[]

İki sene yenilenmeyen kira kontratı

Merhaba. Kiracı ev sahibi ilişkisi üzerine bi sorum var. Yan daire de oturan arkadaşımın ev sahibi 900 liralık kiralarının bundan sonra 1150 lira olacağını söylemiş. Aylık açıklanan yıllık kira zam oranına göre yapılması gereken zam ise 45 tl. Evde 24 aydır oturuyorlar ve ilk yapılan kira kontratının ardından bi daha kontrat yenilenmemiş. 2014 haziranda yapılan Kontrattaki kira ücreti 780 tl. Arkadaşım ilk sene apartman aidatı ile birlikte 800 lira ödemiş. İkinci sene ev sahibinin 900 lira talebine itiraz etmemiş. Şimdi ise 900 liralık kira için 250tl'lik zamma itiraz ediyor ama yasal hakları ne bilmiyor. Bi konuda yardımcı olabilir misiniz?

Ek soru: Oscar nickli arkadaşa özelden sordum, burada da sorayım. Diyelim ki ev sahibi seneye yüksek zamlı yeni bir kira kontratı önerirse, kiracı "bizim kontratımız var zaten, her sene otomatik yenileniyor" deyip evde aynı şartlarda kalmaya devam edemez mi?


 
Yasal zam ne ise yapsin. Kesinlikle yasal zam fazlasi artis isteyemez. Arkadasinizi cikaramazda, minimum 1 ay oncesinden ihtar cekmesi lazimdi yasal yollardan o surede kacmis. Ki ayni sehirde bir evi daha var ise ev sahibinin kiraciyi yine cikaramaz. Seneye ancak mahkemeye verir, mahkeme minimum 1 yil surer, kaba hesap ile arkadasiniz 2 yil daha oturabilir.


  • oscar  (06.06.16 19:59:32) 
kira kontratının yenilenmesine gerek yok o otomatik olarak yenileniyor zaten.
arkadaşın da max %10 zam yapsın iki taraf için de en iyisi o.
990 tl yatırsın direk hesaba. ev sahibi itiraz ederse de hiçbişi yapamaz.
  • sta  (06.06.16 20:05:31) 
Zam yapmasına bile gerek yok. Zaten bir sene önce fazla zam yapılmış.


  • mimimi  (06.06.16 21:13:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.