[]

Macbook almaya değer mi

Macbook air 2900 liraya gördüm az önce, windowstan tam olarak farkı ne? Ya da avantaj dezavantajları. Ve bu fiyata iyi mi sizce?




 
Hangi modeli? Bilgisayardan tek beklentin ihtiyacın olduğunda sorunsuz ve her zamanki hızında çalışmasıysa kesinlikle almalısın. Özellikle, bilgisayarla iş yapıyorsan iş akışına getirdiği hızı farkedersin. Ben hala beş yıl önce aldığım macbook pro ile piyasaya iş yapıyorum. Sadece pili eskisi gibi gitmiyor. İki saatte falan bitiyor o kadar.


  • alperz  (07.06.16 19:57:10) 
Agir ve isinirlar kisminin son nesillerle pek ilgili oldugunu söyleyemeyecegim.

Stabil gene, görüntü islerind evs takilmadan götürürken windows bazen anlamsiz errorlerle aglatabilir. Sarji iyidir, göze güzel görünür. Donanim fiyati pahalidir ama cok fazla yan ürün cikar macler icin, cogu durumda standart gibi bir hal aldi ne yazik ki. Ekranlari retina ise bence gayet hos. Hatta daha iyisini beklemekte isi bilenler. Son son nesle bakma, tek usb c portlu olan, öncekiler ve air icin konusuyorum.

Ama gel gör ki windows da yazilimda standarttir. Bir seyin linux ve mac versiyonu olup windows olmayanina denk gelmedim cok cok. Cogu mühendislik, matematik programi windows sever, mac alternatifleri bile yoktur. O yözden kisitlayici olabilir. Ayni sekilde oyun icin alinacaksa üzebilir, ama laptop zaten ne kadar oyun bilgisayari olabilir ki? Iphone ve ipad gibi ios cihazlariyla cok hos ekosistem olustururlar, uyumludur, apple tv vs ile evde her seyi baglamak mümkün olur.

Yani para mühim degilse cok, al rahat et seklinde ürünlerdir. Ama fp degillerdir donanim olarak. Ama kullanici deneyimi olarak fpyi hakedebilirler. Model önemli, cünkü cok upgrade mümkün degil, ssd, ram, sonrasi isler karisiyor. Macbook air incecik hafifcecik. Oldukca güzel, ama sirf dediklerim düsünülünce neden chromebook olmasin diye de düsünüyor insan. Chromebooklar son quarterda mac satislarinin önüne gecmisti en son.

Neyse öyle iste. Cok söylenecek var, eksi basligina bak.
  • Silesius  (07.06.16 20:07:43) 
Aslında ısınmıyorlar. Alüminyum kasa olduğu için plastik kasalı bilgisayarlara oranla ısıyı daha etkili dışarı atıyorlar. Dolayısıyla millet de böyle saçmalıyor ısınıyor diye. Aslında daha iyi soğuyorlar.


  • alperz  (07.06.16 20:34:21) 
alma
windows tan farkı biraz daha değişik işletim sistemi
oyunların %90 ı windows a cikar.

üstün yanı estetik görünümü. starbucks ta şekil yapıcam diyorsan ver o parayı.
onu alacağına full hd monitorlu düzgün bir laptop al daha ucuza gelir.
ssd eklet. windows 7 kur. iş bitti gitti.
  • kingcyrax  (07.06.16 22:01:01) 
alma dostum. windowsta 2 dkda yapacağım işi 6 saattir yapamadım. herkeste farklı ekranlar. farklı işlemler. bu kadar saçma bir şey olamaz ya. bence alma. ben de yeni aldım. satıcam gitsin.


  • nemo problemo  (07.06.16 23:20:58) 
ben çok memnunum. tavsiye de ederim. Kafam rahat, kolay kolay, uzun uzun performanslı kullanıyorum. windowsu aramıyorum.

Ancak, bir şekilde yurtdışından ya da başka bir şekilde ucuza halletmek lazım. Pahalı olduğu kesin.
  • qazaqwsx  (07.06.16 23:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.