[]

Motorsikletlerin Şerit Çizgisinden Gidebilmesi

Merhaba;

Bu gün duran trafikte araçların arasından motorsiklet ile ilerlerken halk otobüsü şöförü kapısını açarak beni durdurmaya çalıştı. Sebep olarak yaptığımın yasak olmasını gösterdi.

Adamın hareketi hangi şartta olursa olsun saçma ama kafama takıldı; Motorsikletlilerin duran trafikte araçların arasından gitmesi yasal mıdır? Bunu yasaklayan veya yasal kılan maddeyi bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim.

not: konu ile ilgili araştırma yaptım. yasak veya yasal olduğunu iddia edip kendilerince mantıklı sebepler gösteren birsürü kişi var fakat yasallık noktasında kimse dayanak gösterememiş.

 
Turkiye'de yasak. Bir seritte q
.ayni anda sadece 1 arac seyredebilir. Karayollari trafik kanununda buna benzer sekilde geciyordu.

  • pinman  (06.06.16 20:14:27) 
yasak tabii ki.

kazalara sebebiyet veren en önemli durumlardan biri.
  • kurnaz  (06.06.16 20:22:24) 
türkiye'de yasak ama teamül var. trafik polisi görse napıyosun çek kenara yapıp ceza kesmiyor yani, emniyet şeridi meselesinde de aynısı geçerli.


  • rubenanyukov  (06.06.16 20:22:37) 
Bir dayanak göstermeyecek kadar açık bir konu, motosiklet de diğer araçlar gibi motorlu bir araç olduğundan her motorlu araç gibi şerit kuralları doğrultusunda hareket etmeli.


  • gozu acik sevisen yahudi  (06.06.16 20:31:37) 
Normalde yasak tabi ki.


  • kediyiyenpiskopatfareyimben  (06.06.16 20:59:34) 
fransa'da serbest diye biliyorum. yenilerde serbest oldu.

şimdi burada bi sıkıntı var, aralardan gitmek diyince genelde akan trafikte makas atmayı algılıyor insanlar. bu zaten yasak. ama bütün araçlar durduğunda orada olay trafik olmaktan çıkıyor hareket olmadığı için. trafiğin tanımlarından biri 'Ulaşım yollarının yayalar ve her türlü taşıt tarafından kullanılması, gidiş geliş, seyrüsefer'. bu durumda ulaşım yolu taşıtlar tarafından kullanılamıyor, yolun otoparktan farkı kalmıyor. ben böyle durumlarda kapıların açılmasına dikkat edecek şekilde aralardan gidiyorum. dar bi yer olursa orada bekliyorum zorlamıyorum yani. hareket başladığı anda da şeridime geçiyorum.

bence bu şekilde yapmanın kimseye zararı yok. bunun yasallığı konusunda da sıkıntı olacağını düşünüyorum. trafik tıkandığında insanlar arabadan inip ön tarafa bakıyorlar mesela. trafiğin tıkalı olduğu duruma özel bi yasa yok sanırım.

ama ülkemizde sırf o dururken sen ilerliyorsun diye önünü kesecek bi dünya insan var. aynı dallama sinyal vermeden şerit değiştirir, kavşak dönüş kurallarını bilmez, makas atar, emniyet şeridine girer, alkollü araç kullanır ama sen aradan geçince önünü keser.
  • icim urperiyor  (06.06.16 21:01:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.