[]

sokakta fena halde yalvaran dilenci kadın

biraz önce sokağımızdan geçen bir çarşaflı bir kadın dilenci yalvararak allah peygamber aşkına yardım istiyordu. ilk kez geliyorum, dilenci değilim, yemek verin para istemiyorum diyordu ama bir çok insan da yemek para vs verdi. içim acımasına rağmen güvenemedim, babam geçen sene de geldiğini hatırladığını söyledi ama o da emin değil.

insan gerçekten bu derece madur durumda olabilir mi yoksa ramazan'da ortaya çıkması tamamen duygu sömürüsü mü emin olamadım. kadın sesi genç gibiydi de aslında, aç kalıcak kadar mı iş güç bulamadı. duygularım allak bullak oldu. gidip gerçekten evini durumunu görmeyi sormak istedim ama yapamadım da. siz ne düşünüyorsunuz bu derecede olan biri hakkında? sesini de kaydettim ama paylaşmadım şimdilik.


 
benden zengin olduğunu düşünüyorum. daha doğrusu biliyorum.


  • sorularimicinfeykhesap  (07.06.16 21:59:12) 
Benden zengin olduğunu düşünüyorum +1

Azıcık silkelesen üstünden oracıkta en az 3-4 bin tl dökülür gibi geliyor bana.
  • köstebek kurabiye  (07.06.16 22:04:33 ~ 22:13:30) 
Bu yeni bi dilencilik yöntemi sanırım çünkü ben de bır kere sokakta resmen ağlayarak bağıran ve allah rızası için para isteyen bır adama denk geldim, hiçbir şekilde inanmıyorum.


  • pazardanaldimbirtane  (07.06.16 22:15:01) 
acıma yetime döner koyar dötüne kategorisinde bu dilencilerin alayı. ben baya dikkatli incelerim hal hareketlerini dileniyorsa. karnım aç diyosa ve inanırsam gel bişeyler ısmarliyim derim yok para ver derse genelde sktir lan yavşak diyorum.


  • KidLazer  (07.06.16 22:17:24) 
ya bırak düşündüğün hata, alayı kansız o şerefsizlerin. hepimizden zenginler. gidip bir işin ucundan tutmak varken oturdukları yerde köpeklik yaparak daha fazlasını kazanmak işlerine geliyor.


  • der meister  (07.06.16 23:10:00) 
Günde 100tl kazansa ayda 3000tl ediyor. Tek yaptığı da oturup dilenmek.


  • ThomasJefferson  (07.06.16 23:13:30) 
@elitist adamlar vergi vermiyor, mesai harcamıyor, giderleri yok bunun karşılığında sosyal olarak sorunlu bir "meslek" yapıyorlar. Dilencilik bir çeşit meslektir işsizlik değildir. Kemiksiz para kazanıyorlar. Zengin olmayacaklarını düşünmek için saf olmak gerekir.


  • ThomasJefferson  (08.06.16 13:17:46 ~ 13:18:32) 
@elitist Aynı yolu izleyip farklı sonuca varıyoruz. Benden farklı olarak siz dilencilere kaygı ve üzüntü duymayı genel geçer şart olarak benimseyip bunun üzerine inşa ettiğiniz bir yargıyı öne sürmüşsünüz. Ben dilenen insanlara üzülmüyorum. Üzülmememin sebebiyle çok para kazanmalarının bir korelasyonu yok. Üzülmüyorum çünkü yaptıkları şey çevrelerindeki herkese hakarettir.


  • ThomasJefferson  (08.06.16 14:27:28) 
çoğu yalancı oluyor. kendi gözlerimle gördüm. köşede sakat bir adam dileniyordu. para topluyordu. bir süre sonra öteki sokağa geçti. oraya bir araba yanaştı. arabaya binerken sakat ayağını pantolonun içinden çıkardı. yürüyerek bindi arabaya. sahtekarlık diz boyu.

bir de bu üst geçitlerdeki dilenciler de alayı mafya. birisi polisin geldiğini görüyor. hemen bir kaç telefon görüşmesi yapıyorlar. üst geçitlerki dilencilerin hepsini bir arabada toplayıp gidiyorlar.
  • mit dir stehen die sekunden  (08.06.16 14:28:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.