[]

Ramazan, oruç, spor

Selam,

Yaklaşık 4-5 aydır düzenli spor yapıyorum.
Normalde haftada 3 gün ağırlık kaldırıyordum ve ardından 30dk hafif tempo kardiyo yapıyordum. Şimdi araya ramazan girdi ve ara vermek istemiyorum 1 ay.

Intermittent fasting oluyor Ramazan orucu doğal olarak. İnternetten baktığımda fastingin sonuna sporu koyup ardından sağlam yemek gömüyor insanlar. Ancak ben halimin olacağından şüpheliyim, 50% performans ancak çıkar gibi geliyor iftar öncesi yaparsm.

Hem oruç tutup hem spor yapanlar ne tavsiye ediyor ? İftar'dan önce spor + iftar mı ? Yoksa iftardan sonra spor ve 2-3 saat sonra sahur mu ?

Teşekkürler şimdiden.

 
teşekkürler tavsiye için ancak intermittent fasting'le sporu birleştiren ve pozitif etkilerini gören bir sürü insan var. mani değil yani.

www.leangains.com
  • solaufein  (07.06.16 00:35:05) 
Intermittent fasting faydalı bir method ama iftardan önce spor yaparsan açlık değil de susuzluk büyük sorun olur diye düşünüyorum. Sonuçta intermittent fastingde su kısıtlaması yok. Bence iftarı hafif yiyip bol su içerek açıp spora gidip bi öğün de dönüşte yiyebilirsin.


  • Haldamir  (07.06.16 00:50:23) 
Bu aralar da Instagram'a ne koysam hakkında soru geliyor. Buyur;

www.instagram.com
  • arnold schwarzeneger  (07.06.16 10:03:09) 
Açlık sıkıntı yaratmaz. Evet bu izafi bir durum kişiden kişiye değişebilir ama uzun süreli açlıklar antrenman performansını çok etkilemez ama susuzluk/dehidrasyon sıkıntı yaratabilir. İftar saatine yakın bir saatte daha düşük yoğunluklu bir antrenman çıkartabilirsin. Yani %50 performans senin için çok kayıp sayılmaz bu süreç içerisinde. İftar sonrası ağırlık kaldırmak, dolu mideyle daha çok sıkıntı çıkarır sana yine düşük performans alırsın. Yani her şekilde bir miktar kayıp yaşaman normal bu süreçte.


  • angelus  (07.06.16 10:06:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.