[]

Sony tv tamiri - yedek parça arama

Arkadaşlar Selam

SONY KDL-42W655A model televizyonumun led paneli kırıldı.
Yurtdışından led panel getirtip onu tvme taktırmak istiyorum.
Çinli veya Avrupalı olan ebay gibi hangi sitede bulabilirim bu tip malzemeleri?
Aradığım şey yedek ekran- led ekran.

ebayde yok baktım. amazonda yok.
öneriniz var mı?

 
hocam o tvlerin zaten parası led ekran. diğeri plastik çerceve hoparlör vs ucuz aksam. yurtdışından getirtmek gümrüğe takılır. kargoda kırılma vs. uğraşmaya değmez bence.

aradığınızda internet kırık panelli tv lerle dolu. yedek parça niyetine satıyorlar ama dediğim gibi ekran önemli.

yenisini almaya bakın
  • efruz  (08.06.16 11:24:40) 
Geçmiş olsun. Bulmanız zor, çıkma olarak bulabilirsiniz belki. Bulsanız bile getirtmesi ayrı dert, biraz dikkatli paketlenmesi ve getirtilmesi gerekiyor.

Ayrıca bu parça için tv kadar fiyat isteyecekler.

İllaki bulacağım diyorsanız, led panelin yedek parça kodunu bulup aratmayı deneyin. Kolay ulaşamazsınız, servis kılavuzlarında falan olur. Servisten rica edin, ben şansımı dememek istiyorum deyin.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (08.06.16 11:26:01) 
cevaplar için teşekkürler.

türkiye ile yurtdışı arasında ciddi fiyat farkı var.
1700 TL - 300 TL gibi

onun için getirtmeye değer.

100 TL de nakliye parası versem gerçekten değecek.

tv çok güzel bir tv o nedenle kullanmak istiyorum.

ama olmadı yenisini alacağız tabi.

model nosu ile arattıp ama çıkmıyor. yani benzer ürünler çıksa da esas ürün çıkmıyor.
  • bentalihsizim  (08.06.16 11:32:24) 
Mesaj gönderdim özelden


  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (08.06.16 11:56:34) 
300 liralık panel için 100 lira nakliye parası çok iyimser bir tahmin.

panel 300 lira, nakliyesi 100 lira olsa bile bir o kadar da, belki ondan da fazla gümrükte kitlerler. yine türkiye fiyatına yaklaşır. bir de dünya kadar evrak işiyle uğraşırsınız çıkarıcam diye. türkiye fiyatı niye o kadar yüksek sanıyorsunuz.

almanya'da da bmw'ler merso'lar üçte bir fiyatına. ama benzinini koyim, binip geleyim diyemiyorsunuz, tam da bu yüzden işte.
  • kibritsuyu  (08.06.16 12:57:14 ~ 13:00:02) 
doğru belki 300 TL de nakliye bedeli çıkabilir.
ama ithalat ile ilgili şöyle bir durum var.
yıllar boyunca otomotiv parçaları ithalatı yapmış biri olarak ve ebayden alibabadan bolca alışveriş yapan biri olarak söylemek istiyorum bunu
bedeli düşük ürünler ithalat mevzuatı uygulamasına girmiyor.
bunun nedeni de şu gümrükleme bedel üzerinden yapıldığı için gümrük memurları ugrasmak bile istemiyor 3 kuruş gümrük vergisi ile
  • bentalihsizim  (08.06.16 14:22:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.