[]

borç nasıl geri istenir?

alttaki duyuruyu okuyunca aklıma geldi. çok yakın olmadığım, aynı ortamda bulunduğumuz öğrenci bir arkadaşım var. maaşımı söyledikten iki gün sonra ( tam ay başıydı) abi varsa 200 lira borç verebilir misin bir iki hafta içinde öderim dedi. tamam dedim.

5 ay oldu ne ses var ne seda. aynı ortama bir daha girmedik. ( şehir dışında okuyor, ancak sömestr ve yaz tatilinde görüşüyorduk )

kendisi yakın arkadaşım değil dediğim gibi ama iki tane çok yakın arkadaşımın yakın arkadaşı. bana çok güzel bir ders oldu maaş söyleme/borç vermeme konusunda. ne yapim şimdi ben? 200 lira benim için önemli bir meblağ değil ancak borç olarak istedi sıkınt orda. dönüş yapsa abi ödeyemedim ama en yakın zamanda ödicem dese yine tamam dicem.

ben bir borç aldığımda vadesinden önce ödemek için çırpınırken diğer insanların rahatlığı çok garibime gidiyor. acaba borcu alanlar bizim kadar düşünüyor mudur?

 
bir mail veya mesaj at. konuşarak istemeye göre daha kolay olur. hem de bir delilin olur.


  • p133mmx  (08.06.16 12:21:14) 
alınmaca gücenmece yapmiycaksin ya direkt söyliceksin ima etmeden


  • anily  (08.06.16 12:22:54) 
var boyle insanlar. benzer bir olayi esimin arkadasiyla yasadik. esimin damatligini ona odunc verdik. dugunu oldu aradan iki ay gecti, alti ay gecti ses yok. esim de yumusak yuzlu oldugu icin isteyemedi. birgun bize geldiklerinde sizin dugun ne zamandi diyerek konuyu actim ve arada istedim. ertesi gun getirdi...
insan borcunu/odunc aldigi bir seyi nasil geri vermez aklim almiyor.
arayip isteyin aradan cok vakit gecmeden. yoksa unutabilir...
  • nax  (08.06.16 12:25:23) 
Yazdıklarınızı okurken sanki ben yazmışım gibi hissettim. Sanırım biz çok iyi niyetliyiz ben ne zaman kime borç versem geri alamadım o yüzden aslında başımıza gelenlerde bizim suçumuz hayır demeyi bilmediğimiz için. Bu tarz durumlarda direk yapıcı bir şekilde parayı sormak en doğru seçim. Ben şöyle düşünüyorum o kişi senden para isterken utanmıyor, sana paranı ödemezken utanmıyor sen isterken hiç utanmamalısın diyorum. Dediğim gibi düşün ve paranı iste. 200₺ az bir pra değil sen o parayı kazanabilmek için kim bilir kaç saat çalışıp kimlerin kahrını çekiyorsun.


  • powerpufgirl  (08.06.16 12:28:34) 
Böyle bırakırsan unutur ya da unutmuş ayağına yatar.
İsteyeceksin ya, "lan durumu yoktur belki" "neyse uygun olduğunda kendi öder" falan diyerek kendi haline bırakınca olmuyormuş bu işler. Neredeyse birebir aynı şey geldi başıma.

  • naberabi  (08.06.16 12:29:52 ~ 12:30:40) 
Kardeşim nasılsın?

Benim bi 200 tl vardı. Derslerle sinavlarla bogusurken unuttun herhalde. Hatırlatayım dedim.

IBAN numaram şu.

Kendine iyi bak. Görüşelim bi ara. (görüşmediler)

Bu şekil bi sms falan biseyler at. Görmezden gelirse ara.
  • la rana  (08.06.16 12:32:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.