[]

temizliği nasıl hallediyorsunuz?

bir yer temizlense birkaç güne yine tozlanıyor, özellikle camların kapıların sonuna kadar açık olduğu bu zamanlarda. ev temizliğiyle ilgilenmek çok zaman alıyor, başka işler ve sorumluluklar olduğunda daha da zor.

temizlik işini nasıl yapıyorsunuz, düzeninizi nasıl kurdunuz? eve gelecek teyzeye bütçe ayırmak güvenilir ve titiz birini bulmanın yanında çok kolay kalıyor.

ps. annesiyle yaşayanlar yanıtlamasın bir zahmet.

 
2 gunde bir supurgeyle aliyorum.
Haftada 1 toz siliyorum. Ama ara ara gozume takilan olursa direkt siliyorum tabi.

Bir de cikardigimi yerine koydugum zamanlarda etraf da dagilmiyor, mutlu mesut yasiyorum.
  • kuehles blondes  (06.06.16 23:09:32) 
valla ilk eve çıktığım dönem acayip zorlanmıştım. bi ev süpürmem vilada çekmem 3 saatimi alıyordu. (ev 1+1) uzun ve yorucu oluyordu. sonrasında pratikleşmeye başladım. hızlı hızlı hallolmaya başladı işler.

toz işini bilemeyeceğim.

@kuehles +1
  • iticisin  (06.06.16 23:10:05 ~ 23:10:41) 
Evde evcil hayvanlar olduğundan, tüye hafif bir alerjim olduğundan, bi de akıl hastası olduğumdan her gün temizlik yapıyorum. Her gün elektrikli süpürgeyle süpürüp toz alıyorum, antrenin mutfağın ve banyonun yerini siliyorum. Koltukları da süpürüyorum tüy olduğu için. Bazı günler evin tüy durumuna göre sabah-akşam süpürdüğüm de oluyor. İki-üç günde bir de tüm evin yerlerini siliyorum, balkonu yıkıyorum. Vileda kullanmıyorum, bildiğin eğile eğile eski türk filmlerinde temizlik yaparken bacaklarına bakılan temizlikçiler gibi. Haftada bir tuvaleti, duşu falan cifle siliyorum.

Cam silmiyorum ama, camlarım bok gibi.
  • buff  (06.06.16 23:20:31) 
"bir süre sonra daha fazla kirlenmiyor" mottosunu benimsiyorum.


  • bohr atom modeli  (06.06.16 23:43:44) 
Aynen pencerelerin sürekli açık olmasından ve bir de her yanımızın inşaat kaynamasından dolayı, temizlikten 2 gün sonra toz toprak oluyor yine ev. Öyle olunca da pek motivasyon kalmıyor tabi sürekli temizlemek için. Bir de ben rahatım; huylu, titiz bi insan da değilim. Evde 2 kedim var, tüyleri fazla dökülmüyor ama dökülse bile beni rahatsız etmiyor. Şu sıralar da aşırı yoğunluktan dolayı iyice hiçbir şey yapamaz durumdayım. Bir tek tuvalet, banyo ve mutfak düzenli temizlediklerim hijyen meselelerinden ötürü. Komple ev temizliğiyse baya aksıyor. Ama kafama estikçe süpürüyorum falan. Cam silmeyiyse anlamsız buluyorum. 2 sene falan olmuştur cam silmeyeli. Bu şekilde pasaklı bir yaşamla bağışıklık sistemimin güçlendiğine de inanıyorum ayrıca.


  • Thredith  (07.06.16 00:05:50) 
@acemi su 40 civarı elektrik 60.


  • buff  (07.06.16 00:22:11) 
yerlerde saçlar ya da kırıntılar görmediğim sürece temizlik yapmıyorum.
toza alerjim yok. ne kadar temizlersen temizle gene varlar zaten.

arada bi gaza gelip süpürüyorum. sonra da siliyorum. ama o bile derinlemesine sayılmaz.
  • yoggi  (07.06.16 00:26:06) 
Haftada 1 derin temizlik, mutfak her gun banyo 2 günde bir, 2 günde 1 de supurge+vileda+ toz alma islerini yapıyorum. Evde kedi olmasa bu kadar yapmam herhalde bir de trt belgeselde "obsessive compulsive cleaners" izleyip izleyip gaza geliyorum iyice temizlige sardiriyorum. Camlar en geç ayda 1 siliniyor zira camlar pis oldu mu cam acilinca olan toz içeri düşüyor. Bir de yaz kış yagmur kar demeden günde en az 1 saat ev havalandırma huyum var ki esim bi gün kapının önüne koyup havalandıracak beni, onu bekliyorum zira kışın gelen dogalgaz faturasini ne sen sor ne ben söyleyeyim ama yine de nefes kokulu evde durmaktan cazip geliyor.
İşsizlik kötü bişey.

  • physcos physcos  (07.06.16 00:38:06) 
Ben nefret ediyordum. Sonra podcast dinlemeye başladım. Eve gelince podcast bitmediyse girişiyorum. Eller boş, sıkılmıyorum. Daha ne olsun? Tekrar tozlansa da silsem haline geldim.

Annemin yıllardır alıştıramadığını podcast başardı. Kadın şaşkın.

Bugün işten gece yarısı geldim. Bu saate kadar akvaryumun suyunu değiştirdim, toz aldım, süpürge yaptım, bulaşıkları yıkadım. Yapacak bir şey kalmadı diye yattım şimdi. Eskiden başkası dese siktir lan derdim.

Podcaste sar kısacası.
  • sarper361  (07.06.16 03:12:14) 
Bizde balkonlar her gün siliniyor. Onun dışında haftada bir halıları silkeleyip evi süpürüp siliyoruz. Toz alıyoruz ve esyaların tozunu almak dışında kapı pencere önünü de silmek gerekiyor. Ben cumartesileri bu bahsettiğim büyük temizliği yapıyorum. Balkon ve merdiven (bkz: müstakil ev) silme, biraz da bahçeyi düzenleme derken 5 saatim gidiyor.

Onun dışında aldığımızı hemen yerine koyuyoruz, bulaşık vs.yi bekletmeden yıkıyoruz bir de kirlenen yeri anında siliyoruz ki işler birikmesin.

Vakit alıyor ama yaşadığın yerin temiz-düzenli olması şart.
  • chitosan  (07.06.16 08:31:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.