[]

kontakt lens sorusu

miyopum, yaklaşık 6 aydır aylık kontakt lens kullanıyorum. kutudaki son lensleri taktım temmuz başında da yeni kutu alıp ona başlayacağım.

acuvue oasys lens iyidir dediler, çevremde çok fazla kullanan var ve hiç problem yaşamadılar diye ben de ondan aldım. esas ileri derece olan sağ gözümde varlığını yokluğunu hissetmiyorum ilk günden beri inanılmaz rahatım. fakat 0.50lik olan sol gözümde sürekli rahatsızlık veriyor lens. hiç yerinde durmuyor sürekli yana kayıyor, görüşümü puslandırıyor, gözümü sulandırıyor bir türlü rahat edemedim. hep göz kapağımı çekerek ya da ovalayarak lensi yerine oturtmak zorunda kalıyorum.

sağ taraf mükemmel uyarken sol tarafın bu kadar rahatsızlık vermesi normal mi? başka marka alıp denemeli miyim yoksa bunda oluyorsa diğerlerinde de böyle sıkıntı yaşama ihtimalim var mı?

en önemlisi aynı sorunu yaşayıp başka marka lenslerle çözmüş olanlar varsa önerilerini bekliyorum ^_^

şimdiden teşekkürler

 
ters takmış olabilirsin ya da lens yırtılmış olabilir.


  • nothing in my way  (08.06.16 15:03:51) 
Ters takmışsındır +1.
Saydığın problemler lensi ters taktığında oluyor.

  • shadowcat  (08.06.16 15:06:16) 
@nothing in my way @shadowcat tersine düzüne özellikle dikkat ediyorum ben de önce öyledir diye umuyordum fakat ondan değil. yırtılmış da olamaz çünkü kutudaki 6. lens bu ve hepsinde aynı şeklide gözüme oturmuyordu. lens resmen geziyo gözümde gün boyu :) durması gereken yerde durmuyor.


  • kakamelsokoban  (08.06.16 15:07:11 ~ 15:07:32) 
göz kuruluğu falan gibi durumlar var lens takarken çok rahatsız eder mesela ama tek gözde olur mu bilemedim?


  • asisamus  (08.06.16 15:14:37) 
Sağ ve sol gözün aynı numaralar değilse, sol gözün için aldığın lensin son kullanması geçmiş ya da geçmese bile hatalı bir üretimden çıkmış olabilir.

İkisi de aynı numara ise iki gözünün bombeliği farklı olabilir. bc numarası iki göz için farklı olabilir.
  • aychovsky  (08.06.16 15:18:10) 
iki göze aynı markayı almak zorunda değilsin nasılsa. sağda acuvue devam et. sol için sana uyan markayı buluncaya kadar deneme yap. ben airoptix'den memnunum.


  • 507  (08.06.16 15:25:05) 
acuvue oasys'in aşırı netliğinden fedakarlık edebilirsen, b&l daha rahat.


  • freya  (08.06.16 15:28:55) 
Biofinity kullanabilirsin sorunlu göz için.


  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (08.06.16 16:05:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.