[]

Genel müdür kovmaca

Yabancı bir vatandaş tr de limited firması kuruyor a kişisini de genel müdür olarak atamak istiyor. Şimdi diyor ki İsveçte birini 10 yıllığına atadin genel müdür olarak diyelim ki 6. Yılda kovdun elemanı adamın gotunden kan alırlar tazminatı Vs herşeyi ile. Aynı şey tr'de de var mı?

Dedim yok burada tek kelime ile koyarsın en fazla kıdem tazminati falan verirsin öyle sıkı yasalar Vs yok. Normal işçi haklarını alır özel bi sözleşme yok ise.

Doğru demiş miyim? Bununla ilgili yasa, yazı nereden bulurum? Mümkünse ingilizce.

 
30 kişiden fazla çalışan varsa işe iade davası açar en fazla.
Kıdem + ihbar.

Sözleşme şartları da etkin dediginiz gibi.
  • amarat  (08.06.16 11:07:47) 
genel müdür iş hukukunda özel statüye sahip değil. normal bir çalışanı nasıl kovuyorsanız genel müdürü de öyle kovabilirsiniz.

bu arada, genel müdürü 10 yıllığına atamak zorunda değilsiniz, isterseniz bir haftalığına bile atarsanız. 2 yıl, 5 yıl gibi sürelerle atama yapmak mümkün.
  • babilbaligi  (08.06.16 11:33:48) 
ya işte 10 yıllığına atayınca böyle daha bir oturaklı oluyor ya firma. o sebeple öyle dedim.

bir de başlık değişik olunca millet nasıl gelmiş.. şuraya e=mc^2'yi buldum doğru mu? bi baksanız diye soru açsam millet git bi sgklı iş bul der. bu duyuru halkı iyi ama çok goy goy peşinde :)
  • dedim dedim de kime dedim  (08.06.16 11:40:21 ~ 11:43:26) 
6 yıllık genel müdürün kıdemi - ihbarı muhtemelen maaşıX2 olur. toplamda 3 maaşa çıkarırsınız. ama genelde genel müdürlerde ikale ile çıkarma vardır hak ettiğinden biraz fazlasını verirler. kıdemi ihbarı 60 tutuyorsa 100e anlaşarak çıkarırlar falan. yasal zorunluluk değil tabii bu şirket inisiyatifi.


  • freya  (08.06.16 11:49:30) 
genel müdür atama süresinin şirketin oturaklılığı ile ne ilgisi olduğunu bilmiyorum, ama süresiz yetki de verebiliyorsunuz. koca koca firmalar yönetim kurullarına 2-3 yıllık yetkiler veriyorlar.

yok ben koç holding şirketlerinden daha oturaklı olacağım diyorsanız, 100 yıllığına atayın, oturak nedir diye merak eden size baksın.

bu arada, kıdem tazminatında tavan uygulaması olduğu için direk her yıla bir maaş düşmez. kıdem tazminatı düşük olur. sonrası freya'nın dediği meseleler.
  • babilbaligi  (08.06.16 11:50:48 ~ 11:51:48) 
yok yahu, o bahsettikleri milyar dolarlık şirketlerde ciddi primli müdürler.

ama zaten genel anlamda oralarda çalışan kovmak kolay değil.
  • kurnaz  (08.06.16 12:14:06) 
@freya
KIDEM: SON 1 BÜRÜT MAAŞ * ÇALIŞILAN YIL
İHBAR: SON BÜRÜT MAAŞ ÇALIŞILAN YILA GÖRE 15 GÜN 1 AY

6 YIL GM OLAN ADAM BURUT MAAŞI HİÇ YOKSA 20K
20K * 6 =120 K tl
İHBARI 20 K tl
KULLANMADIĞI SENELİK İZNİDE VARDIR
20 K DA O
120 + 20 + 20 = 160 K tl
İYİ PARA kovulsam diye sıra beklerim yeminen
  • nohut  (08.06.16 12:17:01) 
Bu iş kolu ile de alakalı. Öyle şirketler var ki genel müdürünü anlaşarak çıkartabilmek için epey bir para döküyor. Neden? Aman hasıraltı durumları ifşa olmasın, şirketin adı kötüye çıkmasın vs.


  • SiyamkedisiZorro  (08.06.16 12:19:30) 
olum tırt bi firma işte. sabancı değil sonuçta. yurt dışında bu şey olayları varya mesela otomotivde bir firmada çalıştın 10 sene sonra yandaki otomativ firmasına geçemiyorsun en az 20 sene bence onu korumak için genel müdürün çıkarılmasına yasa falan getirilmiştir elemanı korumak için. yoksa kıdem-ihbar falan her türlü ödenecek zaten.


  • dedim dedim de kime dedim  (08.06.16 12:50:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.