[]

bisiklet va. motor

bisiklete binemeyen biri motor kullanabilir mi? motor derken cross yapmiycam yani scooter filan iste. ay olabilir mi boyle bisey lutfen olsun cunku.

edit: biri de çıkıp dememiş ki kardeş va. ne. neyse vs. olacaktı o.


 
olmaz bence.


  • sahipsiz  (06.06.16 20:36:14) 
olur hemde mis gibi olur. bisiklet ve motosiklet tamamen ayrı araçlar. motosiklet kalkış yaptıktan sonra dengeyi kendisi kuruyor. bisiklette denge tamamen sende ancak motorda çok dengesiz biri değilsen gayet iyi kullanırsın. istanbul vb. şehirlerde sukuterden şaşma hem otomatik vites hem trafikte yorulmazsın.


  • madam despina  (06.06.16 20:41:46) 
Hayir. Kalkismayin o ise.
Kalkismayin derken, once bisiklet ogrenin. Cok daha kolay olur sonrasi.

  • stavro  (06.06.16 20:42:28 ~ 20:48:23) 
motor sürmedim ama bisiklet gibi basit bi aracı kullanamayan biri motorda denge problemi yaşar, yaşamasa bile sağlıklı bi sürüş olmaz diye düşünüyorum.

bence bisiklet sür sen. zor değil zaten.
  • freetakilir  (06.06.16 20:46:31) 
bisiklet ögren sonra motora gec. agirligini kaldiramadigin, kontrol edemedigin motoru kullanma, dengesizsen sikinti.

bir de amac nedir? sehirde yola falan cikacaksan nope. ama köyde ya da tatil yerinde bakkala git gelse, no problemo.
  • Silesius  (06.06.16 20:49:37) 
ya bisiklete hic binemiyor degilim aslinda. sadece o hepinizde olan cocukluk deneyimi yok bende. kisa bir alisma surecinden sonra normal surebiliyorum. sadece yavaslama, durma ve saga sola donme konulari sikintili. duramiycam saniyorum kendimi yere atiyorum mesela :)

amac sehirde (istanbul) kisa mesafe gidip gelmek.
  • in vino veritas  (06.06.16 20:53:44 ~ 20:54:35) 
biri madam despina adlı yazara söylesin. hocam, gerçekten de motorsikletin kalkış yaptıktan sonra dengeyi kendi kurduğuna siz inandınız mı? o zaman bunca adam sürmeyi bilmediğinden değil motorun hatası nedeniyle düşüyor. dava açmalılar bence. neyse soruna dönelim. olmaz arkadaşım. bisiklete binemeyen adam motora hiç binemez. mümkünse trafiğe de çıkma, ezilip gideceksin. sonra motorsiklet sevdalısı arkadaşlar, yine yollara dökülecek. ülkece hepimiz sığır gibi araç kullanıyoruz.


  • Huan8  (06.06.16 21:01:53) 
"yavaslama, durma ve saga sola donme konulari "

son ve kesin kararim, hicbir sekilde önermiyorum. yapma, kendi canini da baskasininkini de riske etme.

zaten yukaridakileri cikarinca geriye pek bir sey kalmiyor sürme babinda.
  • Silesius  (06.06.16 21:05:09) 
of :/ bir hayal daha boylece suyun dibini boyladi. neyse tesekkurler gensler ben de inanmamistim zaten pek.


  • in vino veritas  (06.06.16 21:06:58) 
7-8 yaşından beri götüm bisiklet selesinden yere inmemişti. Sonra motosiklete oturdum. Asıldım gaza, asıldım gaza... Sonra ne mi oldu? Bisikletteki gibi iki frene de asıldım 60 km/s ile giderken. Sonra motosiklet altımdan kaydı, ben asfaltta 60 km/s hızda yuvarlanmaya başladım. Sonra da bisiklete geri döndüm.

Bırak denge olayını, bir sürü şey farklı bisikletle motosiklet arasında. Bisiklet en fazla 15 kg civarıyken motosiklet 100 kg yi buluyor bir kere. Bu aleti çok yavaş hızlarda kontrol edebilmek ise tamamen yetenek. Bence hiç başlama bile.
  • la rana  (06.06.16 21:19:35) 
motor eğitiminde ön şart olarak bisiklette denge becerisi istiyorlar. bir kaç gün bisikletle takıl önce.


  • manuel mandalina  (06.06.16 21:46:07) 
Su soylediginden sonra kesinlikle onermiyorum ben de.
madam despina mis gibi olur demis ama neye dayanarak soylemis bilmiyorum. Yazik etmeyin kendinize.

  • stavro  (07.06.16 11:00:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.