sana bir şey söyleyeyim mi. buradaki her şeyi okumadım da gözüme çarpan kadarı yetti: kendisi hakkında hiçbir şeyi kolay kolay söyleyemeyen eksik güdüklere kendi eksik güdüklerini altın tepside sundun, akbaba gibi üşüştüler. yoksa sen bu kadar basit ve psikopat ve zart ve zurtken, kullanılan tabirlerle, nedir bu acayip soru altı popülariten? (kimisi ters psikoloji uygulamış kendince, ya, o da her şeyde güzel işlemez.)
"ben ne istiyorum, neden istiyorum?" kendini tanımaya çalış. insan doğası hakkında bilgi edin ve isteklerinin en temelinde yatan ihtiyaçları keşfet. ondan sonra onları elde etmenin kaç farklı yolu var, nasıl elde edebilirsin, buna odaklan.
schadenfreude herkesin dna'sında var ve nurture'la belli derece aktif olan bir şey. evrimin yarışla, survival of the fittest'la bilmemneyle milyonlarca yılda kazıdığını bilmem kaç bin yıllık kıçı kırık siyah-beyaz lirik insan tiyatrosunun tragedya komedya maskı mı sıvayacak balçıklan? siktiret ya.
ama kendini tanımadan buradan ham hom şarolop cevap almaya çalışman çok komik. saçma sapan olma ihtimali çok yüksek takıntıların var ama gerçek ihtiyaçların da var. senin görevin kendini tanımak ve sapla samanı ayırmak. psikoloğa git ama söylenme, allah aşkına biraz merak et ve biraz kitap oku.
ama aşırı yaftaları umursama. kendini zaten suçlu hissediyorsun demek ki çok ciddi bir durum yok orada insan kumaşı açısından. hissetmeseydin seni bir yere şikayet etmek gerekirdi herhalde. şakası yok, "bebeği ölsün" nedir arkadaş. sttiret o insancık da kendi durumuna seviniyor, hepimiz "insancıklar"ız.
0