[]

Laptop sorusu /çizim-render

merhabalar,
5000tl lik bir bütçeyle kendime bir laptop almaya giriştim, photoshop, rhino, solidworks, 3dsmax ağırlıklı olarak kullanılacak programlar. işlemci,ekran kartı vs hakkında en basit bilgileri edindim ancak karar verme aşamasına geldiğimde işin içinden çıkamadım. çok basit bir soru olabilir ama mesela ram 32 ekran kartı 960m olandansa ram 16 ekran kartı 970m olanı mı tercih etmeliyim, bana nasıl bir faydası olur?
örneğin şu iki bilgisayarı düşünüyorum ancak 970m için 500tl ekstra vermek mantıklı olur mu?
MSI GE62 Apache Pro 6QD-885XTR
www.eksenbilgisayar.com

MSI GE62 Apache Pro 6QF-096XTR
urun.gittigidiyor.com

bir de monster var
Tulpar T5 V4.4.1
www.monsternotebook.com.tr

yardım edebilecek ya da başka bir model tavsiye edecek var mı bana?

 
dediğin programlar için sana workstation gerekiyor, yukarıdaki bilgisayarlar oyun için tavsiyem dell m4800, lenovo p50, hp zbook gibi cihazlar.

dell m4800(quadro ekran kartlı, q serisi işlemcili) sahibindencom da 4250 tl ye mevcut, tüm ihtiyaçlarını karşılar.
  • allahinadiylaoku  (07.06.16 22:35:41) 
960 ile 970 arasında büyük fark var. ram önemli değil ayarlanır da ekran kartını yüksek almaya bak.


  • mattiadestro  (07.06.16 22:45:05) 
msi a o parayı vermek enayilikten başka bir şey değil. dell bak. bende 6700hq ve 4gb gtx960m var 3400 liraya aldım geçen ay. ha 5-6 bin verirsin 970m alırsın o ayrı.

monster alacaktım millet çok şikayet etmiş şöyle geri verdim böyle bozuk çıktı diye ben de dell alırım kafam rahat olur dedim ve fark ettim ki dell 4gb 960m e sahip. monsterda 2 gb vardı.
  • bohr atom modeli  (07.06.16 23:50:37 ~ 23:51:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.