekmekten çok farklı şeyler elde ediyorum :D ama güzel oluyor yani sulu yemek yanında ya da kahvaltıda falan yeniyor onu da yarım dilim yiyip bırakıyorum çok doyurucu oluyor :)


  • yue  (09.06.16 11:25:32) 
Bu kadar cevap gelceğini tahmin etmiyordum açıkcası, süper olmuş. Acil bi işim çıktığı için maalesef duyuru sizlere emanet kaldı. Günde 1 ekmek yemiyorum tabikide. Kilo problemimde yok. Ama yinede merak ettim çünkü günde 2-3 dilimde olsa yediğim, düşündüm hakkaten zararlımı, öyleyse ya vücut hepsini atamıyorsa..çok uzun yaşayım diye bi gayem yok ama iyi yaşayım yeterki, yaşlılıkta elden ayaktan düşmeden. Cevaplayan herkese çok teşekkürler. Merak eden varsa, artık beyaz yada esmer ayırt etmeksizin tüm unlu mamülleri hayatımdan çıkarmaya karar verdim :)


  • placebo z  (10.06.16 13:36:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.