[]

AirBnb'deki sorunum için puanlamam ne olmalı?

Özet geçeceğim. Airbnb'de kaldığım evde deniz şortumu unuttum ve ev sahibi temizlikçinin deniz şortumu iç çamaşırı sanıp çöpe attığını söyledi (ki alaksı yok yepyeni Fred Perry deniz şortu).

kendisine 40 euroluk indirime gidelim ödemede dedim hiç oralı bile olmadı. Airbnb'ye şikayet etsem mi yoksa hiç uğraşmayıp puanlamada her şeye 1 verip, bu durumu açıklasam mı?


 
adamın ne suçu var?
adam senin unuttuğun bir şey için neden indirim yapsın? neden 1 puan veriyorsun?
herkes bir garip ya..
  • sta  (07.06.16 14:43:30) 
Temizlikçi de Fred Perry'yi bilirdi zaten. Şortu unutan, hatalı olan sensin. Hatanı düzeltmediler diye şikayet veya düşük puan verme hakkın olduğunu sanmıyorum.


  • humblebirth  (07.06.16 14:45:20) 
@sta @humblebirth

evet hata benim kabul ediyorum. kusura bakmayın ama yepyeni bir şortu hiç kimse atmaz düpedüz kadın yalan söylüyor. iki ihtimal var ya temizlikçi şortu yürüttü, ya da ev sahibi kadın şortu postayla yollamaya üşendi. o şortun atıldığına asla inanmıyorum.

ayrıca temizlikçi kadın markayı tabii ki bilmez. saçma sapan argümanlar üretmeyin. benim demek istediğim pahalı ve kaliteli bir üründü. hem bu ev sürekli ev sahibinin kullandığı bir ev. belki o şort ev sahibinindi nereden bilecek misafirin olduğunu? hadi diyelim misafirin olduğunu bildi, atmaya ne hakkı var?
  • elektr10  (07.06.16 14:49:15 ~ 14:55:21) 
evde eşya unutman insani bir durum, ama airbnb'ye şikayetten sonuç alman zor. bas 1 puanı geç, yorum olarak da yaz


  • animalman  (07.06.16 14:53:46) 
kimse senin unuttuğun deniz şortunun markasını ve yepyeni olduğunu bilmek, şortu senin için saklamak, ya da sana yeniden yollamak zorunda değil... şortu otelde unutsaydın napıcaktın telefon açıp "bana şortumu geri yollayın" mı diyecektin? yollarlar mıydı sence? durumun hiçbir farkı yok. kimse senin hatan yüzünden rahatını bozmak zorunda değil... bi de o puanlamada sen eve dair aldığın hizmeti puanlıyorsun ve unutulan eşyayı geri yollamak ev sahibinin sana sunması gereken hizmetler arasında değil. başka bir sorun yokken sırf bu yüzden 1 puan verirsen ayıp etmiş olursun.


  • ambrosia  (07.06.16 14:57:18) 
@ambrosia

ben de airbnb'de ev sahipliği yapıyorum ve aynı durum bir başkasının başına gelse emin ol postayla alıcı öder seçeneğiyle gönderirdim (ki bunu da kendisine söyelmiştim posta masrafını kendimin karşılayacağımı). bu biraz insanlık, biraz da eğitimle alakalı bir durum. sen göndermezsin onu bilemem.

gelelim otel bölümüne. çok dandik bir otelde kalmıyorsan tabii ki gönderiyorlar. mesela geçen sene bir arkadaşım şarj aletini unutmuştu ve oteli aramıştı. 1 haftada göndermişlerdi üstelik posta parası bile almamışlardı.

dediğim gibi bu biraz eğitimle ve insanın kendisiyle ilgili bir durum.

benim en çok bozulduğum durum insanı salak yerine koyması, kendisini zeki sanması. gerçeği söylese daha çok memnun olurum.
  • elektr10  (07.06.16 15:02:41 ~ 15:04:52) 
Otellerde tabi ki gonderiyorlar. Yunanistanda pansiyonda unuttugumuz mayoyu yolladilar istanbul'a ve para almadilar. Biz sonra hesaplarina para yolladik 5-6€.

Ama temizlikci atmis olabilir ki atmamasi gerekir. Belki kisi tekrar o sehre gidecek? Belki yakinda yasiyor? Atmak ne demek ya? Degerli kolye yuzuk unutulsa da ayni taviri sergileyebilecek mi ev sahibi?? Yoksa ustune mi konacak.

Net ugrasmak istememis. Bence airbnb ye sikayet et, sonra dusuk puan ver. Cunku onu saklayabilirdi ve belki de ayni sehre uhradiginda tekrar alabilirdin ya da orda tanidigin bi arkadasin alirdi vb.
posta parasiyla ugrasmak istememis olabilir, uluslararasi gonderilerde karsi odemeli olmuyor bildigim kadariyla.
Airbnb ile konusup yollamasi karsiliginda hesabina 5€ filan gecirilmesini talep edebilirdin.

Ya da airbnb ye sikayet edip bir sonraki baska bi konaklamanda indirim talep edebilirsin vb.
  • kuehles blondes  (07.06.16 15:22:28) 
temizlikcinin atmis olduguna inanmiyorum. arkadas bu, oyle temizlik yaparken 'hmmfp evet tek kullanimlik sort, atmaliyim.'la olacak is degil. yepisyeni fred perry sort diyor adam, markayi bilmeyen biri bile sortu gordugunde anlar atilmayacagini. ic camasirina benzeyen bir tarafi yok o sortun. deniz sortunu nasil ic camasirina benzetebilmis? brava! o yuzden sortun temizlikci tarafindan cope atildigi inandirici degil.

kanit olmamasiyla birlikte kisisel yorumum, sortun hic edildigi yonunde. airbnb oylamasi+1
  • gokhlayeh  (07.06.16 15:48:18) 
mesajlarina yanit vermediyse bas 1 star i.


  • sttc  (08.06.16 13:05:20) 
Fred Perry olmasının konuyla alakasını çözemedim. Gerçekten iç çamaşırına benzeyen şortlar veya şorta benzeyen iç çamaşırları mevcut nereden bilsinler. Unutmaman gerekirdi. Airbnb bildiğim kadarıyla otel değil ayrıca. Sana geri yollamak zorunda da değiller. Yapacak bir şey yok. Bir de 40 euro indirim yapalım demişsin yok artık. Ben çok değerli bir şeyimi unutmadığım sürece bu durumdan şikayetçi olma hakkını kendimde görmem. Şansımı denerim ama indirim yaptırtmak da çok aşağılıkça bence. Hırsız muamelesi yapıyorsunuz adamlara.


  • ThomasJefferson  (08.06.16 13:16:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.