[]

Paramı nasıl alıcam?

Şimdi bi arkadaş var ve toplamda 2 buçuk liraya yakın borcu var bana. En az 3 kere bana tarih verdi parayı vereceğim diye ama her defasında beni ekti ve üstelik parayı veremeyeceğini bildiren bir haber bile vermedi.
Alamıyorum parayı. Her defasında bana bahaneler uyduruyor. Suçluyken suçsuz duruma düşüyorum resmen.
Elimde bir senet falan yok onunla aramda.
Mailleşmelerimiz var işte ama onda da her şey açık açık yazmıyor.
Ne yapayım?
Yol gösterin bana.

 
2.5 lira büyük para. peşini bırakmayın. gerekirse savcılığa başvurun.


  • kamile necaset  (08.06.16 11:34:29) 
gel sana 5 liralık bir kahve ısmarlayayım, konu kapansın.


  • babilbaligi  (08.06.16 11:35:42) 
bacağına sık gitsin,


  • brussss  (08.06.16 11:43:04) 
2500 lira diyor beyler.


  • Alt4y  (08.06.16 11:43:56) 
Ben de 2bin lira borç verdim geçen sene, en geç eylülde demişti. Bir de üstüne iş değiştirdim, bakalım ne olacak. İlgiyle takip ediyorum konuyu.


  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (08.06.16 11:53:52) 
bence de git döv, hem arkadaşlığınızı boz, hem ceza almayı cebine koy, hem haklıyken haksız ol.

öyle her 2.500 lira için adam dövseydik, ben olmuştum cüneyt arkın. sakin ol.
  • babilbaligi  (08.06.16 11:55:11) 
ağır konuş. bizi mi mikiyorsun ayıp ulan yardımcı olduk başımıza bela oldun hiç mi utanma yok nasıl adamsın sen ver paramı daha selam da verme de.


  • Alt4y  (08.06.16 11:55:49) 
Benim bir huyum var borç almadığım insana borç vermem. Kimden ne kadar borç istersem isteyeyim, söylediğim tarihten en az 3 gün önce götürür teslim ederim. Söylenen tarihte ise paramı isterim. Lütfen şu borç muhabbetlerinde kendinizi banka yerine koyun, risk ve maaş hesaplaması yapın. (karaktersizlere yapacak bir şey yok)

ailesi ile irtibata geçilebilir,
mail yada mesaj yoluyla bana 2.500 TL borcun var, niye ödemiyorsun diye bir şey yazılır ve cevap beklenir. Elinde kanıt olması açısından. Borç vadesi yoksa verdiğin andan itibaren ödemekle yükümlüdür kanunen.
Sen bana 1K verip, tarih vermezsen istediğin her an o parayı vermekle yükümlüyüm.
Ramazandan olsa gerek biraz sinirliyim, yerinde olsam tekme tokat girerdim. O para kolay kazanılmıyor.
Ayrıca sahte bir savcılık dilekçesi hazırlayıp, kaşe mühür internetten bulabilirsin, whatsapptan resim olarak gönder. Artık ben uğraşmıyorum, hukukla uğraş de ve 3-4 gün sonra kendini avukat olarak tanıtan bir arkadaşın arasın.
Dövebilirsin demiş miydim?
Ayrıca çalıştığı iş yerini biliyorsan tacize gidebilirsin. Bir de dövebilirsin istersen.
Kışkırtılabilir, 2.5 K'lık adam bile değilsin falan. bir de tekme tokat dalabilirsin.
  • Polaroid  (08.06.16 12:03:06) 
Sakın ha sakın peşini bırakma. Sürekli ses et ve bunalt.

Parayı unuttu herhalde, bu saatten sonra ödemem moduna girmesine izin verme. O moda girerse sıkıntı.
  • la rana  (08.06.16 12:25:01) 
araba alıcam / değiştiricem 2.500 liralık açığım var. ödeme yapabilir misin ona göre hareket edicem de arayıp.


  • prompter  (08.06.16 12:29:13) 
Şahidin, evrağın yoksa 2,5 liralık dövüp bırakacaksın, başka yolu yok.

Sahte Savcılık evrağı gibi saçma işlere girişme. Evrakta sahtecilik ciddi suçtur.

Ben illa alacam, kafama koydum diyorsan bir avukatla konuş. İcra takibi başlatabilirsin ama onda da evrak, şahit yoksa çok girişmezler o işe...
  • kartallar yuksek ucar  (08.06.16 12:52:18) 
"git döv" diyenlerin çoğu gerçekte kendi başına gelse bunu yapmayacak insanlar, o açıdan bu tiplerin gazına gelme.

yapılacak en iyi şey bu elemanı sistematik olarak darlamak, periyodik olarak borcunu hatırlat, iki günde bir ara, mail at, mesaj at, ihtiyacın olduğunu söyle, artık az biraz yüzü varsa bir yerde çözülür, en kötü taksitlendir, 100-200 eline geçtikçe atmasını söyle.
  • theos ek mekhanes  (08.06.16 13:36:29) 
Bu tarz şeylerin yazılı olması en iyisi. 100-200 TL gibi gitse de sizi üzmeyecek rakamlar için gerek yok ama rakam büyük ise senet veya yazılı bir kağıt almakta fayda var.


  • kartallar yuksek ucar  (08.06.16 14:10:15) 
Acil ihtiyacım var bulup buluşturup vermen gerekiyor de. Bir daha da kimseye borç para verme. Özellikle de sokağa atmayacağın miktarda parayı. Yazılı belge olmasına gerek yok anlaşmalar sözlü de icra edilir. Parayı hesabına yolladıysan ve mailler de varsa dava açtığında kendini haklı çıkarabilirsin.


  • ThomasJefferson  (08.06.16 14:14:23 ~ 14:15:02) 
Noterden ihtar çekin ödemez ya da itiraz etmezse ihtar ile direkt icra başlatabilirsiniz. Herseyden önce konuşarak çözüm bulmaya çalışın.


  • vampir akrep  (08.06.16 18:06:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.