[]

UTorrent veya Emule Açıkken Browser Yavaşlaması

UTorrent veya Emule'um açıkken Internet'te dolaşıma hızım çok büyük oranda yavaşlıyor. IE 6.0 kullanıyorum. Gerekirse açık portlarımı da yazarım.
Sanki taa 128k'lık bağlantı zamanlarında Emule kullanırken bu sorunla karşılaşmıyordum diye hatırlıyorum. Sonradan oldu böyle. Ama öyle böyle değil, hayvan yavaşlıyor, resmen surf yapılmıyor, sözlük bile okunmuyor.



 
firefox'a terfi edene kadar ayni $eyden ben de mustarip idim..


  • gxix  (06.08.07 04:25:19) 
cfosspeed isimli yazılım yardımcı olabilir gibime geldi.


  • mosmor  (06.08.07 08:28:29) 
netlimiter ile bu programların upload'larını biraz kısarsanız da düzelebilir.


  • lykos  (06.08.07 09:54:42) 
cok fazla upload var demektir bu.
lykos'un da dedigi gibi netlimiter kurun ve upload'lara sinir koyun. duzelecektir.

  • sourlemonade  (06.08.07 12:34:26) 
kullandığın modeme bağlı olarak emule da max connections ayarını düşürmen işine yarayabilir.


  • babel  (06.08.07 14:35:46) 
Bendede zoom x4 vardı.İşlemcisi fazla ısındığı için fazla download yaptığımda sapıtıyordu alet.Modemi kapayıp açmadan kendine gelmiyordu.Teknik servistekilerde bu hatayı kabul ettiler ama bir şey yapamayız diyip işin içinden sıyrıldılar.Belki senin sorununda böyle birşeydir.


  • pyrotoxin  (06.08.07 16:43:57) 
upload miktarini degil de, upload slot sayisini azaltirsan, cozum bulabilirsin.


  • x daemon  (06.08.07 20:10:13) 
toplam connection sayısını denemek lazım. tek başına upload slotu çözüm olmayabilir. max connections 400-1000 ve torrent başına connection 100-200 ise tıkanıp kalman normaldir. peki normali nedir dersen deneme yanılma yapmakta yarar var. kimi 3-5 bağlantı ile optimumu yakalarken kimine 100 bağlantı bir şey yapmıyor. modemle de alakası olduğunu düşünüyorum.


  • ozdek  (06.08.07 20:49:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.