[]

Çamaşır Makinesi Ekonomik Program

Merhabalar

Kaldığım yurttaki çamaşır makinelerinden bazıları sadece ekonomik program seçilebilecek şekilde ayarlanmış. Her türden programın ekonomik versiyonları seçilebiliyor sadece.

Bir de modeli daha eski olan makineler var. Onlarda ekonomik programlar yok; normal 2-2.5 saatlik programlar var. İkisini de deneyerek çamaşır yıkadığımda ekonomik programda çamaşırların pek iyi yıkanmadığını fark ettim. Bu yüzden hep ekonomik programı olmayan diğer makinaları kullanıyorum.

BŞimdi yurttakiler bütün makinaları sadece ekonomik programlara sahip bu yeni modellerle değiştirelim diye bir istekte bulunmaya hazırlanıyorlar. Daha çok o makinalarda yıkama daha kısa sürdüğü için. Bense itiraz edeceğim yukarıda açıkladığım sebepten dolayı ama emin olmam lazm düşündüğüm şeyin doğruluğundan.

Google'da biraz araştırdım ama elle tutulur bir sonuca ulaşamadım. O yüzden bir de buraya sorayım dedim.

 
sana hijyenik gelmiyor olabilir fakat uzun programların da elektrik, su, deterjan üzerinden çevreye de bir maliyeti var bu yüzden yeni nesil makinaların ekonomik programlarının verimliliği artmış olabilir, daha kısa süre daha iyi temizlik üzerinde düşünmüşlerdir


  • freebird5406_2  (07.06.16 13:10:23) 
isteğiniz yeni makine alımının maliyeti sebebiyle zaten yönetimce gerçekleştirilebilir diğerlerinin dediği olacak diye korkmayın hemen.

ama ekonomide iyi yıkamamasının sebebini çözememişsiniz siz. ekonomide yıkarken çamaşırları ikiye bölüp iki ayrı makinede yıkarsanız diğer eski makinelerden daha iyi yıkadığını göreceksiniz.

deterjan seçimi ve miktarı da çamaşıra göre ayarlanmalı tabi.

bu dengeyi sağlarsanız sıcaklık ve süre kısalığının bir eksisi olmadığını göreceksiniz.
  • islergucler2  (07.06.16 13:12:02) 
Bence çok fark yoktur temizlik anlamında. Ekonomik programlar ile kısa sürede yıkayarak zamandan tasarrüf sağlarsınız ve çamaşırları da daha az yıpratırsınız. Ayrıca daha az su ve elektrik kullanarak kaynakları verimli kullanmış olursunuz. Bence yurt gayet mantıklı hareket etmiş.


  • jamiro  (07.06.16 13:13:54) 
bizim çamaşır makinasını 2 sene önce aldık boschtan baya da iyi bir model. en ekonomik programı 3.5 saatte yıkıyor.
emin misiniz kısa sürenin ekonomik olduğundan?
çünkü bulaşık makinesi de aynı şekilde en ekonomik modu 3 saat 20 dk'da yıkıyor.
  • sta  (07.06.16 13:39:09) 
@sta sadece sudan tasarruf yapan makineler var. Bu makineler suda bekletiyor çamaşırları ve daha az çeviriyor hazineyi. Zamandan tasarruf yapamıyorsunuz. Bazıları hepsinden (zaman enerji ve su) tasarruf sağlıyor.

Aslında en güzeli kısa programlar. 45 dakikada falan mis gibi yapıyor. Hepsinden tasarruf ve hijyen.
  • jamiro  (08.06.16 11:36:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.