[]

On Muhasebe sitesi Parasut.com u kullanan var mi?

Bu sitenin benzerini yapabilirmisim gibi dusunuyorum, bunu kullananlar nasil memnunlar mi? galiba bunun ayligi 45 tl imis, 30 tl ye filan rakip bir firma ciksa, ona gecmeyi dusunur musunuz? yoksa parasut.com o kadar iyi ve kaliteli ki, vazgecmek istemez misiniz? sizce rakip ciksa sektorde tutunabilir mi, yoksa pazar zaten bu firma sayesinde doymus olabilir mi?

ya da bu urun hakkinda izlenimleriniz, soyleyecekleriniz var midir? nelerdir?

tesekkurler.

 
yapabilir mişim gibi, diyince ben almam mesela.

daha iyisini yaparım diyorsanız deneyin. aynı ya da fazla kaliteyi ucuza verirseniz olur.

bir de siz diyorsunuz ki bu pahalı, aynı büyüklüğe ulaştığınızda sizin giderlerinizde artacağından o fiyata mecburen çıkacaksınız büyük ihtimal ile.
  • kurnaz  (07.06.16 18:11:06 ~ 18:11:39) 
@kurnaz, burada is artsa artsa operasyonel maliyetlerden artabilir, iste telefon destek hattina daha fazla calisan alinmasi gibi. yoksa 100 kisiye de 100000 kisiye de ayni altyapiyla cevap verebilir bu sistem bence. cunku yapilan is server'i zorlayacak gibi durmuyor.


@ardacan, verileri saas / heroku da sakliyorlar, yani bunun butun yukunu baska bir hizmet saglayiciya vermis durumdalar. bunun icin kendileri ne personal calistiriyorlar ne de kod yaziyorlar. senin bankaya para yatirip, guvenligini dert etmemen gibi bir sey.
  • scars dont fade  (07.06.16 19:44:52) 
abi küçümsemek için demiyorum ama hiç en az 5000 kişiye hatasız hizmet vermesi gereken ve kullanıcılardan para alan bir sistem yönettin mi?

artsa artsa operasyonel artması ne demek, güvenlik açıkları olacak, bunları kapatman gerekecek, sistem çökecek, bug çıkacak, hacklemek isteyecekler, bilgi sızıntısı olacak, data merkezin olacak, reklam yapman gerekecek, 2 değil 10 yedek alman gerekecek etc.

yani ben paraşüt maraşüt kullanmıyorumda çok startupın fail oluşunu gördüm, fail olmanın ilk nedeni underestimate.
  • kurnaz  (07.06.16 19:53:40) 
@kurnaz, dogru diyorsun muhtemelen kucumsuyorum. bu site bana biraz komplike bir crud operasyonu gozukuyor. ve iyi bir test coverage ile gelistirilmis bir yazilimin bahsettigin kodlama sorunlarinin ustesinden gelebilecegini dusunuyordum . yani icerik girilmesi gerekmiyor, siradisi bir algoritma kullanimina ihtiyacin yok, milyonlarca urunu arattigini bir eticaret sitesini yonetmiyorsun, kargo takip sorunu yok, musteri/satici arasinda cikabilecek problemler yok,

daha genel konusmak gerekirse boyle bir sistemin en kritik ve gelistirilmesi zor olabilecek yonunu bulmaya calisiyorum. mesela bu efatura veriyor, efatura icin devletten lisans alabiliyor muyum, yoksa bu lisans verme suresi sona mi erdi bilmiyorum.
  • scars dont fade  (07.06.16 20:11:34) 
arkadasim orada calisiyor. eger "yapabilirmisim gibi dusunuyorum" gibi bir cumle kuruyorsan kurmaya calisacagin site parasutun yanina bile yaklasamaz :) gormedigimiz tarafta cok fazla olay donuyor.

onceki duyurularina baktim, "insanlar zaten bıkmış Ortadoğu ve Osmanlı kültüründen" tarzinca cumleler kurmaya calisan biriymissin. yolun acik olsun, ne diyim. kendi kurdugun dunyanda basarilar.
  • fakyoras  (07.06.16 20:30:26 ~ 20:34:12) 
ekibini inceledin mi gercekten? kac tane calisanlari var, rolleri ne falan? "bunun icin kendileri ne personal calistiriyorlar ne de kod yaziyorlar" demek biraz fazla sig olmus cunku


  • hjarteblod  (07.06.16 20:45:50) 
@hjarteblod, devops calisanlari yok biliyorum, slidelarinda okumustum ama simdi bulamadim. ama sitelerinde sunu yazmislar:

"

Fiziksel Güvenlik, Ağ Güvenliği ve Güvenlik Duvarı

Uygulamanın teknolojik altyapısı ve kullanıcılarımızın verilerini sakladığımız veri merkezi olan Heroku en üst düzeyde veri güvenliğini ve fiziksel güvenliği sağlamaktadır. (Detaylı bilgi için www.heroku.com/policy/security ) Dışarıdan gelebilecek ataklara karşı ağ güvenliği sektör tarafından kabul edilen dünya standartlarındaki uygulamalarla yine Heroku tarafından sağlanmaktadır.

"

@fakyoras, peki, sagol.

maintenance problemlerini gecelim, bu tabi ki bir sorun, ben su an MVP (most viable product) i kastediyorum, uygulamanin alfa asamasina gecmesi icin bile sorun teskil edebilecek bottleneck noktasi nedir, onu bulmaya calisiyorum. kucumsedigim, gozumden kacan noktalar nedir.
  • scars dont fade  (07.06.16 21:10:08) 
bir rakip cikmis bile:

www.mepbulut.com

ben hala yapilabilir oldugunu dusunuyorum.
  • scars dont fade  (13.06.16 11:37:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.