[]

prk lazer

merhabalar

göz derecelerim 3 miyop 1 .5 astigmat şeklinde baya baya görmekte sıkıntı çekiyorum dönüşümlü lens gözlük takıyorum. gözlük baş ağrısı yapıyor kullanamıyorum çok denememe rağmen . lens de ne kadar dikkat edersem edeyim blerafit olduğundan sürekli enfeksiyon kapıyorum gözümden. daha önce lasik lazer olcaktım ama kornea kalınlığım 460 larda çıktığı için iptal oldu yapılmadı . şimdi başka bir dr prk öneriyor. ben relax smile lazer i düşünüyordum gerek iyileşme hızı gerek acısız ağrısız olmasından . prk da iyileşme süresi uzun , ilk 3- 4 gün dayanılmayacak bir ağrı oluyormuş . yaş 22 ama ilerleme olmadığı için göz numaramda dr sıkıntı olmaz diyor ameliyat olmamda . ama benim gerek ağrı sızı gerek eski bir yöntem olduğu için kaygılarım var . var mı operasyon geçiren içimi ferahlatcak birileri ?


 
Ben 3 yıl önce oldum bu ameliyatı evet ilk 3-4 gün inanılmaz bir ağrı oluyor. Sanki gözüne kum atılmış gibi bir his oluşuyor. Ama sonrası gerçekten çok güzel. 3 yıl boyunca gerek telefonu gerek bilgisayarı fazla kullanmama rağmen çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım. Şimdi de iyi ki yaptırmışım diyorum. Sonrasını düşündüğünde o ilk günler yaşadığın acıyı neredeyse hiç hatırlamayacaksın.


  • desktopu  (07.06.16 01:29:16) 
yöntem eski tamam da yöntem eski diye eski teknoloji aletlerle yapılmıyor yani, gelişme yine var...

3 yıl oluyor lasik yaptıralı ve 3-4 gün bu sürenin içinde hiç... kesinlikle sonrasında sağladığı görüş kalitesine değer yani. lasik olamayacak olsam da olurdum prk ile yani. 5.50 5.75di benim de o risk vardı yani... kalınlık yetti ama... o geçici ağrı dışında eksi bir yanı yok hatta flep olmaması avantaj bile. yani ameliyattan 5 gün sonraki sonuca bakarsan lasikten iyi bile denebilir sanırım ağrı da geçince.
  • ucan spagetticanavari  (07.06.16 01:33:40) 
yas 22, bir adet baya üst düzey, bir adet de oldukca taninmis göz hastanesi sahibi doktorum oldu. 2. doktor, kesip bicerdi, günde düzinelerce ameliyata girmisligi var, ama bana sürekli, yok olma diyordu. yeni teknolojiler cikiyor, cogu uzun vadeli denenmemis. su an yapay lens yerlestirilen bir yöntem var, direkt önermem dedi.

ek olarak 22 yasindayim, sana en az bes sene var dedi.

senin numaralari birkac defa katlarim. lens rahatsiz ediyorsa gözlük niye düsünmüyorsun?
  • Silesius  (07.06.16 01:37:32) 
hocam bunlari, yani olasi komplikasyonlarini, hangi ameliyatin sizin icin daha Uygun oldugunu vs. sizin bilmeniz imkansiz. iyi bir goz doktoru bulup ona guvenin derim.


  • fayfim  (07.06.16 14:53:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.