[]

Ofiste verimli çalışamaz hale geldim

selamlar,

artık işin stresinden midir yoksa motivasyonumun düşüklüğünden midir bilemiyorum, am aofis ortamında çalışamaz hale geldim. evdeyken gayet kafamı verip çalışabiliyorum ve hatta evde çalıştığım 2-3 saatte, ofiste tüm gün çalıştığımda aldığım verimi yakalayabiliyorum neredeyse. gidip hep evde çalışayım desem olmaz, üretim yerinde çalışıyorum ve ofiste olmam şart.

bu ara üzerimde büyük bir proje var, hatta bu zamana kadar aldığım en büyük proje, o yüzden bayağı bir ekstra dokümantasyon işine girdim (okuma/yazma) ve disleksi durumum yüzünden zor anlar yaşıyorum. bunun stresi de var üstümde. bu durumlar için ilaç takviyesi ile konsantrasyon arttırmayı denedim ama bende işe yaramadı (en azından başlangıç ve bir üst dozaj), devamını getirebilecek durumda değilim şu ara, o yüzen bıraktım. doktor da zaten "bu çalınabilecek son kapımız" mesajını vermiş olduğu için, hevesim kırıldı ve moralim de bozuldu bu duruma.

şimdi kafamda birkaç opsiyon var:
1) dokümanları kağıda bastırıp, defterimi de yanıma alıp arka bahçedeki çardağa geçeyim, old school olarak orda çalışayım.
2) masamın yerini, masaüstü düzenimi değiştireyim, belki faydası olur.
3) farklı bir odaya geçeyim, bunu hemen ayarlayamam büyük ihtimalle ama işe yarayabilirse bir denerim.
4) bilmiyorum...

sizin fikirlerinizi de almak isterim. bu duruma çok canım sıkılıyor, moralim bozuluyor, motivasyonum inanılmaz düşüyor...

şimdiden çok teşekkür ederim, gözlerinizden öperim!

 
Bence orada bu kadar motive olmaniz bile basari. Isi degistirin bence.

Ciddi soylemek gerekirse de daha havadar bir oda olabilir tabi imkan varsa. Aydinlik olmasi mumkunse yesillige bakmasi. Kucuk ama ise yarayan seyler. Cardak bence mantikli bu arada. Kalsik muzik ya da soft enstrumantal seyler benim okumami kolaylastirir. Bunu da deneyebilirsiniz.

Kolay gelsin
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (07.06.16 11:38:27) 
öncelikle masanın yerini değiştir hacı,
mümkünse cam kenarı olsun. arada bir dışarı bakarsın için açılır.
masa düzenine de biraz el atarsın ama masanın konumu kadar etkili olmaz diye düşünüyorum.
en olmadı 1 numaraya devreye sokarsın.
selam eder, hasretle kucaklarım.
  • seyduna6687  (07.06.16 11:42:22) 
odayi degistirememe ihtimaline karsilik masa duzeninin degistirilmesinden yanayim. algilarla oynamak motivasyon kaynagi saglamaz ama dikkati verebilme konusunda yardimci olabilir, zira rutin odaklanilandan farkli bir tasarim olacak. alginin seviyeyi ilgi cekici/farklidan tekrar rutine indirmesine kadar bu sizi idare eder diye dusunuyorum.

bir de acik hava eger iyi geliyorsa, bir sure acik havada calismaniz ise yarayabilir. bunun icin imkaniniz varsa, ilk etapta bunu bile deneyebilirsiniz.
  • gokhlayeh  (07.06.16 11:46:48) 
İnsan kendi yerine alışınca oluyor bu, insan sürekli oturduğu yeri artık evi gibi kullanmaya başlıyor. Hele bir de masada boş zaman geçirmeye izni ve huyu varsa, alışabiliyor insan ona.

İlk tavsiyem, araları masa başında vermemek ama bu uzun vadede işe yarıyor. Böylece insan masayı çalışmakla özdeşleştirebiliyor aynı kütüphanenin çalışma ile özdeşleşmesi gibi.
Şimdi kısa süreli olarak oda değiştirince insan kendine geliyor. 2-3-1 sırası ile denerdim. Masa düzeni değişince alışılan masa olmuyor, oda değişmiş gibi oluyor ve artık tembellik yaptığın, ara verdiğin masa olmuyor artık o. Hatta sandalye değişiyorsa, bir süreliğine onu değiştirmek bile motivasyon olur. Bir de bilgisayarda 'procrastination'a alışıksan bilgisayarın da tarihinde atıyorum Duyuru'yu silmen ve otomatik bağlanmaması yardımcı oluyor. Normalde tek tuşla gelince insan dalıp gidebiliyor ama önüne login sayfası gelince, insan "Ne yapıyorum ben, burada olmamam gerek" deyip geri dönebiliyor.
  • aychovsky  (07.06.16 11:48:22) 
mesai saatleri dışında, insanların olmadığı saatlerde çalışmayı denediniz mi? çalışmayı bölen insan olmayınca ben daha rahat çalışıyorum. mesai saatlerinde ise kulaklığımla müzik dinleyerek kendimi izole etmeye çalışıyorum. belki sizde de işe yarar.


  • boyalı kuş  (07.06.16 11:50:37) 
evde çalışıp ofiste çalışamıyorsan asıl sorunun disleksiden olmadığını düşüyorum. masan cok dağınıktır; ortamda cok ses vardır. Devamlı işini bölen, soru soran biri vardır. Bunlar çok konsantre bozan seyler bende. senin farketmediğin ama varolan böyle bir durum var mı?


  • hononu  (07.06.16 12:01:38) 
@douchebag, zaten pm'lik yapıyorum bu büyük projede :) ne yapmam gerektiğinin bilincindeyim ama büyük program'dan benim proje streamime gelen bilgi akışında sıkıntı olduğu için kendi sow'larımda eksikler çıkıyor, bilgi bekliyorum gelmiyor, kodumun herifleri adam gibi çalışmıyor sonra benim sow neden hazır değilmişmiş yapıyorlar. lafı sokuyorum sonra arkamdan bileniyorlar haksız yere. programın milestoneları sürklie ötelenip değiştiğinden ötürü benim timelineım daha oturmadı, hep değiştirmek zorunda kalıyorum. cinnet kapıda bekliyor, o yüzden stres büyük.

bir masa düzenini değiştirmeye çalışayom bakalım. o olmazsa farklı bişeyler deniycem. yağmur başladı şansıma, arkada çalışmasam daha iyi bugün...
  • loveinaflipbook  (07.06.16 13:05:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.