[]

uyku kalitesi- yasam kalitesi korelasyonu

Selamlar. Uyku kalitem son iki ayda epey dustu. Devamlı kabus goruyorum. Kabus gibi de değil, rüyalarımda kendimi surekli olarak stresli ortamlarda buluyorum. Gün içinde kaygilandigim ne varsa rüyada başıma geliyor ve bunlar çok gerçekçi oluyor. Bi de çok karanlık, kaotik. Nefes alamıyorum. İnanılmaz yorgun uyaniyorum. 12'de uyandım, neredeyse beş saat olmuş. Bardak bardak çay içtim, kendime gelemiyorum. Acayip halsizim. Hanı sentetik bi madde kullanmışim da onun etkisinde gibiyim. Kafam bi dünya yani.

Psikiyatri gidiyorum düzenli, ilaç da kullanıyorum. Yediğime ictigime dikkat ediyorum, bol su iciyorum. Tek kotu alışkanlığın sigara. Doğru durust alkol bile kullanmam. Uyuşturucu da kullanmıyorum.

Çok yoğun ders çalışmam gerekiyor. Bi suru sınavim, odevim var. Boyle olmuyor. Ne yapayım?

Teşekkürler.

 
Duzenli sporun faydasini gorursun mutlaka.


  • neferkitty  (06.06.16 16:43:04) 
Bisiklet olur mu?


  • damdanakan  (06.06.16 16:43:56) 
Onu da yapıyorum. Uykuya rahat bi ruh haliyle dalsam da manzara hep aynı. Ayda bi defa iyi bi uyku cekiyorum ya da o da olmuyor. Yani kabusunu geçtim de gün boyu ölü gibi, kafam bi dünya gezmekten biktim.


  • damdanakan  (06.06.16 16:46:57) 
bisiklet olur, ek olarak seni mutlu eden ne varsa (kategorize edip sınırlamadım dikkat edersen) gün içerisinde muhakkak vakit ayırmanı önerebilirim. faydasını göreceksin.


  • evde liyakat kalmamis  (06.06.16 16:47:35) 
spor en güzel şey hacı.
sporunu yap duşunu al uyu.
arada sırada sovuk bir bira derde derman olur.
  • seyduna6687  (06.06.16 16:48:33) 
Sana daha once de depresyonda olabilirsin demistim. Ustelik alakasiz bir konuydu. Aha buldum:www.eksiduyuru.com

Bak simdi actigin bu duyurun da bu iddaami destekler nitelikte. Simdi duyurularini gordum ki kendin de biliyormussun zaten depresyonda oldugunu.
  • stavro  (06.06.16 16:50:24) 
Ben distimiyim stavro.


  • damdanakan  (06.06.16 16:51:05) 
Yıllardır geçmeyen, derin bi depresyon halı yani. Ama gay gibi erkeklerden hoşlanmamin bunla ilgisi olduğunu sanmıyorum.


  • damdanakan  (06.06.16 16:53:20) 
Alakasi kesinlikle var diye iddaa etmiyorum ama ben tahmin etmistim sadece.


  • stavro  (06.06.16 16:56:45) 
meditasyonu deneyebilirsin, böyle bir durumda bana faydası olmuştu, hala da yapıyorum


  • no frost  (06.06.16 16:59:28) 
İlaçların yan etkisi olabilir mi acaba? Çok gariptir ki benim bu tip durumlarda kullandığım ilaçlar beni daha kötü etkiliyor. Yine de yanlış bir şey söylemek istemiyorum, konunun uzmanı değilim.

İlaçlar ile alması sorun oluşturmayacak ise sarı kantaron çayı içebilirsiniz. Yıllar önce ben de sizin durumunuzdaydım ve büyük faydasını gördüm. Bilemiyorum, belki de sadece plasebo etkisiydi ama iyi geldi.

Bunun haricinde açık havada daha fazla vakit geçirin, bol oksijen alın. Ders çalışacağım diye kendinizi eve kapatmayın. Gidin sakin bir parkta falan çalışın olmadı. Bir de neşeli parçalar eşliğinde dans edip kendinizi iyice yorun (tercihen yatmadan önce). Kulakta müzik spor da olur. Tabii bunları yaparken sürekli olumlu düşünmeye çalışın, biliyorum insan bazen karamsarlığa kapılıyor ama hayat iyimser olmamak için gerçekten çok kısa.
  • köstebek kurabiye  (06.06.16 17:03:12) 
Meditasyon da yapıyorum. Her şeyi yapıyorum ya. Ona rağmen içimde beni yiyip bitiren bi şey var. Mahvediyor.


  • damdanakan  (06.06.16 17:09:33) 
kaygı bozuklugu filan mı var acaba?

1-bitki çayı ( yasemin çayı)
yararları : Enerjiyi arttırır
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Yağ yakmak için kullanılır
Konsantrasyonu arttırır
Stresi azaltır
2- uyumadan önce az biraz viski ( uykusu cok iyi oluyor , uyanıncada deli dinç oluyorum)
  • bnmzz  (06.06.16 17:11:01) 
neyle ilgili olduğunu saptayabiliyor musun? bu kadar güçlü bir şey yaşıyorsan neye bağlı olduğuna dair en azından aşağı yukarı bir fikrin vardır muhtemelen.


  • no frost  (06.06.16 17:25:18) 
Neyle ilgili olduğunu biliyorum fakat çözümü zaman istiyor. Burada yaşadığım problemin vehametini uzun uzun anlatıp insanların içini sıkmak istemiyorum açıkçası. Bahsettiğim uyku probleminin herkes için geçerli çözümleri vardır belki diye açtım duyuruyu. Aslında çok bunaldim, dertlesmek istedim. Yoksa spor, sarı kantaron, takma kafaya cevaplarının geleceğini ben de biliyordum. Yıllarin duyurucusuyum, c'mon :)

Neyse pencereyi açtım, önüne yattım. Yazınca az hafifledim. Sağolun, var olun.
  • damdanakan  (06.06.16 17:34:26) 
daha da genel bir şey söyleyeyim o zaman son olarak, her ne derdin varsa, nasıl hissedersen hisset, en büyük rahatlama o hissin geçici olduğunu bilmek ve bunu mantığınla kendine kabul ettirmek oluyor. insanoğlu olarak hissettiğimiz şeylerin kalıcı olduğu gibi bir illüzyona sahibiz malesef ama bunu bilip ona göre davranınca her şey daha basit bir hale bürünüyor :) haydi geçmiş olsun


  • no frost  (06.06.16 17:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.