[]

son donem komedi dizileriyle ilgili

Son bikac yılda komedi diye çekilen dizileri yadirgadigimi farkettim. En son how i met... i beşinci sezonunda bırakmıştım. Friends'i tekrar tekrar izliyorum. Onun dışında çok isinamasam da birkaç İngiliz komedi dizisi izledim. Hicbirinde bu yabancılaşmayı yasamadim ama. Geçen sene Girls'u izledim, bugün Love'a baktım birkaç bölüm. Yeni dönem komedi anlayışı problemli insanların abuk sabuk hareketlerine bakıp "Bu ne mk?" diye gülmeye mi evrildi? Yani bakıyorsun, kendine hayrı olmayan tipler. Desen ki hayatla ilgili ciddi bağlantı problemleri, dertleri var o yüzden burunları boktan çıkmıyor. O da değil. Gayet sistemin içinden, ski dasagina denk, sülalesi rahat tipler. Anlamsız, awkward ama yavan hikayeler. Girls'te kız "Girdigim her kuvete iserim ben!" falan diyordu mesela. İyi bok yiyorsun, çok afedersin. Tutup buna mi gulmemizi bekliyorlar? Derdimle istediğiniz gibi münasebet kurabilirsiniz ama bu tarz ürünler dünyaya pazarlaniyor, algimizi şekillendiriyor iyi kötü. Ben buradan baktığımda "Ulan, dışarıdaki insanlar bunlara mi gülüyor? Dünya nasıl bi yer olmuş." diyorum. Diziler üzerinden sosyolojik çıkarımlar yapmak çok çiğ duruyor, farkındayım ama rahatsız etti, ne bileyim. Love'da kız işten çıkarılacağını dusundugu için kendisine kur yapan patronuyla yatıyor ve bi sn durup düşünmüyor lan. Çok normal bi şeymiş gibi geçip gidiyor bu sahne. Hanı çok komik bi ayrintiymis gibi. İğrenç be, iğrenç.

Soru: Popüler kültür nereye gidiyor?


 
Son dönem komedi dizilerini pek bilmiyorum, Girls ile Love isimlerini de şimdi gördüm ama bakış açında biraz tuhaflık var sanki. Yani mesela Fawlty Towers izlemiş bir İngiliz de Friends'e denk gelip "bunlar da buna mı gülüyor lan, ne bu böyle" tepkisi verebilir. Popüler kültürde istikrar olmaz.


  • soso  (07.06.16 00:42:04) 
utanarak söylüyorum ki yazını okumaya gerçekten üşendim ama ilk satırdan anladığım kadarıyla son zamanlardaki bayağı komedilerden şikayet etmişsin. Eğer devamı da böyleyse ve tavsiye istiyorsan yeşillendir, piyasadaki tüm komedi dizilerini izledim sayılır. Zekice ya da kriterlerine uyan bi şeyler buluruz.


  • komsu komsunun nickine muhtactir  (07.06.16 01:43:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.