[]

Eşin iş durumu ile ilgili.

Biraz sonra bir arkadaşımla buluşacağım. Kendisi yeni evli (9 ay) ve eşinin çalışmamasından çok şikayetçi. Eşi kolay iş bulamayan bir sanat bölümünden mezun ve uzun süredir çalışmıyor.

Söylediği kadarıyla geçinmekte zorlanıyorlar ve arkadaş (erkek) bu durumdan fazlasıyla rahatsız.

Benden akıl istedi, bende de pek yok :) ne diyeyim ey duyuru ahalisinin abileri ablaları. Nasıl bir yol izlemeli, ne yapmalı.

Bi el atın şu gençleri mutlu bir yuvaya kavuşturalım. Dertlerine derman olalım.

p.s. Bir arkadaşım ekolü değil, ben evleneli yıllar oldu, eşim de çalışıyor.

 
Eşinin çalışmamasından mı, yoksa iş bulamadığı için çalışamamasından mı? Yani arkadaşınızın eşi çalışmaya gönüllü mü?

Eğer kendi branşında iş bulamıyorsa belki ilgisini çeken başka bir konuda iş arayabilir, en azından geçici bir süreliğine. Ya da freelance olarak eserlerini online ortamda (instagram vs) satışa çıkarabilir. Ya da -hangi branşta olduğunu bilmiyorum sallıyorum tamamen- galerilerde iş bulabilir kendi sanat yapmasa da asistan vs olarak çalışabilir belki.
  • çakıstes  (08.06.16 11:48:45 ~ 11:50:42) 
Eşi ne düşünüyor?


  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (08.06.16 11:50:51) 
anladığım kadarıyla nasılsa bulamam diye aramıyor da.

resim yapıp güzel yerlerde satıyordu falan (bilkent center) ama onu da yapmıyor bir yıldır nedense. kendisiyle daha sonra konuşma şansım olacak, ama karı koca arasına fazla girdiğimi hissediyorum.
  • babilbaligi  (08.06.16 11:53:35) 
tam olarak akil verilmesi gerekeni bilmek gerekiyor.

esinin isi yok diye bosanmak istiyor?
esini calismasi konusunda ikna etmek istiyor?
esi is bulamiyor, yardim istiyor?

ilki gibi anladim. iki es arasindaki sevgi baglarini vs bilmeden bir sey soylemek zor.
  • medievalman  (08.06.16 11:55:47) 
Çalışmayan eş bayağı rahata ermiş gibi görünüyor, o kadın kolay kolay çalışmaz benden söylemesi, fazla umutlanmayın.

Eğer durumdan rahatsız olsaydı ve gerçekten çalışmak isteseydi şu ana kadar bin kez iş bulmuştu. Misal ben bir yıl civarı atama bekledim (öğretmenim) o süre zarfında dershanelere, özel okullara, yurt dışı eğitim merkezlerine, hatta mağazalara, marketlere bile başvurdum.

Kızın branşını bilmiyorum ama kitapçılara falan başvurabilir, satış danışmanı olarak mağazalarda çalışabilir vb. Kendi bölümü ile ilgili bir iş bulamıyorsa illaki branşı ile ilgili bir işte çalışmak zorunda değil.
  • köstebek kurabiye  (08.06.16 12:00:18) 
karı koca arasına fazla girmemeni tavsiye ederim. derdini anlatsın, dinle, 'hı hı' de, rahatlasın. gerisi her türlü ters tepebilir.


  • manuel mandalina  (08.06.16 12:41:17) 
Anlatsın, dinle haklısın kardeşim de geç, vereceğin her akıl çiftlerin arasına girme olarak algılanacak, kendi çalışmak istiyorsa bir şekilde iş mutlaka bulur. Burada senin önereceğin alternatifler ilgisini çekmez sanki.


  • elikası  (08.06.16 12:50:41) 
Eşim çalışmıyor ben de on a göre gecimimi sağlıyorum çocuklara bakıyor sonuçta çocuk olmadan öncede eşimin çalışıp calismamasina bel baglamadim erkeğim ve evleniyorsam bütçeli kendi kazancima göre ayarlamaliyim. Fakat başta iki kişinin kazancina göre borç edinilip hayat kurulduysa ve erkek yarı yolda birakildiysa sorun etmekte haklı. Genede bir erkeğin kadının para getirmesini istemesi biraz acizlik


  • steward  (08.06.16 13:12:38) 
@steward neden erkeğin kadının eve para getirmesini beklemek acizlik olsun? sizin çocuğunuz olabilir ve eşiniz çocuklara bakmayı tercih etmiş olabilir çalışmak yerine -burada da bakıcıya verilecek parayı karşılamış gibi sayarım ben. bu bir tercih ancak evin geçiminden yalnızca erkeğin sorumlu tutulması acizlik asıl manevi olarak.


  • çakıstes  (08.06.16 13:17:33) 
Çalışmayan kadınla olmaz abi. Kadın çok biriktiriyorum sonra sen yorgun gelince ilgisiz odun oluyorsun.arkadaşının eşi için kpss için hatırlatayım ve onlarca kursu. Sen karışma diyeceğim ama samimiyetine için bilmiyorum


  • EXXE01  (08.06.16 13:50:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.