[]

banyo nasıl temizleniyor?

yerler siliniyor mu diğer odalar gibi, su mu dökülüyor ne yapılıyor?

ben klozete dokunmayı sevmiyorum, iç kısımlarına özellikle. eldivenle de pis oluyor sanki. nasıl pırıl pırıl yapıyorsunuz?

küvetin içi fırçalanıyor mu, fırçalar nereden alınıyor?


sorular sorular :)

yanıtlayacak herkese teşekkür ederim.

 
yerler silinecek. klozete çamaşır suyu döküp fırçayla temizle.
küvet için temizlik maddesi var onunla sileceksin. lavabo için de cif döküp sileceksin. bunların hepsini büyük marketlerde bulursun.

  • cekilmis gayfe  (06.06.16 23:00:44) 
çamaşır suyunu tepeden klozete dök ya da fısfısla. snra fırçayla fırçala. üstüne de sifonu çektin mi mis gibi olur

duvarları da silmen lazım banyoda
  • la noix  (06.06.16 23:02:22) 
- gideri kontrol et, tıkanmış mı tıkanmamış mı. ona göre su dök, fırçala bilemedim.

- yani aslında bir şey olmaz ama bu kalın eldivenlerden giy rahatsız oluyorsan. çamaşır suyunu döküp fırçalıyorsun sağını solunu işte. sonra su döke döke duruluyorsun.

- küvetin içide fırçalanıyor. yine çamaşır suyu fırça durulama olayıyla girişiyorsun.

- fırçalar marketlerde satılır. farklı farklı fırça kullanmanı tavsiye ederim.

ben böyle yapıyorum yani. bilmiyorum doğru mu yanlış mı.
  • iticisin  (06.06.16 23:02:31) 
banyo temizliği için özel temizlik mendilleri satılıyor, dezenfektan içeren.

çamaşır suyu ile rutin temizlik yapıldıktan sonra plastik eldivenleri giyerek bu mendilleri kullanıp en ince detaylara kadar siliyorum. mendil yüzey aktif bileşenler içeriyor ve marketlerde satılıyor.

sonra eldiveni de çöpe atıyorum, mendiller de çöpe zaten. ben bu yöntem ile temizliyorum.

images1.sanalmarket.com.tr

edit: yer temizliğini normal silip arkasından da kurulayarak yapıyorum. Onun için de özel bir mendil aldım :D

bunlar da tek kullanımlık

images.hepsiburada.net

bu ikinci linktekiler cidden mükemmel toz filan varsa anında alıyor, 3M'in de var ve mikrofiber yapıda. 3 tl bir şeydi o da.
  • neferkitty  (06.06.16 23:03:24 ~ 23:09:55) 
ben yerleri silmiyorum. yıkıyorum suyla, gider var nasılsa oradan gidiyor su kendiliğinden. sonra hızlıca kuruyor zaten, ekstra bir şey yapmıyorum yerlere.

klozete dokunamıyorsan eldiven tak ama bulaşık eldiveni değil laboratuar eldiveni. daha kolay yaparsın temizlik işini. klozete çok dokunman da şart değil zaten, süngerle (ve tabi çamaşır suyuyla) oturak kısmını ve altını ovala sonra da durula. klozetin içi için klozet fırçası kullanacaksın zaten oraya da dokunmana gerek yok.

küvetin içi de fırçalanıyor tabi, normal bulaşık fırçası gibi bir fırça işini görür orada da. yine çamaşır suyu ve cifle ovuyorum ben.

sonra ne var ne yoksa durulayacaksın. yerleri de akan deterjanlı su gidene kadar yıkayacaksın.

bu kadar.
  • in vino veritas  (06.06.16 23:04:38) 
@neferkitty abooo


  • iticisin  (06.06.16 23:08:02) 
Klozet içi için: azıcık cif ve çamaşır suyu dök, klozet fırçaları var onlardan alıcaksın, onunla iyice fırçala.
Dışı için: bulaşık sungerleri var onlardan al azıcık cif azıcık çamaşır suyu dök iyice sil dışını, eline eldiven giy.
Kuvet ya da duşakabin için: yine bulaşık süngerlerinden al (klozeti temizlediğinle aynı olmasın lütfen :D) kuvete cif dök ve bulaşık sungeriyle temizle duvarları ve musluğu da aynı şekilde.
Lavabo için: bulaşık süngeri+cif combosunu kullan.
Yerler için: azıcık su dök ve çekçekle temizle. (Bu işlemle kabasını aldın.
Aynısını yine yap su+çekçek ama bu sefer yer beziyle kurula.
En sonda banyoya minderlerden koy ki ıslanmasın.
İşte bu kadar...
  • powerpufgirl  (06.06.16 23:08:50) 
Banyo temizligi icin kullanılan bezleri süngerleri evin diger bezlerinden bi ayırman lazım öncelikle.
Varsa banyoya serdigin seyleri önce bi silkele/süpür, at banyonun dışına. Banyoyu komple elektrik supurgesiyle bi çektir ki sonra ıslaklıkla yapışan kıl/saç vs. yapışıp kalmasın.

Klozete camasir suyunu dök, kapagi kapat bekleyedursun.

Duvarları yıkayacaksan bu aşamada araba fırçası benzeri bi fırçayla yıkayıp durulayabilirsin veya camasir sulu bezle silebilirsin. Bu aşamada yap ki daha aynayı filan sileceksin, sıçrarsa sildiklerin lekelenmesin.

Banyo lavabosunu cifle ov, iyice durula. Diş fırçalık, sabunluk vs onları da mümkünse. Banyo dolapları ayna vs camsille. Bataryayı ciflemek cok iyi bir fikir degil zira soyulabiliyor, benim gibi hafiften de obsesyon sahibiysen o bataryanin rengi bakıra dönebiliyor uyarmadi deme. Kalorifer petegi varsa onun da tozunu al.

Küvet/duş teknesi yine cifle. Sünger de kullanabilirsin ama fırça daha pratik. Duşakabindeki kirec lekelerini mr muscle kir ve kirec çözücü dısında birseyle cikarmak zor oluyor yalnız sildikten sonra durulamayı unutma.

Geldik klozete. Ayri bir sünger gerektigini zaten biliyorsun. Klozetin icini klozet fırçasıyla, klozetin kendisini kapagini vs süngerle cifle iyice ovala. Bırak biraz da öyle beklesin. (Cifin çamaşır suyu katkılı olan çoggüsel bişey)

Son aşama yerler. Bas yere cifi. Duvarları fırcaladigin fircayla bu sefer yerleri iyice ovala. Al eline duş başlığını, bir güzel önce klozeti sonra da yerleri yıka.
Son aşama, klozeti ve yerleri kurula. Yerleri çekpasla gidere dogru ittirebilirsin. En son da gideri bi temizle saç maç kalmasın.
  • physcos physcos  (07.06.16 00:22:53) 
kimse iç kısmına ellemiyor zaten. tuvalet fırçasıyla çamaşır suyu döküp foşurdatıyosun.

toilet duck ya da domestos gibi yamuk boyunlu şişedeki şeylerle klozetin içindeki o görünmeyen anlamsız boşluğa ateş ediyosun. ilk sifona kadar kalıyor.

bizim tuvalet ıslak zemin yani zeminde gider var bu yüzden önce süngerle köpürtüp maşrapayı alıp su boca ettiğim de oluyor.


tabi bunlar 3 ayda bi filan :P

küvetimiz hiç olmadı.
  • yoggi  (07.06.16 00:30:41) 
kolzete akşamdan çamaşır suyunu döküyorum. sabah baştan fırçalıyorum. küvete de aynısını yapıyordum.


  • durgunfoton  (07.06.16 00:32:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.