[]

Uçak Bileti

Merhaba arkadaşlar =)

Ağustos'un başında Austin,Texas'a gideceğim. Vize falan olaylarından geçtiği için şimdi bilet almak istiyorum yakın zamanda. İlk defa uçak bileti alacağım için, ucuz falan bilet nasıl bulabilirim diye sormak istiyorum.

Birkaç ünlü site üzerinden arama yapıp baktım sadece. İnternetten almanın bir sakıncası var mı onu da tam bilemiyorum acaba acentadan mı almalıyım? Aktarma için fazla beklemek istemiyorum.

İnternetten alırken nelere dikkat etmem lazım, mesela bagaj olayını söyledi bir arkadaşım. Bunun gibi ilk defa giden insanın tahmin edemeyeceğini düşündüğünüz şeyleri falan paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Teşekkürler şimdiden,

not: Sanırım kimse tam olarak bilet fiyatları neye göre değişiyor bilmiyor, ayrıca acaba iki ayrı bilet mi alsam diye düşünüyorum mesela İstanbul-New York, New York- Austin şeklinde kendi başıma sitelerin önerdiği paketler harici daha ucuza gelebilir mi kestiremedim.

 
1. bildik sitelerden bak çok kuytulara gitme. (skyscanner'dan kontrol et. yerli siteler + priceline, expedia, orbit)

2. bavulla ilgili bir sey yapmayacaksın? aldıgın biletin hakkından fazla taşırsan ücretini vereceksin. havayolları arası hak farkı olabilir anca onu not edersin.

3. kendin ayrı ayrı alabilirsin tabii ama siteler zaten aynı fiyata bunu sana yapar.

4. 3 yıl abd'ye bol aktarmalı gidip geldim. hiç acenteden almadım. ek para ödemek dışında fark yok. yeterli ki bildik siteler olsun.

5. bilet fiyatlarının tek sabit bir formülü olmadığı için elbette kimse tam olarak bilemez. sezon değişimleri, kapasiteler, iklim, okul tarihleri, firmaların stratejileri vs vs. her gün değişiyor. kimse sana "ucaktan tam tamına 93 gün önce en ucuz olur" diyemez. çünkü o tarih her uçak için ve her gün değişiyor. bunun hakkında zilyon tane makale var internette.

6. aktarmalar arasını çok kısa tutma. farklı havayolları ise, gecikmeler bilet yakar... hem aktarma bi kendine gelme, bacakları açmaya yardımcı olur. denk gelirse amsterdam aktarmalı git. frankfurt'u bilmiyorum ama paris bana çok bayık geliyordu.
  • 507  (07.06.16 14:40:13 ~ 14:46:07) 
austin yerine san antonio ya da houston'a da inebilirsin.

austin süper bir yer, hayırlı olsun :)
  • tavukbanalop  (07.06.16 16:13:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.