[]

gaza gelip sirkete posta koyayim mi?

bilenleriniz vardir, 1 yildir yana yakila staj ariyorum yasadigim ulke olan almanya disinda bir yerde. zorunlu staj, ama 1-2 ay oncesine kadar gonderdigim yaklasik 150 basvurudan hep red cevabi almistim. simdi ozet gecmeye calisacagim.

londrada 10 kisiden olusan bir start-up, yaptigim basvuru sonucu bana bir odev verip "bu asamayi gecersen seni skype mulakatina alacagiz" dedi. ben su sinav donemi 10 gunumu o odeve ayirdim, elimden gelenin en iyisini yaptim ve sonunda benimle mulakat yapmak istediklerini soylediler. sirketin kurucusu cuma gunu bana attigi maile x ve y kisilerini de cc'ye ekleyerek onlarla iletisime gecip mulakat tarih/saati ayarlamami soyledi. ben de tumune cevap verip, hepsine hitap ederek pazartesi (dun) tum gun uygun oldugumu ve onlari bekledigimi soyledim. dun sabah cuma gunu icin sozlestik, gecenin 10:30'unda da "tarihi degistirmemiz lazim, persembe 10 yapalim" dedi. ben de persembe benim okulda gecirmem gereken tek gun oldugunu soyledim ve onun disindaki gun ve saatleri tek tek listeledim. bu maili bana gelen mailden tam 3 dk sonra yazdim. cevap gelmedi.

simdi de y kisisi mail atti, sanki o benim maillerden habersizmis gibi - bu imkansiz cunku cc'de kendisi de var - yarin ne zaman arayalim seni dedi. yahu ben bu kadinlara persembenin benim uygun olmadigim tek gun oldugunu soyledigim halde bu ne sacmalik?

isin diger tarafii, bu sirkete zaten gitmeyecegim - gidemeyecegim - cunku staj ilanina aylik odeme yaptiklarini yazmislar ama orada staj yapan birisiyle iletisime gectim ve londra gibi bir sehirde sadece 120 pound veriyorlarmis ve bu yol parasini bile karsilamiyormus. bu durumda gitmem imkansiz ama sirf tecrube olsun diye mulakata katilmak istemistim.

simdi bu ciddiyetsizlik karsisinda sinirleniyorum. ben ogrenci halimle her seyi uygun yapmaya calisirken onlar sirket olmus, neden boyle savsakliyorlar? sert bir mail atayim mi ben size kac kere soyledim persembe musait degilim diye yazarak?

beni mulakata alacaklardan birisi bu scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net

 
120 pound odeme ve londra. komik cidden para odediklerini belirtmeleri.

koy bence postayi yapacaginiz isi skym diye ^^
  • jedilance  (08.06.16 13:33:10 ~ 13:33:26) 
posta koymaya gerek yok bence. önceki mailini yinele.


  • elorelia  (08.06.16 13:33:27) 
Öyle bir tavır içine girme. "Diğer mailde söylediğim gibi perşembe günü okulda olmam gerekiyor. Şu su tarihlerden birine ayarlayabilirsek sevinirim." de.

O kıza o kadar para vermeleri sana da o kadaresmi verecekleri anlamina gelmiyor. Belki anlasirsiniz, ekiplerine katılmanı isterlerse durumu açıklarsın belki daha fazla öderler.

Ayrıca çalışma hayatı böyle bir şey zaten. Abuk subuk durumlarla nasıl başa çıktığın çok önemli.
  • of dream and drama  (08.06.16 13:35:08) 
@of dream and drama, diger kiz dururken beni katmazlar ekiplerine. kiz alman, calisma izni bizimki gibi degil vs bir suru artisi var bana kiyasla.


  • letheavendangered  (08.06.16 13:41:06) 
foto koyman hos degil.


  • common of demons  (08.06.16 13:46:04) 
ha bir de bu son mailde lutfen en kisa surede cevap ver demisler sanki 3 dk'da mail cevaplayan ben degilim, onlar da mailleri gotleriyle okumuyormus gibi.


  • letheavendangered  (08.06.16 13:46:43) 
Posta koy gitsin. Modern ayağına kimseyi çekmek zorunda değilsin. Ayrıca foto koyman çok hoş, sen bu fotoya ulaşabiliyorsan publictir bizim görmemizde de sıkıntı yok. Şirket kurmak zor iş değil ayrıca bence daha büyük oluşumlarda şansını denemeye devam et.


  • ThomasJefferson  (08.06.16 13:52:35 ~ 13:53:12) 
120 pound haftalık olmasın? Aylık mı? İngiltere'de ev kiraları ve başka şeylerde haftalık miktardan bahsedilir. Rakam çok düşük o yüzden diyorum. Ayrıca bence denemelisin.


  • 1lisan1insan  (08.06.16 14:01:46) 
haftalik degil, aylik. insan inanamiyor, degil mi?


  • letheavendangered  (08.06.16 14:03:14) 
ohaaa rosie bu! adasdffasagh


  • kiss my irish ass  (08.06.16 14:22:57) 
y kisisine cevap yazdim, dedim ki dun ben x kisisine yarinin imkansiz olan tek gun oldugunu soyledim. ya cuma ya da haftaya sali yapabilirim dedim. aa x kisisi benimle iletisime gecmemisti, ben de senden mail beklemistim :( dedi. yahu cc'de vardi? neden yalan soyluyor?

"tamam o zaman sali yapalim ama bana pazartesi tekrar hatirlatir misin?" dedi. takvim denen seyden de mi haberleri yok da mulakata girecek insandan hatirlatma bekliyorlar?

cevap vermesem mi artik hic?
  • letheavendangered  (08.06.16 14:35:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.