[]

koah

dedem bir haftadır yoğun bakımda. kendi kendine nefes alamadığı için o günden beri makineye bağlı. hastaneye gidişi de evde kimse olmadığı için ambulans çağırıp gitmiş ve gittiğinde ayaktaymış. sonra makineye bağlayıp uyutmuşlar.

35 yıldır sigara içmeyen, iş ve çevre açısından da pis bi ortamda yaşamayan bir adam nasıl koah oldu onu da anlamadık. hastaneye kaldırılmasıyla öğrendik zaten. doktor bir şey demiyor bekliyoruz demekten başka. bence umut yok gibi.

koah nasıl bi hastalık? hangi evresindedir ona dair de bi bilgimiz yok ama korkuyorum. var mı benzer hikayeleriniz?

 
babaannemde de var, hem astım hem koah hastalığı var. deli gibi sigara içiyor ama hala. zaman zaman öksürük krizlerine giriyor, nefes almada zorlanıyor ama hiç hastanelik olmadı.

umarım iyi olur dedeniz, geçmiş olsun.
  • nathanieltroy  (07.06.16 18:25:28) 
geçmiş olsun, bana garip geldi acıkcası koah birden bire cıkan bi rahatsızlık degil ki bildigim kadarıyla. dedemde ve amcamda var, 2si de uzun yıllar sigara içmiş ve uzun yıllardır bu hastalıgı ceken insanlar. tıpcı arkadaslar daha net bişiy soyler ama sanki altında baska bişiy olabilir diye dusunuyorum. bence doktorlardan daha net bilgi almaya bakın.


  • galandar kostumu  (07.06.16 18:26:00 ~ 18:26:38) 
aynı durumu dedem yaşadı. sigara alkol asla kullanmaz. geçmiş olsun. sobalı evlerde büyüyenlerde de oluyor. duman tütmesi vs. şeklinde çok gün geçiriyorlar.


  • rosencruz  (07.06.16 18:27:01) 
@galandar kostumu; nefesi kötü kokuyodu son 1 yıldır diyor ananem. kaç kere doktora git demiş istemediği için götürememiş falan. aynı evin içindeler başka bi belirti olsa bilirdik ama bir tek bu var. ciğerlerle ilgili bir şey olduğu kesin de koah bana da şaşırtıcı geldi.


  • rayde  (07.06.16 18:28:34) 
hocam o meret cok oksuruk yapıyor, yururken hatta konusurken bile nefesi kesiliyor falan. hatta dedemin koah'ı baya ilerlemişti, baska bi hastalık yuzunden tetkik yapılırken zaturre oldu falan sandılar filmdeki lekelerden. amcam da bikaç kez hastanelik oldu ama böyle birden bire olmadı hiç 2si de, yani bizim tecrubelerimizde geliyorum diyor hastalık. cigerle ilgili daha farklı bi sıkıntı olabilir.


  • galandar kostumu  (07.06.16 19:35:37) 
merhabalar...
benim dedem de koah nedeniyle 2 ay reanimasyonda kaldı. mikrop kapmış cigerlerinden bir de koah hastası olunca ölümden döndü. şu an 2-3 aydır evde ama artık solunum cihazıyla yaşıyor. oksijen alması gerekiyor ve boğazını da deldiler. eve ilk geldigi güne göre çoook daha iyi. artık daha uzun süreli oksijen makinesinden ayrı kalabiliyor. belki boğazının bile kapanma durumu söz konusu şu an ama kapatmaya da bilirler. bu dönemde ben de çok araştırdım koahı. ne yazık ki geri dönüsü yok ancak yaşam kalitesini iyi bir bakımla tedaviyle arttırmak mümkün. umarim sizin dedeciginiz de bir an önce saglıgına kavusur. umutsuz olmayın :)

  • chihirovekohaku  (08.06.16 09:50:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.