[]

Yüksek lisans bölüm seçimi?

Yaklaşık 2 yıldır çalışıyorum ve bu sırada yüksek lisans eğitimini de almak istiyorum.Bunun için başvuru aşamasındayım.İktisat bölümü mezunuyum gitmek istediğim okulun yüksek lisans bölümlerine baktığımda iktisat-kamu yönetimi ve işletme bölümlerinden birini düşünüyorum.Okuldan yaklaşık 3 yıldır uzak olduğumu düşünürsek hangi bölümden yüksek lisans yapayım.Bilinmez bir yola atarken yardım edin bu kardeşinize(bkz: swh )




 
yüksek lisansını akademik kariyere dönmek için mi, özel sektörde mevcut işine destek olsun/sektör değiştirmene yardımcı olsun diye mi yoksa direk keyfine mi yapmak istiyorsun? buna karar verirsen işin baya kolaylaşacak emin ol.

iktisat mezunu olduğun için kamu yönetimi ile işletmenin derslerinin çoğunu zaten lisansta görmüş olmalısın. dolayısıyla 2.seçenek için bu bölümler çok işe yaramaz.
  • ladonna  (07.06.16 15:33:05) 
Yüksek lisans eğitimimi kariyer ve kendimi geliştirmek üzerine yapmak istiyorum.İktisat mezunuyum ve tekrar aynı dersleri görmek çok akıllı gelmiyor bundan dolayı farklı alanda aklımda duruyor.


  • murtiii  (07.06.16 16:01:00 ~ 16:01:45) 
aynı dersleri görmek ne demek yahu? iktisat master'ı için

-çok değişkenli calculus
- linear algebra
- diferansiyel denklemler
- istatistik ve olasılık

bilmiyorsan hiç kasma. bunları bilmeden seni kabul eden okulun vereceği diploma da işe yaramaz zaten.
  • workers of all world  (10.06.16 22:38:45) 
Farklı alanda ders alınca fark dersleri olabilir ve bu derslere devam zorunluluğu istenebilir bu eğer sıkıntı olmazsa yapılabilir.


  • murtiii  (18.07.17 22:25:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.